Šta je zaista rešenje za čvrstoću, elastičnost i uklanjanje bora?

Sinonim za božansku lepotu i večito mladolik izgled, jesu holivudske glumice. Da bi održale taj imidž, većina njih okreće se nimalo bezazlenim estetskim zahvatima. Međutim, da li je ovo zaista rešenje za zategnuto lice bez finih linija i u zrelim godinama?

Srećom, nije. Uspešnost faramceutsko-beauty industrije u inovativnim formulama pretvorenim u male bočice, pomogla je mnogim zvezdama da odlože znakove starenja na prirodan način, među kojima se našla i Amanda Sajfred.

37-godišnja glumica i majka dvoje dece, koja se može pohvaliti blistavim tenom i zategnutom kožom lica bez bora, kada je njena beauty rutina u pitanju, vodi se postulatom “manje je više”.  Amandina tajna je u usmeravanju fokusa na jednu kremu kojom postiže nekoliko nivoa učinkovitosti, i mi vam je otkrivamo: Lancôme Rénergie H.P.N. 300-Peptide krema.

Poput pravog alhemičara luksuzni beauty brend spojio je tri moćna sastojka: hijaluronsku kiselinu, snažan čisti niacinamid i – prvi put u Lancômeu – više od tri stotine vrsta peptida, stvarajući suvo zlato, revolucionarnu formulu nove Rénergie H.P.N. 300-Peptide kreme u ekološki sofisticiranoj ambalaži.

Šta zapravo znači spoj preko tri stotine vrsta peptida u kombinaciji sa hijaluronskom kiselinom i niacinamidom?

  • Hijaluronska kiselina: Na bazi fermenta dobijena biotehnologijom. Hijaluronska kiselina poznata je po tome što apsorbuje količinu vode do hiljadu puta veću od sopstvene težine i tako pomaže u zatezanju kožu i vraćanju punoće. Kod Lancôme proizvoda, hijaluronska kiselina nudi poboljšano prodiranje u kožu i dodatne prednosti smanjenja bora i hrapavosti kože.
  • Niacinamid (ili vitamin B3): Umiruje kožu i pomaže u borbi protiv tamnih mrlja.
  • Tri stotine vrsta peptida: Ultrakoncentrisana i moćna, ova kombinacija s više od tri stotine vrsta prirodnih peptida obnavlja kožu s ciljem postizanja čvrstoće, elastičnosti i uklanjanja bora.

Moć regeneracije skrivena u peptidima

Peptidi su sastavni deo života jer se sastoje od niza aminokiselina, a njihovo povezivanje stvara beskrajnu količinu kombinacija peptida od kojih svaki ima različite kapacitete. Poznato je da peptidi deluju na sve slojeve kože: epidermu, dermo-epidermni spoj i dermu, te su zato najbolji saveznici vaše kože protiv vidljivih znakova starenja.

Lancôme je identifikovao tri biljke bogate proteinima: seme lana, lupin i grašak. “Kako bismo izdvojili peptide zaključane unutar složene strukture ovih biljaka, koristili smo proces transformacije pomoću tri jednostavna koraka. Prvo se semenke usitne u prah ili pastu. Zatim se smesa hidrolizira kako bi se stvorili peptidi. Treći i poslednji korak sastoji se od pročišćavanja peptida kako bi se zadržali oni koji su nama zanimljivi.

Od hiljadu frakcija peptida identifikovali smo više od tri stotine onih koji imaju regenerativnu snagu. Uspeli smo identifikovati više od tri stotine vrsta peptida povezanih s proteomom kože. Izdvojiti nekoliko vrsta peptida dobra je vest, a izdvojiti njih tri stotine vrsta revolucionarno je.”

Sa Rénergie H.P.N. 300-Peptide kremom nemoguće postaje moguće

Sada kada znate koliko je sve ovo korisno i hranljivo za našu kožu, onda vam je jasno da nova formula usporava proces starenje kože, briše bore i tamne fleke sa lica, vraća sjaj koži i postiže elastičnost i čvrstoću. Istovremeno, osigurava veliku moć aporpcije, a samim tim i glatki završni sloj bez masnog filma na koži.

Naučno potvrđeno: Regeneriše kožu brže nego što ona pokazuje znakove starenja

Lancôme je ispitao regenerativna svojstva nove Rénergie H.P.N. 300-Peptide kreme. U ispitivanju su učestvovale dve grupe žena različitog godišta, od kojih je deo koristio kremu, a deo ne. Koristeći fluorescentni biološki marker, Lancôme je uspeo da isprati brzinu obnavljanja njihove kože tokom 22 dana.

  • Kod žena od 40 do 59 godina koža se brže obnavlja uz Rénergie H.P.N. 300-Peptide kremu nego bez nje, dokazujući tako njena regenerativna svojstva.
  • Brzina regeneracije kože kod žena od 40 do 59 godina koje koriste kremu slična je brzini regeneracije kod mnogo mlađih žena od 20 do 39 godina, što dokazuje da se koža može regenerisati brže od svoje stvarne starosti.

Nakon 8 nedelja korišćenja kreme, rezulati su sledeći: 

  • Ispravlja bore: 21%  manje bora i 26%3 manje malih bora
  • Smanjuje tamne mrlje: 22%3 manje tamnih mrlja i 22% više ujednačenosti tona kože lica
  • Podiže kožu lica i vrata: 38% više čvrstoće, 35% više elastičnosti i 27% manje obešenosti kože

Nega vrata

Savet zlata vredan koji smo dobile još u ranoj mladosti od mama i baka je da uvek kada mažemo kremu na lice, nežno pređemo kremom i po vratu – odozdo na gore. Često zaboravljamo da prvi znaci starenja upravo se pokazuju na našem vratu, te Lancôme podseća da je Rénergie H.P.N 300-Peptide krema takođe podobna i za negu vrata!

Prema rezulatima ispitivanja, njeno dejstvo na koži vrata je sledeće:

  • Nakon 2 nedelje korišćenja: 90% žena smatra da im koža na području vrata izgleda glađe, a 93% smatra da je mekša. 
  • Nakon 8 nedelja korišćenja: 86% žena smatra da im koža na području vrata izgleda zategnutije, a 88% smatra da je čvršća.

Trenutna i dugotrajna hidratacija: 49% više nakon 4 sata, 42% više nakon 8 sati i 12% više nakon 24 sata. 

Ekološki luksuzna ambalaža

Sledeći Lancômeovu predanost smanjenju negativnog uticaja na okolinu, Rénergie H.P.N. 300-Peptide krema dolazi u novoj staklenoj bočici koja se može puniti i ponovno koristiti i koja je napravljena od 30% recikliranog stakla i 22% je lakša, što nam omogućuje uštedu od 70 tona stakala godišnje.

Nakon dva punjenja uštedi se do 64% sirovog materijala u poređenju sa ponovnom kupovinom nove kreme. Na taj način Lancôme uštedi više od 400.000 staklenih bočica Rénergie kreme.

Foto: Promo