grazia

Nega kože

Za samo dva dana: Ovaj sastojak drastično utiče na smanjenje podočnjaka i bora oko očiju

Kada malo bolje razmislimo, celokupna nega kože bazira se na održavanju njene mladolikosti. Hidratacija je važna za “punoću” i svež izgled kože, dok bore izbegavamo u širokom luku jer, iako iza njih stoji romantična priča o životnom iskustvu i značajnim trenucima, ipak čine da izgledamo umorno, ispijeno, a često čak i starije nego što zaista jesmo. 

Celina možda jeste važnija od pojedinačnih delova, ali nezi kože treba pristupiti izuzetno detaljno i ne smemo biti fokusirani samo na jedan segment. Ovo naglašavamo zato što se često dešava da “jureći” opšte stanje kože (što svakako jeste dobro) zaboravljamo na sitnice koje nas odaju - podočnjake i sitne bore oko očiju - a koje značajno doprinose uspešnosti naše težnje za večito mladom, zdravom i blistavom kožom. 

Podočnjaci muče gotovo svaku ženu, bez obzira na uzrok njihovog nastanka, dok bore oko očiju mogu da budu smejalice, ali kada vidimo kako umanjuju lepotu i svežinu našeg pogleda, više nam nije tako smešno. Koliko god u vašem slučaju ovaj beauty problem bio uporan i, čini se, nerešiv, pronašli smo način da vratimo okoloočnom područuju željeni sjaj.

Šta je ProtinolTM i kako utiče na tretiranje podočnjaka i bora oko očiju?

Vratimo se do same osnove. Kolagen, ključni element mladolikosti, najvažnija je belančevina u našem telu i čini skoro 80% kože. U pitanju je složen protein kojeg nije lako nadomestiti kada se jednom izgubi. 

A sada malo detaljnije. U koži postoje dve glavne vrste kolagena, poznate kao kolagen 1 i kolagen 3, koje su podjednako važne. I dok kolagen 1 našoj koži daje čvrstinu i elastičnost, kolagen 3, koji je zapravo najzastupljeniji u bebinoj koži, pa ga neretko zovu i “baby kolagen”, ključan je za formiranje, organizovanje i funkcionisanje kolagena 1. Ove dve vrste kolagena neophodne su jedna drugoj kako bi efikasno funkcionisale.

Ono što je za nas od ključne važnosti jeste činjenica da koža vremenom gubi optimalnu ravnotežu kolagena. Procenjuje se da od 25. godine njegov nivo opada za 1% svake godine, a deficit kolagena za rezultat ima pojavu bora i vidljivih procesa starenja.

ProtinolTM je jedan od 1000 patenata Avona, a osvojio je i srebrnu Edison nagradu u kategoriji "Napredna nega" na prestižnom internacionalnom takmičenju. Predstavlja jedinstvenu kombinaciju aminokiselina koja, za razliku od drugih proizvoda na tržištu koji se uglavnom fokusiraju na povećanje nivoa kolagena 1, pomaže u održavanju savršene ravnoteže kolagena 1 i 3, približavajući ga odnosu koji se nalazi u koži bebe. Optimalan odnos ova dva tipa kolagena rezultira jačom kožom i njenom zdravijom funkcijom.

Kako da uključite ProtinolTM u svoju svakodnevnu negu?

Ova patentirana formula dostupna je isključivo u Avonu, i danas je sastavni deo proizvoda Anew kolekcije, te smo mogli da ga pronađemo u proizvodima poput: Power Shot ampula, Anew krema, Anew Renewal Power seruma. Sada, ProtinolTM osnažuje i Dual Eye lifting kremu za predeo oko očiju sa ProtinolomTM i Dual Eye kremu za ublažavanje podočnjaka sa ProtinolomTM koje su naši novi beauty favoriti.

Dual Eye lifting krema za predeo oko očiju sa ProtinolomTM sastoji se od gela za zatezanje kapaka i kreme protiv bora i za samo dva dana* korišćenja, koži oko očiju daje zategnutiji i čvršći izgled (*zasnovano na korisničkoj studiji 99 ljudi).

Dual Eye krema za ublažavanje podočnjaka sa ProtinolomTM sastoji se od jutarnje kreme za korekciju tena i večernjeg gela za neutralizaciju podočnjaka. Takođe je izuzetno efikasna te za samo dva dana* korišćenja tamni podočnjaci, otečenost i senke oko očiju počinju da se povlače (*zasnovano na korisničkoj studiji 99 ljudi).

Oba proizvoda formulisana su višestruko nagrađivanim ProtinolomTM i pogodni za sve starosne dobi, tipove kože i tena. Dostupni su od 1. do 31. januara, u Avon brošuri, kao i na sajtu avon.rs i to po ceni od 690 dinara.

Fotografije: Shutterstock, Promo

Tekst: Promo, Ivana Tomić

Pročitajte još

Povezane teme

Fitnes

Opsesija zdravom hranom

Fokus na navodno zdrave namirnice može se pretvoriti u suprotnost i dovesti do ortoreksije, sve češćeg problema koji ugrožava zdravlje

Nega kože

Sve većoj popularnost LED maski za lice svedoči i "Emili u Parizu"

Poznati je toliko vole, da je prenose i na svoje likove.

Kosa

11 navika koje oštećuju kosu

Proverite li da pravilno negujete kosu.

Nega kože

Volimo hijaluron u anti-age nezi! Znate li zašto?

Možda to zvuči kao preterivanje, ali zaista postoji mnogo razloga zbog kojih je hijaluron postao najtraženija supstanca u borbi protiv bora bilo da je u pitanju nega i ili tretmani...