Ovo niste znali: Nauka otkriva kako se zaista konturiše lice

Rezultat će vas oduševiti!

instagram.com/freyatidy

I dalje se sećamo sredine 2010-ih kada je konturisanje tek postalo hit u makeup sferi. Gotovo svake nedelje rađao se novi trend ili nova neverovatna tehnika za senčenje lica koju smo morali da isprobamo, sve u želji da se zabavimo, ali i otkrijemo šta od njih zapravo ‘radi’ kada je naš oblik lica u pitanju. (Naš favorit je uvek i zauvek konturisanje uz pomoć kašike i viljuške!)

Nije kao da smo prestali da se bavimo ovom temom u međuvremenu, samo smo valjda prihvatili da postoji jedno univerzalno pravilo koje, otprilike, svima odgovara, pridržavali smo se njega i nastavili sa svojim životom. Međutim.

Ovih dana na TikToku glavna tema je konturisanje lica i to na naučnoj osnovi! Navodno, postoje precizno definisana mesta odnosno tačke od kojih počinjemo sa konturisanjem, a one se razlikuju u odnosu na to da li imamo ženstvene ili muževne crte lica.

Video ove tematike među prvima je objavio doktor Čarls, dermatolog, koji na svom TikTok profilu ima čitavu plejlistu videa posvećenih nauci u službi lepote. Radoznale kakve jesu, žene širom platforme isprobale su ovaj ‘trik’ i malo je reći da su se oduševile efektom koji su postigle.

Od mnogobrojnih videa, mi smo izdvojili video naše omiljene makeup umetnice Niki, ne samo zato što volimo njen rad, već i zato što obožavamo njen iskren i autentičan nastup na društvenim mrežama! Evo kako ona komentariše ‘naučno konturisanje lica’:

Foto: Instagram, Profimedia

Tekst: Grazia Srbija