LEPOTA / Trendovi

Trendovi

Beauty trendovi jesenje sezone 2023.

Nova sezona nam donosi mnogo stilova koji odgovaraju svakom raspoloženju i karakteru. Svakako, najvažnija je priprema kože, odnosno nega, kako bi željeni make-up look došao do izražaja i izgledao
onako kako želimo. Beauty stručnjaci kažu da će ovu jesen i zimu obležiti prirodan izgled, bez mnogo pudera i pokrivenosti, te da nesavršenosti treba prihvatiti.

Ali, naravno, to ne znači da treba zapostaviti negu, naprotiv. Što se tiče šminkanja očiju, na svetskim pistama dominirao je mačkast izgled, bilo da je oko naglašeno jednim diskretnim potezom ili pak igrom više linija, debljih i tanjih. Tečni ajlajner je za to osnovni alat, a ključ perfektno izdefinisanih mačkastih očiju je stvar vežbe.

Zato, dodajte svom oku grafički dodir. Što ih više puta budete iscrtavali, steći ćete rutinu i očas posla naglasiti pogled. Šminkanje završite sa suptilnim rumenilom i transparentnim karminom. Jarke usne, s akcentom na crvenom spektru boja, obavezne su ove jeseni.

Kada je reč o frizurama, pored standardnih varijanti boba, lepršavih lokni, toplih nijansi, trend koji je se izdvojio je zalizana kosa. Bez obzira na formu i dužinu. Zato, gel ili ulje za kosu u ruke i budite devojka u trendu

OČI KAO PLATNO

Dramatične grafičke linije i dekonstruisana crna senka, savršen su večernji look. Ako ovome dodate i mat tamni ruž, bićete gotik kraljica. Obrve su prirodne, diskretno oblikovane i malo tanje.

TEN POPUT ROSE

Prirodan, satenski ten i dalje je standard lepote. Da biste postigli trend stakleno-sjajnog izgleda, fokus stavite na pripremu kože. Posle toga, dovoljno je sasvim malo glitera ili hajlajtera, maskara i sjaj za usne, da budete sinonim mladolikosti i sofisticiranosti.

ERA SMELIH USANA

Pored bogatih crvenih, smeđih, bobičastih i ljubičastih tonova karmina, i olovka za usne je obavezna, koja je nijansu ili dve tamnija od ruža. Glamurozni efekat je zagarantovan, ali drugi delovi lica, kao i stjalinga. treba da budu svedeni.

Foto: Profimedia

Tekst: Snežana milošević