3 cake za savršene obrve

Sigurno mislite da obrve a la Kaia Gerver zahtevaju neku neverovatnu rutinu nege ili tretmane u kozmetičkim salonima, a zapravo su vam ponekad potrebni samo jednostavni trikovi i ono što već imate u kupatilu.  

Ukoliko ste spremne da imate gušće, čvršće, upečatljivije obrve, možda biste svega mogle da porazmislite o njihovom farbanju (za nijansu tamnija boja od vaše prirodne boje kose je idealno) i, ako niste vešte s pinncetopm, sređivanju obrva u bjuti salonu – skraćivanje, čupanje, raščešljavanje i ako treba proređivanje.

Nijansiranje, pre nego sređivanje

Čupanje dlačica pincetom je neprevaziđen izum, kad se depiliraju voskom, postaju grublje, kad se tretiraju laminacijom isušene, a mikroblejding može dovesti do stvaranja mrlja. Kad ih sredite, onda ih nijansirajte – mnogo bolje od farbanja jednom bojom. To možete uraditi bojom iz tinte – tako dobijate mekši izgled lica i čini da vaše obrve izgledaju prirodno i uživo (ne samo na slikama). Lakše je da ih obojite ultra tankom čestkicom, ne cele već da boju, čija tekstura najpre podseća na ajlajner, stavite na svaku drugu dlačicu. 

Držite se jednog proizvoda

Iako verovatno imate gel za obrve, olovku za obrve, senku za obrve, ne morate stavljati sve to da bi obrve izgledale gusto i prirodno. Najbolje je da koristite samo jednu stvar, na primer Rose Inc Brow Renew Enriched Shaping Gel jer je divno kremast (nije krut) – i što više boje dodate, to će vam obrve biti gušće. Jedino što možete staviti na obrve, pre nanošenja boje, jeste serum (recimo La Bouche Rouge), koji sadrži ulja za negu, i stimuliše proizvodnju keratina – ključnog za rast dlake.  

Začešljajte obrve za trenutno osveženje

Kada ste ceo dan napolju, a posebno onda kada je vreme toplo i vlažno, postoji nešto što će obrve osvežiti u trenu (ako padnu na primer), a to su čista četkica i ružina vodica na primer. Samo ih naprskajte i očešljajte na gore. Jednostavno.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia