LEPOTA / Trendovi

L’Oreal Paris se javno izvinio tamnoputoj transrodnoj manekenki

Kada je L’Oreal Paris na svom zvaničnom nalogu objavio crni kvadrat u znak podrške pokreta Black Lives Matter, brend je optužen za neiskrenost.

Kozmetički gigant je odmah podsećen kako je pre tri godine prestao da radi sa tamnoputom transrodnom manekenkom Munroe Bergdorf. Munroe je tada govorila protiv rasizma i superiornosti belih ljudi.

Sada je L’Oreal, u skladu sa situacijom, požurio da učestvuje u opštem pokretu protiv rasne diskriminacije. Ipak, brend je požurio da objavi da je sukob s modelom završen i da, osim toga, planiraju novu saradnju. Tako je predsednica L’Oreal Paris, Delphine Viguier, napisala da je između nje i Munroea “održan iskren razgovor o prošlosti i budućnosti.”

“Žalim zbog nedostatka dijaloga i podrške kompanije u vreme kada je Munro naročito bilo potrebno. Morali smo više da razgovaramo o promenama u društvu, kao što to radimo sada“ – rekla je Delphine Viguier

Munro je podržala pozitivan stav brenda i uverila da je ona zaista započela dijalog i izvinila se za poslednji incident. Štaviše, ponudili su joj novu saradnju – postaće deo savetodavnog odbora brenda o raznolikosti i integraciji, koji je kompanija kreirala pre neki dan. „Lepo je konačno zatvoriti ovo pitanje. Radujem se novim projektima sa L’Oreal timom. Hvala svima koji su me podržali prošle nedelje, stvarno to cenim“, rekla je Bergdorf.

mainstyles.ru