LEPOTA / Trendovi

Trendovi

Nail Trend Alert: Nov oblik noktiju za kojim je poludeo svet

Za sve ljubitelje modernog manikira imamo najnovije vesti: Klasičan oblik noktiju se vratio da vlada beauty scenom, i mislimo da će vam se dopasti.

Kratki, takozvani, squoval nokti (koji su tačno onakvi kako zvuče: hibridi kockastog i ovalnog oblika) svuda su oko nas – od Rijanine najave Super Bowla do SKIMS modela. Čak su i druge poznate ličnosti, kao što su Selena Gomez i Kara Delevinj usvojile ovaj trend.

Šta je dovelo do popularnosti squoval noktiju?

Klasični stilovi uvek su u modi (poput baletanki, blejzera, bob frizure) i kratki nokti nisu izuzetak. Ne samo da je ovaj oblik noktiju bezvremenski (podsetimo se princeze Dajane koja ga je obožavala), već je lak za održavanje i praktičan.

Još jedna prednost kratkih noktiju? Laskaju svima, nudeći vizuelnu izduženost nokta zbog ovalnog vrha, što rezultira ženstvenim izgledom ruku. Dakle, dok dugi nokti čine da se osećamo kao zle veštice iz Dizni crtaća, mi pozdravljamo ovaj kratki stil zbog svoje lakoće, isplativosti i elegancije.

Kako da postignete oblik?

Bilo da sami sređujete nokte kod kuće ili idete u salon svakih nekoliko nedelja, kratke squoval nokte je lako postići i potpuno su raznovrsni. Evo nekoliko ideja za sledeću posetu manikiru:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LAURA BYRNES (@laura.byrnes)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IMH (@maui.how)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by By Irren (@byirren)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by G Artistry (@g.artistry_)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Mani Club (@themaniclub)

 

 

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T:M.