Prolećni beauty trendovi: Rumenilo treba da sija punim sjajem a olovku za oči možete slobodno da pritisnete jače

Pogled zvani želja

Trend šminkanja očiju nazvan tamna ženstvenost, ove sezone je u punom sjaju. Potreban vam je kvalitetan ajlajner kojim ćete izvući željenu liniju, ovoga puta poželjno je da bude duža, punija i oštrija. U zavisnosti od stila koji preferirate, odaberite koji deo oka ćete naglasiti. Sve se vrti oko toga da oči našminkate tako da izgledaju krupnije, a ovaj efekat postiže se senkama u neutralnim bojama, metalik i hajlajterom. Maskara je final touch ovakvog looka. Potrudite se da budete intrigantna kraljica mističnog pogleda.

Svežina i sjaj

Ove sezone rumenilo doživljava renesansu, ono spaja sve boje na licu i daje mu okvir. Sada dolazi u smelijem obliku nego ikada. Pozicionirajte ga  na samu konturu, a potom blendajte. Tehnika konturiranja obraza rumenilom, nastala krajem 70-ih, zvana draping potpuni je hit. Potrebno vam  je tamnije i svetlije rumenilo iste boje, tamnije nanesite ispod jagodica, a iznad, do spoljnog ugla oka, blendajte svetlije. Cilj ove tehnike je da licu da svežinu i sjaj. Naravno, tu je i hajlajter kojim možete naglasiti lepotu lica, pogotovo ukoliko koristite neutralnije tonove. Igrajte se bojama, jer upečatljivost postaje trend.

Od uglađenosti do nonšalancije

Stepenasto ošišana kosa, posebno leptir hair, preuzima dominaciju. Ona kombinuje duge i kratke stepene i na taj način kosi daje potrebnu dimenziju, volumen i dinamičnost. A tu je i potpuno ravna i elegantna kosa poznata kao poker straight frizura. Važno je da vlasište bude negovano i zdravo kako bi kosa izgledala što sjajnije i glamuroznije. Tokom 2023. punđe će doživeti veliki comeback. Sve vrste će se nositi, od onih opuštenih sa talasastim i razbacanim pramenovima, pa sve do elegantnih i potpuno urednih chignon punđi. Elegantnije varijante su idealne za zabave, dok su opuštenije za svakodnevne prilike. 

Foto: Profimedia

Tekst: Grazia