grazia
X

Trendovi

Sve što ste želele da znate o laminaciji obrva

Jedan od ukrasa lica svakako su obrve, ali samo ako su uredne i lepo definisane u skladu sa oblikom lica i bojom kose. U želji da to ostvare, devojke posežu za trajnom šminkom, što najčešće izgleda loše i veštački. U stalnoj potrazi za punim, začešljanim obrvama koje izgledaju prirodno, mikroblading postupak je takođe veoma popularan, ali otkad su Rusi osmislili laminaciju ona je postala najpoželjniji tretman, naročito među svetskim zvezdama.

Laminacija obrva je tehnika kojom možete da dobijete obrve kakve želite i to za manje od sat vremena. Postupak se radi bez upotrebe iglica, pomoću blagog rastvora za trajnu zaštitu, neutrališućeg losiona i hidratantne kreme za privremeno opuštanje i preusmeravanje dlačica u željeni pravac. Rastvor za lifting se nanosi ravnomerno četkicom, potom se dlačice raščešljavaju u željeni položaj, a onda se područje obrva prekriva folijom. 

Laminacija podrazumeva proces restrukturiranja dlačica kako bi ostale u željenom obliku, kao i njihovo istovremeno bojenje i lifting. Jednako je dobar i za one koji imaju neposlušne obrve, gde svaka dlačica vodi svoju politiku, kao i za one koji muku muče sa nedostatkom dlačica, punoćom i dužinom.

Prednost laminacije u odnosu na druge postupke doterivanja obrva je u tome što ne menja drastično oblik i širinu obrva, već samo naglašava postojeće prirodne obrve, dok eleminiše manje nedostatke.

Laminacija obrva je za razliku od procesa tetoviranja obrva i trajne šminke, potpuno bezbolna metoda, koja će učiniti da obrve izgledaju lepo i negovano, ali je efekat ove procedure mnogo kraći u odnosu na trajnu šminku, jer traje do tri meseca.

Prednosti laminacije u odnosu na druge opcije sređivanja obrva su mnoge i ona je, ukoliko se pravilno izvede, odlično rešenje kako za guste, tako i za retke obrve. Neke žene čak tvrde da im se mnogo više dopada laminacija ređih obrva nego onih izuzetno gustih, jer rezultat deluje mekše, nežnije i prirodnije.

Ovo je savršen tretman za one čije dlačice štrče, rastu u svim pravcima, za one koji imaju rupice u obrvi, za one koji žele sređen, raščešljan izgled.

Fotografije: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

Trendovi

(Ne)običan manikir za Dan zaljubljenih

Minimalistička srca na noktima - ko im može odoleti?

Trendovi

5 beauty trendova koje kopiramo sa Nedelje visoke mode u Parizu

Od minimalističkih i sjajnih do tamnih i metalik, donosimo vam beauty trendove direktno sa modnih pista za proleće/leto 2023.

Trendovi

Vraća nam se prirodna lepota

Za sada samo jedna, ali vredna, advertajzing kompanija više neće raditi sa inluenserima koji retuširaju svoja tela ili iltriraju lica za reklame. Jesmo li počeli da okrećemo leđa v...

Fitnes

Opsesija zdravom hranom

Fokus na navodno zdrave namirnice može se pretvoriti u suprotnost i dovesti do ortoreksije, sve češćeg problema koji ugrožava zdravlje