Estetika tenisa vraća se na velika vrata

Koji su faktori imali najvećeg uticaja na revitalizaciju ovog trenda?

U poslednje vreme evolucija aktivne odeće i ležernog odevanja doživljava svoj pun potencijal, crpeći inspiraciju iz tenisa. Glumica Zendaja je tokom press turneje filma ,,Challengers” oduševila javnost svojim kreativnim odevnim kombinacijama. Međutim, ovog puta rapidno rasprostranjenje ovog trenda nije samo njena zasluga. U proteklom periodu, piste na nedeljama mode, takođe su odigrale značajnu ulogu i podstakle revitalizaciju estetike tenisa.

Kampanja kuće Casablanca

Još u avgustu 2023. brend Casablanca odlučio je da se vrati svojim korenima i oda počast ovom sportu, u vidu prvog brendiranog reketa za tenis. Oslanjajući se na svoje sportsko nasleće, luksuzna kuća proslavila je lansiranje nove kampanje inspirisane tenisom, u vidu kolekcije koja predstavlja fuziju elegantne odeće sa primesama tenisa.

Miu Miu proleće/leto 2024

Kolekcija Miu Miu za proleće/leto 2024. predstavlja opštiji osvrt na trend, fokusirajući se na suptilne detalje, preuzete iz klasične sportske odeće. Ležerna kolekcija zagasitih boja, sastoji se između ostalog od klasičnih polo majica i suknjica inspirisanih opremom za tenis.

Lacoste, povratak na šljaku

Lacoste se triumfalno vratio na nedelju mode u Parizu, debitujući svoju kolekciju za jesen/zimu 2024, nove kreativne direktorke Pelagije Koloturos. Modna revija održana je na legendarnom stadionu Rolan Garos, u kom je sporstka estetika brenda pretvorena u izlog visoke mode. Inovativno krojenje vešto kombinuje suptilne kontraste, kako bi stvorio harmoničan izgled. Plisirane suknje za tenis nisu bila samo odevni motiv, već su vešto implementovane i na torbama.

Zendajina press turneja filma ,,Challengers”

Zendaja je proteklih dana izazvala apsolutnu pomamu i divljenje smelim odevnim kombinacijama, tokom press ture za film ,,Challengers”. Za prvi dan turneje, glumica je izabrala zelenu Loewe haljinu sa šljokicama i dubokim izrezom. Motiv teniskog reketa i loptice savršeno se uklopio u zadatu tematiku. U Parizu imali smo prilike da je vidimo u arhivskoj mini haljini kuće Louis Vuitton. Međutim najveće impresije I hvale pripale su Loewe haljini za tenis od šljokica, koju je glumica uparila sa unikatnim Loewe sandalama. Detalj na štiklama u vidu teniske loptice, nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Foto: Profimedia, Instagram

Tekst: Natalija Kunić