MODA / Inspiracija

Inspiracija

Jakna sa šalom koja je zaludela (modni) svet

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anouk Yve (@anoukyve)

Sve je počelo 2021. godine kada je stokholmski brend Toteme izbacio hibrid jaknu-šal. Stil se, prirodno, rasprodao u roku od nekoliko dana i ako ste imali sreće da ga nabavite, imali ste kultni predmet godine.

Podstaknut uspehom, brend je vratio svoj famozni dizajn i ove godine u opticaj, koji je doživeo istu sudbinu rasprodaje. Iako još uvek možete pronaći nekoliko preostalih veličina koje lebde po internetu, ova A Thing koštaće vas preko 800 evra. Dobra vest je da je jakna-šal postala toliko popularna da su i drugi, pristupačniji high-street brendovi kreirali sopstvene iteracije.

Šta je čini toliko posebnom?

Sama činjenica da ne moramo svakog jutra da postavljamo isto pitanje: „treba li da nosim i šal“, iznova i iznova, moglo bi već samo po sebi da bude dovoljan razlog. Podjednako moderna i mekano-udobna, ova jakna sa integrisanim šalom nosi posebnu dozu elegancije i dolazi u sivoj, crnoj i krem nijansi.

Možete je nositi u klasičnoj varijanti za savršen poslovni izgled uz pantalone ravnog kroja i potpetice kao Anouk Yve ili u ležernijoj varijanti uz džins i čizme, kao i uz pleteninu, poput naše manekenke Mine Milutinović Nedović.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anouk Yve (@anoukyve)

 

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.M.