MODA / Inspiracija

Barbiecore trend: Opsednutost pink barbi outfitima

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tlife.gr (@tlifegr)

Šta je barbiecore? Esencija kanalisanja unutrašnje barbike pink outfitima, pink aksesoarom i, pa, pink svime.

Bilo da želite da unesete svu zabavu u personalni barbi izgled zavodljivim elementima, poput perja i šljokica ili da se držite klasike, neće vam puno trebati za postizanje pink estetike. U suštini, ideja je u imitaciji stila nostalgične Mattel lutke poigravanjem sa printovima i girly odećom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Megan Fox (@meganfox)

Iako se može činiti da je trend nastao zbog novog Barbie filma – zapravo uopšte nije nov. Pink outfiti obelezili su mnoge ključne momente u istoriji pop kulture i mode. Uzmimo samo Riz Viterspun u Pravnoj plavuši i njen monohromatski pink kožni outfit i repliku “Ko god da je rekao da je narandžasta nova roze boja ozbiljno je pogrešio”.

Barbiecore estetika viđena je još jednom u legendarnom filmu Mean Girls iz 2004. te potvrđena čuvenom rečenicom “Sredom nosimo pink”.

I u najnovijoj Valentino kolekciji ova hot pink nijansa bila je sveprisutna, dok su je svetske zvezde (Megan Foks, Florens Pju, Kim Kardašijan, En Hatavej, Hejli Biber…) sa oduševljenjem već neko vreme prigrlile, jer ko ne želi da izgleda poput barbike?!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue France (@voguefrance)

 

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.M.