grazia

U fokusu

Savršen odgovor Florens Pju na vulgarne prozivke njenih grudi u providnoj haljini

Florens Pju izgledala je predivno u providnoj, hot pink Valentino haljini od tila na couture reviji luksuznog brenda u Rimu. Priklonivši se barbiecore trendu – letnjem hitu barbi izgleda, kom je zasigurno doprineo i nov film u nastajanju, o popularnoj lutki.

U jednom od svojih najboljih outfita do sada, 26-godišnja glumica napravila je fantastične fotografije, koje je kasnije i postavila na svoj instagram nalog. Međutim, britanska zvezda ubrzo je bila primorana da se pozabavi degutantnim komentarima koje je dobila od "vulgarnih muškaraca" koji su smatrali da je prikladno da diskutuju o njenom telu i kako ono izgleda u ovoj haljini.

Ne dozvolivši da bude prozvana i osramoćena zbog prikazanih grudi i bradavica u Valentino toaleti (sa punim pravom), glumica je postavila novu sliku u haljini uz poruku:

„Slušajte, znala sam da ću, kada budem obukla predivnu Valentino haljinu, izazvati komenatre. Bili oni pozitivni ili negativni, svi smo znali šta radimo. Ja sam bila uzbuđena što ću je nositi, bez trunke premišljanja ili nervoze – ni pre ni tokom a ni nakon tog dana.

Međutim, zanimljivo je gledati i svedočiti činjenici da je muškarcima toliko lako da potpuno unište žensko telo, javno i ponosno pred svima. Jel se tako ponašate i sa vašim poslovnim zvanjima i opisima u radnoj biografiji...?“

Mlada zvezda konstatovala je da ovo nije prvi, a zasigurno ni poslednji put da će žena čuti šta nije u redu s njenim telom od strane grupe stranaca.

„Pa ipak, ono što zabrinjava jeste koliko vulgarni neki od muškaraca mogu biti. Srećom, u životnom sam stadijumu gde znam da me fizičke nepravilnosti čine onom koja jesam. Srećna sam sa svim ’manama’ koje posedujem a koje nisam mogla da podnesem sa 14. Te mnogi od vas želeli su agresivno da mi stave do znanja koliko su moje „male grudi“ razočaravajuće ili kako bi trebalo da me je sramota što sam „ravna“. Dovoljno dugo živim u svom telu i svesna sam veličine mojih grudi i nisam uplašena od toga.“

„Ono što još više zabrinjava jeste... Zašto ste toliko preplašeni od grudi? Male? Velike? Prave? Krive? Samo jedna? Možda ni jedna? Šta. Je. Toliko. Zastrašujuće. Zapitam se šta vam se dogodilo kada vas zadovoljava da vas tako glasno uznemiruje veličina mojih grudi i tela...?“

Florens je objasnila da je zahvalna na odrastanju uz snažne, moćne žene sa oblinama. „Vaspitavani smo da u naborima naših tela pronađemo ličnu snagu. Da glasno iskažemo svoj komfort. To je oduvek bila moja misija u ovoj industriji da kažem jasno NE svakome ko očekuje da prilagođavam izgled svog tela onome što bi taj neko smatrao senzualnim ili atraktivnim.“

„Obukla sam tu haljinu jer znam. Ako je za vas lako da budete glasno uvredljivi prema ženskom telu u 2022, onda je odgovor da ste vi ti koji zapravo ne znaju ništa. Odrastite. Poštujte ljude. Poštujte tela. Poštujte sve žene. Poštujte ljudska bića. Život će vam biti mnogo lepši, obećavam. I sve ovo zbog dve male bradavice... #pravdazabradavice“, zaključila je.

Glumičin post dokazao je koliko je posla ostalo za čitavo društvo i same muškarce da prestanu da ponižavaju žene zbog njihovog izgleda. Iako bismo želeli da do ovog nije ni moralo da dođe, drago nam je da, ipak, jeste. Florens ima ogromnu bazu fanova, među kojima su i neke veoma mlade devojke i devojčice – za koje će reči njihovog idola biti moćna poruka da se ne stide svog tela i nadamo, inspiracija za ubuduće, da ne dozvole drugima da utiču na njihov odnos sa sopstvenim telom.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.M.

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

Gde je nestala Dženi Hamfri?

Pre 15 godina, debitovala je u kultnoj tinejdžerskoj seriji, a onda je odlučila da male ekrane zameni muzičkom binom.

U fokusu

Sve boje izazova: Oktobarsko izdanje magazina GRAZIA je u prodaji!

Sloboda. Živi, spontani, divni trenutak ili samo nedosanjani cilj s one strane obećane zemlje? A može li slobode biti previše? 

U fokusu

Zašto je ona bila najveća sutkinja svih vremena?

Ovog septembra navršava se dve godine od kako je svet napustila velika Rut Bejner Ginsberg - žena koja je sudila nepravdi.

U fokusu

Četvrta beba na putu: Blejk Lajvli i Rajan Rejnolds čekaju bebu

Glumica blista od sreće i lepote u novoj trudnoći.

U fokusu

Top 10 modnih naloga na TikToku koje morate pratiti

Bilo je samo pitanje vremena kada će moda preuzeti TikTok, pa vam stoga predstavljamo 10 naloga koja morate dodati na svoju listu ukoliko volite modu.

U fokusu

Pobednica svakog takmičenja: Selma Bler uskoro u Plesu sa zvezdama

Borba s teškom bolešću još uvek traje, ali glumcia se ne predaje.

U fokusu

Da li je u redu nazvati nekoga ružnim?

Ako pitate Emili Ratajkovski, jeste

U fokusu

Sergej Trifunović napunio 50! Najbolje uloge poznatog glumca

Srećan rođendan jednom od najpoznatijih srpskih glumaca koji danas proslavlja jubilej!

U fokusu

Zašto Elena Ferante i Benksi kriju identitet?

Kult misterioznih umetnika postaje sve veći.

U fokusu

Zašto se poznate ličnosti više ne hvale svojim bogatstvom?

Nekada su poznati voleli da pokazuju svoje bogatstvo, ali im je sada sigurnost na vrhu liste. Da bi sačuvali privatnost i miran san, u stanju su da potroše milione na najluđe ideje...

U fokusu

Povratak u školu: Septembarsko izdanje magazina GRAZIA je u prodaji!

Pogrešno su nas učili da je biti štreber nešto loše.

U fokusu

Zašto volimo Kleopataru, a uskoro ćemo još više

Možda glumica Gal Gadot u novoj verziji kraljice Egipta i ikone pop kulture ne bi bila na meti tolikih kritičara, da se u umetnost nisu umešali istoričari.