Nakon 6 godina pauze, Victoria’s Secret ponovo organizuje reviju

Victoria's Secret

Modna revija Victoria’s Secret, sa svojim prepoznatljivim sjajem i glamurom, decenijama je predstavljala vrhunski događaj u svetu mode i zabave. Nakon nekoliko godina pauze, brend se vraća na scenu s novom energijom i svežinom. Obećavajući da će oživeti svoj legendarni događaj na način koji odražava savremene vrednosti i raznolikost. Victoria’s Secret se sprema da ponovo osvoji srca svojih obožavalaca, pripremajući se da zapali pistu s novom i unapređenom verzijom svoje ikonične revije. Ona će odražavati identitet brenda danas, uz sve elemente glamura, krila, muzičke zabave i više, koje znate i volite.

Victoria's Secret

Victoria’s Secret je organizovao svoju prvu modnu reviju 1985. godine, kao način da proširi svoje carstvo donjeg rublja i parfema. Narednih godina, modna revija prerasla je u televizijski događaj sa desetinama miliona gledalaca. Pomogla je u lansiranju karijera modela poput Adriane Lime, Alesandre Ambrosio i Kendice Svanepol. To je uglavnom bila zamisao Eda Razeka, bivšeg glavnog marketinškog direktora bivše matične kompanije Victoria’s Secret L Brands. On je kontrolisao veći deo događaja i sa kreativnim partnerom Monikom Mitro, krunisao modele njihovim toliko željenim krilima. Međutim, izvršni direktor postao je i ključni faktor u propasti brenda, nakon katastrofalnog intervjua gde je podelio neke neugodne komentare o angažovanju trans i plus-size modela.

Victoria's Secret

Poslednja Victoria’s secret modna revija kakvu smo poznavali dogodila se 2018. godine, ubrzo nakon što je objavljen taj intervju. Razek je napustio kompaniju u jesen 2019. godine. U tom periodu brend se suočio sa mnogim finansijskim i šokantnim PR problemima.  Naročito oko dugogodišnjeg lidera Leslija Veksnera i njegove asocijacije sa Džefrijem Epštajnom. Ovo je bio savršen olujni front koji je izazvao niz promena. Veksner se povukao. Victoria’s Secret se odvojio od L Brands i postao je svoja sopstvena javna kompanija. Cela uprava je preuređena, a kompaniju sada vodi Martin Vaters kao izvršni direktor.

Victoria's Secret

Brend je potpuno posvećen rehabilitaciji svog imidža, sahranjujući svoje “anđele” i, u septembru 2021. Godine. Pokrenut je VS Collective, koji je tada opisan kao “sve veća grupa uspešnih žena koje dele zajedničku strast da pokrenu pozitivne promene.” Povratak Victoria’s Secret modne revije nikada nije bio van razmatranja, ali bi morao biti preobražen da bi se uskladio sa ovim novim vrednostima. U septembru 2023. godine, igrao se sa formatom uvodeći dokumentarni film nazvan “Victoria’s Secret: World Tour”, koji je stavio u centar pažnje raznolik spektar modela i kreatora.

Foto: Profimedia