Svi najčudniji izgledi sa crvenog tepiha Met Gale kroz godine 

Prelepi, apsurdni, kontroverzni, provokativni, skandalozni i bizarni. Evo najčudnijih izgleda u istoriji Met Gale koji su se pojavili na crvenom tepihu Kostimografskog instituta Metropoliten muzeja umetnosti u Njujorku. Na crvenom tepihu Met Gale, ličnosti zvezda dolaze do izražaja, često u obliku hrabrih, prelepih i bizarnih kostima. Večernji događaj, koji organizuje Kostimografski institut Metropoliten muzeja umetnosti u Njujorku, postao je jedan od najiščekivanijih trenutaka na internetu svake godine.

Met gala

Duga istorija Met Gale je obeležena godišnjim temama, ali još trajnije su poznati izgledi poznatih ličnosti, koji variraju od ekscentričnih, bizarnih, elegantnih, apsurdnih do čudnih. Poznat kao “Najveća noć mode”, događaj je osnovala čuvena američka modna oglašivačica Eleanor Lambert 1948. godine i od tada je postao godišnji vrhunac za modnu industriju. 

Svake godine, tema izložbe služi kao inspiracija za izglede koji se nose na crvenom tepihu Met Gale. Pevači, pop zvezde, glumci, influenseri i poznate ličnosti često nose visoku modu ili arhivske odevne komade, posebno stvorene od strane najvažnijih dizajnera i kreativnih direktora na čelu velikih luksuznih kuća.

Pod temom “Vrt vremena”, Met Gala 2024. godine će biti nezaboravna, posebno imajući u vidu najavljene domaćine – Zendaju, Bad Bunny-ja, Krisa Hemsvorta i Dženifer Lopez. Tema ovogodišnjeg događaja bazira se na kratkoj priči pod istim imenom J.G. Ballarda, koja je objavljena 1962. godine. Možete očekivati mnoštvo cvetnih, botaničkih i prirodnih inspirisanih izgleda na crvenom tepihu ove godine, iako na osnovu liste gostiju, ko zna kako će naši omiljeni vizionarski slavni interpretirati temu?

Pred crveni tepih Met Gale 2024, Grazia je sakupila sve najčudnije kostime i izglede koje su nosile zvezde za najiščekivaniji modni događaj godine.

Keti Peri

Na Met Gali 2021. godine, pod temom “Kemp: Beleške o modi”, Keti Peri se pojavila obučena u dva izgleda Moschino, prvi je bio luster, a zatim je nosila izgled inspirisan hamburgerom za after-party.

Rijana

Met gale

Rijana je nosila haljinu pape Maison Margiela za Met Galu 2018. godine, pod temom “Nebeska tela: Moda i katolička mašta”.

Bili Porter

Bili Porter na Met Gali 2019. godine, pod temom “Kemp: Beleške o modi”, nosio je sjajni zlatni bodi i ogrtač marke The Blonds.

Džered Leto

Džered Leto je stigao na Met Galu 2019. godine, pod temom “Kemp: Beleške o modi”, u potpunom Gucci izdanju, uz pratnju voštane skulpture svoje sopstvene glave.

Grajms

Grajms na Met Gali 2021. godine, pod temom “U Americi: Leksikon mode”, nosila je haljinu modne dizajnerke Iris Van Herpen.

Doža Ket

Doža Ket se 2023. godine pojavila kao mačka Karla Lagerfelda.

Lil Nas X

Lil Nas X je iste godine takođe došao na tepih Met Gale u kostimu mačke.

Frenk Oušn

Frenk Oušn je na Met Gali 2021. godine, pod temom “U Americi: Leksikon mode”, nosio odelo marke Prada.

Foto: Profimedia