Da li su balon suknje letnji must have?

balon suknje

Kao jedna od najbogatijih modnih dekada, nije iznenađenje videti da su neki od najpopularnijih trendova iz 80-ih imali upečatljiv povratak kroz sezone. Dok ostavljamo iza sebe tihi luksuz i clean girl estetiku, raskošni štih ovog razdoblja vratio se na velika vrata, stavljajući maksimalizam na vrh modne agende. Oživljen uzletom estetike žene mafijaša koji je zavladao TikTokom proteklih zimskih meseci, raskošan duh ’80-ih je najnoviji izvor inspiracije za dizajnere i It devojke, jednako. Nakon chunky nakita i drugih elemenata krojenog odevanja, sada je stigao mnogo neočekivaniji stil koji ostvaruje triumfalni povratak: balon suknje.

Balon suknje, bubble suknje, kako god ih nazvali, jedno je sigurno: nabrani rub je najnoviji trend u letnjem odevanju. Od Miu Miu do Christopher Kane-a, ovaj šokantni povratak prvi put je primećen u kolekcijama za jesen/zimu 2024. na modnim pistama u raznim verzijama naboranih rubova. I dok nismo očekivali da će se ovaj trend tako brzo uvući u komercijalnu modu, it devojke i influenseri već su se uključili u povratak balon suknji, čineći ih obaveznom modnom pojavom.

balon suknje

Iako nije najlakši trend za stilizovanje bez opasnosti da izgledate kao da idete na maturu, balon suknje mogu doneti jedinstveni karakter bilo kom izgledu. U mini, midi i maxi dužinama, ove naborane suknje često se kombinuju s majicama bez naramenica, topovima ili oversized košuljama, zavisno od vašeg raspoloženja. Izuzetno fleksibilne, balon suknje obično su izrađene od laganih tkanina koje će vam osigurati svežinu tokom vrućih letnih dana. Bez obzira idete li na posao ili se pakujete za vikend izlet, ovaj stil obećava živahan izgled koji se može nositi od dana do noći.

Foto: Profimedia, Instagram