Trend raport: Šta nosimo ove prolećne i letnje sezone

Najnovija modna sezona predstavlja svoja zanosna lica. Od delikatne lepote transparencije, pa do novih normi odevanja za posao, prolećna moda oduševljava različitim pogledima na stil.

Providno

Jedna od najupečatljivijih tendencija sezone jeste ona koja nam daje uvid u to šta se krije ispod. Transaprentni materijali odaju utisak senzualnosti, ali i romantike iskazane na odvažan način

Metalik

Ovo proleće će sijati u drugačijem svetlu i to pre svega zbog velikog prisustva materijala zlatne i srebrne boje koji reflektuju svetlo, i odaju utisak dekadecnije i retro glamura.

Šorts

Kratke dužine su na ceni, pogotovo kada je reč o toplijem periodu godine. Šorts preuzima primat kao ključni komad sezone koji pleni senzualnom pojavom.

Pink

Neki od najvećih modnih brendova ove sezone poslali su jasnu poruku o snazi romantike i želji da njome ulepšaju modnu svakodnevicu. Ružičasta boja od glave do pete poslužila je kao simbol nežnosti i lepote koja ne bledi.

Sako

Savršen kroj i jasna forma postulati su odevanja najbolje iskazani putem sakoa. Blejzer je ključni komad koji objedinjuje i spaja mušku i žensku modu, a u ovoj sezoni dobio je pregršt varijacija, kako bi pokazao istinsku sitlsku dominaciju.

Venčanice

Dozu sanjivog i bajkovitog u prolećnim kolekcijama dobijamo interpretacijama od čipke i tila velike bele haljine. Ove kreacije nalikuju na venčanicu i opet sugerišu da romantici nije došao kraj. Naprotiv.

Biznis

Nove modne uniforme spajaju casual i formalno. One su sve samo ne monotone i imaju nemali broj opcija kako mogu da se nose. Trećinu životnog veka provodimo na poslu, zašto ne bismo izgledali besprekorno?

Fluo

Eklektičan pogled na svet u modnim kolekcijama ponajbolje je iskazan energičnim koloracijama. Jarke boje šalju jasnu poruku odvažnosti i smelosti da se moda postavi po sopstvenim pravilima.

Foto: Profimedia