Chanel objavio odlazak Viržini Viar iz brenda

viržini viar

Viržini Viar odstupa sa dužnosti kreativnog direktora brenda. Tu poziciju držala je poslednjih pet godina, ali je za Chanel radila poslednjih trideset godina. Virginie je postala prepoznata prvenstveno kao desna ruka Karla Lagerfelda, sve do preuzimanja kreativnih uzdi kuće, nakon njegove smrti 2016.

U saopštenju, Chanel je rekao da “potvrđuju odlazak Viržini Viar nakon bogate saradnje od pet godina kao umetničkog direktora modnih kolekcija, tokom koje je uspela da obnovi kodove kuće poštujući kreativno nasleđe Chanel-a, i gotovo trideset godina unutar kuće.” Tim Chanel-a je takođe “zahvalio Viržini na njenom izuzetnom doprinosu modi, kreativnosti i vitalnosti Chanel-a.” Pomenuli su da će uskoro biti objavljena nova kreativna organizacija.

Tokom svog mandata umetničke direktorke, Viržini je radila na održavanju Lagerfeldovog nasleđa, istovremeno unoseći svoj pristup usmeren ka mladima, predstavljajući dizajne koji su se obraćali novoj generaciji Chanel kupaca razigranom I praktičnom odećom.

viržini viar

Posmartajući njene poslednje tri kolekcije, prikazane u Mančesteru, Marseju i Parizu putem teatra i veštačkog šetališta stvorenog da evocira Deauville, sada je očigledno da su predstavljale trilogiju labudove pesme dizajnerke. Ta mesta su imala posebno kreativno značenje za Viržini kroz njenu plodnu karijeru u Chanel-u.

Već kruže glasine o tome ko će je zameniti, pri čemu je jedan dizajner, Hedi Sliman, najverovatniji kandidat. Biće to uzbudljivo novo svitanje za Chanel, ali će Viržinijin ogroman talenat i vizija za budućnost kuće nedostajati. Imati ženu na čelu Chanel-a verovatno bi učinilo osnivačicu kuće ponosnom.