Chanel predstavlja moderne naočare za proleće/leto 2021

Modna kuća Chanel predstavlja eyewear kolekciju za sezonu proleće/leto 2021.

Modeli su inspirisani draguljima, a odlikuju ih okviri sa snažnom i ženstvenom privlačnošću i sofisticiranim i dragocenim detaljima.  

Vizantijska estetika vidljiva je na dva para sunčanih naočara, mačjem oku i dizajnu leptira. Njihov acetatni okvir ukrašen je biserom sa dvostrukim C, baš kao i kamenje na vizantijskim krstovima koje je volela Gabrielle Chanel.

Paleta boja, trezvena i elegantna inspirisana je finim dragim kamenjem – od smeđe i bordo do smaragdne i crne. Smeđi acetat podseća  na smeđi kvarc, bordo se pridružuje rubinu, a zelena smaragdu. Ovi vrlo lagani dizajni udišu novu modernost naočarama sa draguljima i podsećaju na smelu bižuteriju koju je nosila Gabrielle Chanel.

Na određenim modelima metal je poput nakita u nijansama zlata, srebra, rutenijuma, satensko smeđe i mat crne boje, pojačan efektom kovanja inspirisanim zlatarskim savoir-faire-om. Slova CHANEL-a su delikatno isečena kako bi se poigrala svetlošću.

Ovaj novi izraz potpisa CHANEL takođe krasi dizajne u prozirnoj žutoj, bledo ružičastoj i braon, a liniju dovršava bezvremenska crna.

Pored kolekcije naočara za sunce, CHANEL otkriva i optičke okvire u osnovnim oblicima i bojama koji su istovremeno lagani i bezvremenski.

Ova linija sadrži dva para naočara u pravougaonom obliku i obliku leptira sa gradijentnim ili polarizovanim staklima. Paleta uključuje CHANEL-ove amblematične boje, crnu, bež i tamnocrvenu, kao i sive i smeđe tonove maslinaste.

 Novi dizajni brenda Chanel biće dostupni u buticima od februara 2021.

#CHANELEyewear

#CHANELSunglasses