10 kultnih cipela Keri Bredšo koje smo poželeli da imamo

Kada pomislite na Keri Bredšo – pomislite na cipele. To je žena koja je, kada joj je pljačkaš uperio pištolj u glavu, izgovorila: „Molim vas, gospodine, uzmite moju Fendi Baget, uzmite moj prsten i sat, ali samo nemojte uzeti moje Manolo Blaniks“ (Ipak ih je uzeo). Naša heroina, koju igra Sara Džesika Parker, šepurila se čitavim Menhetnom u svojim fantastičnim cipelama, ne brojeći milje. Na ovaj način, cipele su postale stilski imperativ serije „Seks i grad“.

Keri je znala da pravi par cipela može da iznese i podigne svaki outfit. Za susret sa mr. Bigom u Central Park Boathouse-u, ona nosi par prozirnih nanula koje omogućavaju njenoj divnoj cvetnoj haljini još više da dođe do izražaja. Njen čuveni krzneni kaput restilizovan je sa nekoliko različitih pari cipela: čizmama od zmijske kože, crvenim D’Orsay potpeticama, kao i sa belim čizmicama na snegu u sred Njujorka.

Kerinu zaraznu opsesiju cipelama možda najbolje ilustruje njen najpoznatiji par cipela: plave satenske Manolo Blanik Hangisi salonke, koje nosi u prvom filmu „Seks i grad“. Na početku filma, kada se useljava u novi stan sa Zverkom, ona svoj ormar „krsti“ potpuno novim cipelama, sveze otpakovanim iz kutije. Kasnije, nakon njihovog katastrofalnog prvog pokušaja venčanja, Big se miri sa Keri i prosi je sa cipelama umesto prstenom. Baš kao u bajci „Pepeljuga“.

Ove cipele već su se pojavile i u nastavku serije „And Just Like That”, koja će krenuti sa prikazivanjem sledećeg meseca na HBO Max. Na fotografijama sa seta, vidimo Saru, kako nosi štikle Hangisi sa belim blejzerom, čiji reveru krasi veliki plavi cvet. Pure Keri.

Pogledajte u našoj galeriji 10 najboljih trenutaka gospođiće Bredšo sa njenim omiljenim cipelama.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T. Mišović