Deca sunca: letnja kolekcija H&M x Sandra Mansour

H&M poslednji mesec leta dočekuje novom zajedničkom kolekcijom sa libanskom dizajnerkom Sandrom Mansour, koja je poznata po svojoj sanjivoj i odvažnoj estetici.

Inspirisana ženama umetnicama i lepotom prirode, kolekcija sadrži dizajne u prirodnim bojama, sa ručno izrađenim detaljima. Kolekcija je predstavljena pod nazivom Fleur du Soleil, što na francuskom znači „Suncokret“. Dizajnerka je bila fascinirana načinom na koji suncokret iz dana u noć prati sunce. Siluete suncokreta krase čiste, nežne tkanine i ističu majstorstvo dizajnerke.

Sandra Mansour osnovala je svoju modnu kuću 2010. godine. Njena pažnja na detalje i posebna izrada, pomešana inspiracijom iz umetnosti i njene okoline u Bejrutu, ogleda se u svakom delu. Za kolekciju Sandra Mansour x H&M inspiraciju je pronašla u elementima prirode i radova umetnika. Rezultat je ženstveni asortiman haljina, bluza i suknji, jakna, kao i majica i dukseva sa logotipom.

Prvo što primetite kod dizajna Sandre Mansour je sanjivo raspoloženje i prava lepota, ali tada postajete zaintersovani za zanate i priče koje stoje iza komada. „Ima nešto posebno u ženstvenosti. Ponosni smo što sarađujemo sa Sandrom Mansour i radujemo se što ćemo kolekciju objaviti širom sveta!” Kaže Marija Ostblom, šefica dizajna ženske odeće brenda H&M.