Milena Đurđić za One&Only Portonovi: jedinstvena kolekcija modnih aksesoara

One&Only Portonovi slavi umetnost putovanja lansirajući ekskluzivnu kolekciju One&Only Portonovi by Milena Đurđić, limitirano izdanje svilenih marama za dame i džepnih maramica za gospodu. Nastale pod uticajem prirodnih lepota i bogate lokalne kulture, ove jedinstvene marame i maramice su idealan poklon iz Crne Gore, a ujedno i nenadmašan svileni suvenir iz najluksuznijeg rizorta na Jadranu.

One&Only Portonovi se nalazi se u Herceg Novom – na ulazu u veličanstveni zaliv Boke, zaklonjene idile na crnogorskoj jadranskoj obali – okružen spektakularnim planinama i azurnim morem. U neposrednoj blizini Kotora, UNESCO-ve svetske baštine, Portonovi je dizajniran u impresivnim razmerama kako bi odražavao arhitektonski stil starih venecijanskih palata u regiji, uključujući velike fasade, veličanstvene kolonade, crvene krovove od terakote, bujne vrtove i zlatnu peščanu plažu koja se nadmeće s najlepšim na Mediteranu.

Stoga je i dizajn One&Only Portonovi by Milena Đurđić kolekcije inspirisan raskošnim rizortom, prirodnim i kulturnim čarima lokacije – slaveći Crnu Goru kao predivnu zemlju raznolikosti. Njene modre planine i duboke bistre vode predstavljene su kroz igru boja i oblika: sa dominantnim nijansama umirujuće plave, blistave zlatne i smele crne boje koja potiče od imena države – Crna Gora (italijanski: crna planina).

„One&Only Portonovi prepoznaje i pozdravlja modni izražaj destinacije u kojoj se nalazi“, izjavio je Mikele Điraudo (Michele Giraudo), generalni menadžer rizorta. „Saradnja sa crnogorskom umetnicom, modnom dizajnerkom Milenom Đurđić, posebno nam je draga, jer predstavlja prvu u nizu saradnji koje ćemo uspostaviti sa istaknutim lokalnim stvaraocima. “

Uzevši u obzir zadivljujuće prirodne lepote i bogato kulturno-istorijsko nasleđe Crne Gore, Milena Đurđić kaže da je za nju kreiranje ovih posebnih komada bilo istovremeno i odgovornost i privilegija.

„Počastvovana sam jer je ultra-luksuzni brend One&Only upravo meni poverio zadatak da, kroz jedinstveni dizajn na najfinijoj svili, njihovim gostima predstavim svoju viziju Crne Gore“, napominje ona. “Inspiraciju za ova dva dizajna pronašla sam u kombinaciji prirodnih lepota naše zemlje, pomorske istorije Kumbora i Herceg Novog, crnogorske narodne nošnje, i osećaja koji se javlja pri pomisli na veličanstveni rizort One&Only Portonovi“, dodala je Đurđićeva.

U ponudi su po dva dizajna marama za žene i džepnih maramica za gospodu, koji se mogu kupiti isključivo u One&Only Portonovi rizortu. Za porudžbine ovih ekskluzivnih komada kontaktirajte neoboutique@oneandonlyresorts.com. Za više informacija posetite oneandonlyportonovi.com.

Fotografije: Andrija Boljevic
Frizura: Bojana Zizic
Šminka: Lada Scepanovic