Miu Miu kolekcija farmerica posvećena ikonama stila

Sada možete kupiti farmerice – Lauren, Brigitte, Francoise, Jane, Brooke i Kate!

Miu Miu slavi farmerice, najdemokratskiji i najrevolucionarniji predmet ikad, u svojoj novoj kapsula kolekciji.

Denim Icons kolekcija uključuje šest modela farmerica, od kojih je svaki inspirisan decenijom u kojoj je stvoren i ženom koja je najpoznatija po nošenju istih. Brend je izabrao šest modnih ikona: Loren Bakol, Brižit Bardo, Fransoa Hardi, Džejn Birkin, Bruk Šilds i Kejt Mos.

Model „Lauren“ odaje počast četrdesetim godinama prošlog veka: izrađene su od tamnoplavog teškog džinsa, svojim grubim i funkcionalnim izgledom podsećaju na klasičnu radnu odeću.

U pedesetim godinama, zahvaljujući filmskim zvezdama, poput Džejmsa Dina i Brižit Bardo farmerke su postale pravi stilski komad odeće. Par koji odaje počast legendarnoj BB, visokog je struka od tamnog teksasa i ima vrlo ženstvenu siluetu. Nogavice su do zglobova kako bi se prisetili kapri pantalona koje je francuska zvezda volela nositi.

Francoise model – bele, ravne farmerice visokog struka, s druge strane, evociraju duh mladosti i emancipacije kakav je francuska pevačica imala 70-ih. Pobunjenički duh Džejn Birkin, isti iz Flower Power pokreta, inspirisao je model farmerki niskog struka.

Brooke farmerke su uniseks, od tamnog teksasa sa dodirom osamdesetih godina. Najnoviji par pantalona dobio je ime po najuticajnijoj ženi u smislu stila poslednjih godina: Kejt Mos. Čini se da su njene široke plave farmerke ukradene iz garderobe muške odeće i svojom prirodnom i minimalističkom elegancijom nas vraćaju u devedesete.

Kolekcija kapsula Denim Icons je dostupna od početka februara u odabranim prodavnicama Miu Miu i na veb lokaciji.

U galeriji pogledajte sve modele koje su inspirisani ikonama stila!