7 najvećih trendova u aktuelnoj zimskoj sezoni

Nakon sezone digitalnih revija, pod uticajem pandemije koja nas je primorala da dodamo po još neki aksesoar u torbu (poput maske za lice i sredstva za dezinfekciju), kolekcije za jesen/zimu 2021. predstavljene uživo, pokazale su nam da modni entuzijazam dizajnera nije umanjen.

„Raspoloženi smo za modu. Raspoloženi smo da je podelimo sa čitavim svetom“, izjavila je Mučija Prada. I mi ne možemo više da se složimo sa njom. Pa šta je to što ćete obući za ponovne izlaske? Bodi neobičnog printa? Mini haljinu, jer je trenutak za sad ili nikad? Dozu boja koje skreću svu pažnju ka vama? Ili puf jaknu veću od vas samih?

Ženska moć bila je još jedna velika inspiracija sezone jesen/zima 2021. Prilično svesni da su žene podnele najveći teret pandemije – ekonomski, socijalno, mentalno – dizajneri, poput Luci Majer (Jil Sander), Nadežda Vanhi-Kabulski (Hermès) i Pijerpaolo Pićoli (Valentino) želeli su da ih podrže, prenoseći poruke kroz svoje kreacije da je sada trenutak da se živi sopstven identitet.

Vreme je da se odvažite i kombinujete šljokice sa perijanim jaknama, ljubicaste satenske platforme sa ljubistaom mini hajinom. Zato vam donosimo 7 ključnih trendova zimske sezone u našoj galeriji za koje morate da znate.

Priredila: T. Mišović

Foto: Profimedia