En Hatavej podržala transrodnu zajednicu aksesoarom

Holivudska glumica svojim nedavnim pojavljivanjem na premijeri filma WeCrashed, privukla je pažnju svojim izgledom, ali ne zbog samog outfita, već poruke koju je nosio.

Glumica je prošetala crvenim tepihom Paramount teatra u Ostinu, Teksasu, tokom South by Southwest Saturday događaja, u metalik Versace cut-out haljini dubokog dekoltea, koju je krasio detalj u vidu  srebrne Versace Medusa glave, uokvirene oversized špenadlama.

Izgled je završila srebrnim sandalama i – hajlajtom stajlinga – mini torbom održivog tajlandskog brenda PIPATCHARA. Ručno rađena makrame srebrna tašnica na vrhu je imala svetloplavo-ružičasto-beli prugasti dizajn poznat kao transrodna zastava.

“Ovo je tako suludo! Nama veoma značajno!! Prelepa En Hatavej sa našim dizajnom”, napisao je brend na Instagramu, podelivši karusel glumičinih fotografija.

Poznata borkinja za prava LGBTK zajednice nije javno komentarisala ovaj modni aktivizam, ali jedno je sigurno – desio se u istom trenutku kada je republikanski guverner Teksasa kritikovan zbog njegovog naređenja da teksaško Odeljenje za porodicu i zaštitnu službu istraži slučajeve afirmacije rodova među mladima, kao i zbog komentara kojima je izjednačio prodecuru tranzicije polova sa „zlostavljanjem dece“.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.M.