SCENA / Film

Film

Šik heroina: Anja Tejlor-Džoj postavlja standarde lepote na crvenom tepihu

Povodom premijere filma Meni (The Meni), preksinoć su se duž crvenog tepiha u Londonu prošetale zvezde ovog ostvarenja, koje uskoro stiže i kod nas (17. novembra), a među njima i dobitnica Zlatnog globusa Anja Tejlor-Džoj.

Glumica je na premijeru stigla u društvu kolege, britanskog glumca Nikolasa Houlta.

Meni prati priču o mladom paru koji zajedno sa grupom stranaca ide na udaljeno ostrvo na severozapadu Pacifika, kako bi uživali u delikatesima sa ekskluzivnog menija čuvenog šefa kuhinje (igra ga Rejf Fajns).

Film je prožet misterijom i neizvesnošću, a Anjina junakinja je, kako ju je ona sama opisala, enigma, i baš zato je interesantna. I upravo to moglo bi da se kaže za glumicu koja predstavlja pravu enigmu u Holivudu. Iako jedna od najlepših žena na svetu, odskače od ideala standardne lepote, modna je ikona, a stil joj je krajnje neobičan, pogotovo onaj van kamera i crvenih tepiha.

Za premijeru svog novog filma odabrala je jarko plavu haljinu od lateksa brenda Alexander McQueen, a izgled starog Holivuda (koji je u uvek popularan na crvenim tepisima) postigla je rukavicama koje su deo kreacije. Preko jedne rukavice nosila je dijamantsku narukvicu, a šminka i frizura su joj, kao i nakit, bile jednostavne, ali efektne. 

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram