grazia

Film

Miranda iz "Seks i grada" proslavila deset godina braka sa ženom

Sintija Nikson, koja je ovih dana proslavila desetogodišnjicu braka sa partnerkom Kristin Marinoni, progovorila je o onome što je dugo mučilo fanove serije “I tek tako…”, a to je – zašto je njen lik, advokatica Miranda Hobs, morala da ostavi muža sa kojim je provela decenije u braku i smuva se za ženom.

U intervjuu za magazin Variety Sintija je otkrila delove ranih razgovora sa kreativnim tvorcem serije, Majklom Patrikom Kingom, pričala o Mirandinim “lezbejskim kvalitetima” i zašto je njen lik morao da pređe određene granice.

- Kada mi je pomenuo sve promene kroz koje bi moj lik mogao da prođe, pomislila sam – zašto da ne. Ako već treba da proba razne, različite stvari, da pokaže različite aspkete svog karaktera – zašto onda ne bi ostavila Stiva jer se zaljubila u Če?, ispričala je Sintija.

Nikson, koja je otvoreno gej od 2004. godine, priznaje da joj se nije svidela ideja da njen lik prevari Stiva sa profesorkom sa fakulteta (Nijom Valas koju igra Karen Pitman) već da joj se baš dopalo da to bude sa nebinarnom komičarkom i aktivistkinjom Če Diaz (igra je Sara Ramirez).

- Pomislila sam da prelazimo mnoge granice i bila sam svesna da će ljudi imati svoje, različito mišljenje o svemu, ali granica koju mislim da Miranda nikad ne bi mogla da pređe jeste ta da se zabavlja sa svojom profesorkom.

Takođe, samoj Sintiji uopšte nije bila šokantna činjenica da njen lik postaje kvir jer je, smatra glumica, za nju on bio kvir od samog početka.

- Čak i onda kada je bila zainteresovana samo za muškarce, mislim da je Miranda posedovala mnogo kvir kvaliteta, pa ako ćemo pravo i neke lezbijske crte, rekla je ona i dodala: “U seriji nismo imali nijednu gej ženu, mislim da je Miranda bila najbliža tome. Oduvek je isticala svoju moć, žensku moć, najčešće u odnosu na mušku pri čemu žene uvek dobijaju kraći kraj štapa, što je još veći problem ako ste kvir. Mislim da joj je ideja da ne bude ispod muškarca oduvek bila privlačna i da ju je zanimalo ono što žene imaju da ponude.”

Serija "I tek tako..." je zvanično obnovljena za II sezonu, a Sintija je otkrila da se unapred raduje onome u šta će se odnos njenog lika sa Če Dijaz pretvoriti.

Opet, ono što je možda najzanimljivije o Mirandinom liku u seriji "I tek tako..." jeste to koliko je sličan Sintiji u realnom životu.

Sintija se pre deset godina venčala sa partnerkom, a davne 2003. godine razvela od Denija Mozesa. Deset godina od razvoda otkrila je svoju seksualnu orijentaciju, ali, šuškalo se da je u vezu sa Kristin Marinoni uplovila brzo posle rastanka sa mužem.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

 

Pročitajte još

Povezane teme

Film

Eva Longoria promovisala film Flamin’Hot, svoj rediteljski prvenac

I dva puta u istom danu izdominirala noseći crno na crvenom tepihu.

Muzika

Kijanu Rivs nakon 20 godina ponovo zasvirao sa svojim bendom

Taman kad smo pomislili da nas ne može šarmirati više.

Film

Al Paćino postaje tata u 83. godini

Glumac i njegova devojka, producentkinja Nur Alfala, uskoro postaju roditelji.

Film

10 filmova i serija koje gledamo ovog juna

Pripremite kokice i smestite se udobno.

Film

Doživite lično "Seks i grad" iskustvo

Kultna serija slavi 25 godina, a fanove čekaju brojna iznenađenja.

Muzika

Obožavamo njene pesme, a da li smo pogledali sve filmove?

Top pet ostvarenja u kojima glumi Tina Tarner.

Film

Filmska preporuka: Nova verzija "Male sirene" koju smo jedva dočekali u bioskopima!

Evo zašto bi već danas trebalo da nabavite svoju kartu za podvodnu bajku

Film

Prvi put s mamom na crvenom tepihu: Kejt Blančet predstavila sina na Filmskom festivalu u Kanu

Glumica je na premijeru filma Killer of the Flower Moon došla u društvu najstarijeg deteta.

Film

Ljubavna priča za odrasle

Film Kajmak nam obećava provokaciju i šok sa bioskopskog platna.

Film

Sedmominutne ovacije za Džonija Depa

Glumac oduševio publiku na otvaranju Filmskog festivala u Kanu.