grazia

Film

Miranda iz "Seks i grada" proslavila deset godina braka sa ženom

Sintija Nikson, koja je ovih dana proslavila desetogodišnjicu braka sa partnerkom Kristin Marinoni, progovorila je o onome što je dugo mučilo fanove serije “I tek tako…”, a to je – zašto je njen lik, advokatica Miranda Hobs, morala da ostavi muža sa kojim je provela decenije u braku i smuva se za ženom.

U intervjuu za magazin Variety Sintija je otkrila delove ranih razgovora sa kreativnim tvorcem serije, Majklom Patrikom Kingom, pričala o Mirandinim “lezbejskim kvalitetima” i zašto je njen lik morao da pređe određene granice.

- Kada mi je pomenuo sve promene kroz koje bi moj lik mogao da prođe, pomislila sam – zašto da ne. Ako već treba da proba razne, različite stvari, da pokaže različite aspkete svog karaktera – zašto onda ne bi ostavila Stiva jer se zaljubila u Če?, ispričala je Sintija.

Nikson, koja je otvoreno gej od 2004. godine, priznaje da joj se nije svidela ideja da njen lik prevari Stiva sa profesorkom sa fakulteta (Nijom Valas koju igra Karen Pitman) već da joj se baš dopalo da to bude sa nebinarnom komičarkom i aktivistkinjom Če Diaz (igra je Sara Ramirez).

- Pomislila sam da prelazimo mnoge granice i bila sam svesna da će ljudi imati svoje, različito mišljenje o svemu, ali granica koju mislim da Miranda nikad ne bi mogla da pređe jeste ta da se zabavlja sa svojom profesorkom.

Takođe, samoj Sintiji uopšte nije bila šokantna činjenica da njen lik postaje kvir jer je, smatra glumica, za nju on bio kvir od samog početka.

- Čak i onda kada je bila zainteresovana samo za muškarce, mislim da je Miranda posedovala mnogo kvir kvaliteta, pa ako ćemo pravo i neke lezbijske crte, rekla je ona i dodala: “U seriji nismo imali nijednu gej ženu, mislim da je Miranda bila najbliža tome. Oduvek je isticala svoju moć, žensku moć, najčešće u odnosu na mušku pri čemu žene uvek dobijaju kraći kraj štapa, što je još veći problem ako ste kvir. Mislim da joj je ideja da ne bude ispod muškarca oduvek bila privlačna i da ju je zanimalo ono što žene imaju da ponude.”

Serija "I tek tako..." je zvanično obnovljena za II sezonu, a Sintija je otkrila da se unapred raduje onome u šta će se odnos njenog lika sa Če Dijaz pretvoriti.

Opet, ono što je možda najzanimljivije o Mirandinom liku u seriji "I tek tako..." jeste to koliko je sličan Sintiji u realnom životu.

Sintija se pre deset godina venčala sa partnerkom, a davne 2003. godine razvela od Denija Mozesa. Deset godina od razvoda otkrila je svoju seksualnu orijentaciju, ali, šuškalo se da je u vezu sa Kristin Marinoni uplovila brzo posle rastanka sa mužem.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

 

Pročitajte još

Povezane teme

Film

Podmlađen Harison Ford: Snima se peti deo serijala "Indiana Jones"

Ima 80 godina, a reditelji ga doslovno nasleđuju kada je reč o liku dragog i neustrašivog arheologa

Muzika

Zašto je Rijana supermama

Kako joj polazi za (jednom) rukom da ređa uspeh za uspehom, dok pod drugom nosi sinčića starog ni celu godinu?

Film

Porodica Adams nekad i sad

Evo kako nakon 30 godina izgledaju glumci legendarnih filmova o porodici koja je obeležila čitavu jednu eru

Film

Elegantne kombinacije Ris Viterspun i Dženifer Aniston pravo sa snimanja

Serija “The Morning Show” uskoro dobija svoju treću sezonu, a njene glavne zvezde se ovako oblače za dolazak na set

Film

Svi dokumentarci o Lejdi Dajani koje morate pogledati

Ukoliko se pitate šta da gledate nakon 5. sezone serije “The Crown”, a i dalje vas zanima Lejdi Di, imamo predlog za vas

Film

17 filmova koji uvek popravljaju raspoloženje (a nisu komedije)

Poznati i kao “feel good” ili “comfort” filmovi koji mogu iznova i iznova da se gledaju, čineći da se osećate bolje.

Film

Sve što znamo o povratku Lidzi Lohan na male ekrane

Problematična glumica je konačno sredila svoj život i odlučila je ponovo da stane pred kamere

Umetnost

Umetnost na fudbalskim loptama: Posetite jedinstvenu street art izložbu u SC Stadion

Međunarodna izložba “Street art connection FWC Qatar2022” otvara se u petak 11. novembra.

Muzika

Kako izgleda Rijanin novi svet

Pevačica, preduzetnica i modna kreatorka, znala je da čim bude kročila ispred novinara, neće moći da izbegne neka od gorućih pitanja koja se tiču nove muzike i majčinstva.

Film

Serije i filmovi koji dolaze na striming platforme u novembru

Tu je mnogo novih, atraktivnih naslova, među kojima je i Tim Bartonova "Porodica Adams".

Film

Tarantino: Ovih sedam filmova su za njega remek-dela

Neobičan miks horora, komedije i naučno-fantastičnih naslova - to je izbor proslavljenog reditelja kada je reč o najboljim filmovima svih vremena

Muzika

Adel kreće na fakultet

Pevačica pravi veliki zaokret u karijeri.