grazia

Film

Miranda iz "Seks i grada" proslavila deset godina braka sa ženom

Sintija Nikson, koja je ovih dana proslavila desetogodišnjicu braka sa partnerkom Kristin Marinoni, progovorila je o onome što je dugo mučilo fanove serije “I tek tako…”, a to je – zašto je njen lik, advokatica Miranda Hobs, morala da ostavi muža sa kojim je provela decenije u braku i smuva se za ženom.

U intervjuu za magazin Variety Sintija je otkrila delove ranih razgovora sa kreativnim tvorcem serije, Majklom Patrikom Kingom, pričala o Mirandinim “lezbejskim kvalitetima” i zašto je njen lik morao da pređe određene granice.

- Kada mi je pomenuo sve promene kroz koje bi moj lik mogao da prođe, pomislila sam – zašto da ne. Ako već treba da proba razne, različite stvari, da pokaže različite aspkete svog karaktera – zašto onda ne bi ostavila Stiva jer se zaljubila u Če?, ispričala je Sintija.

Nikson, koja je otvoreno gej od 2004. godine, priznaje da joj se nije svidela ideja da njen lik prevari Stiva sa profesorkom sa fakulteta (Nijom Valas koju igra Karen Pitman) već da joj se baš dopalo da to bude sa nebinarnom komičarkom i aktivistkinjom Če Diaz (igra je Sara Ramirez).

- Pomislila sam da prelazimo mnoge granice i bila sam svesna da će ljudi imati svoje, različito mišljenje o svemu, ali granica koju mislim da Miranda nikad ne bi mogla da pređe jeste ta da se zabavlja sa svojom profesorkom.

Takođe, samoj Sintiji uopšte nije bila šokantna činjenica da njen lik postaje kvir jer je, smatra glumica, za nju on bio kvir od samog početka.

- Čak i onda kada je bila zainteresovana samo za muškarce, mislim da je Miranda posedovala mnogo kvir kvaliteta, pa ako ćemo pravo i neke lezbijske crte, rekla je ona i dodala: “U seriji nismo imali nijednu gej ženu, mislim da je Miranda bila najbliža tome. Oduvek je isticala svoju moć, žensku moć, najčešće u odnosu na mušku pri čemu žene uvek dobijaju kraći kraj štapa, što je još veći problem ako ste kvir. Mislim da joj je ideja da ne bude ispod muškarca oduvek bila privlačna i da ju je zanimalo ono što žene imaju da ponude.”

Serija "I tek tako..." je zvanično obnovljena za II sezonu, a Sintija je otkrila da se unapred raduje onome u šta će se odnos njenog lika sa Če Dijaz pretvoriti.

Opet, ono što je možda najzanimljivije o Mirandinom liku u seriji "I tek tako..." jeste to koliko je sličan Sintiji u realnom životu.

Sintija se pre deset godina venčala sa partnerkom, a davne 2003. godine razvela od Denija Mozesa. Deset godina od razvoda otkrila je svoju seksualnu orijentaciju, ali, šuškalo se da je u vezu sa Kristin Marinoni uplovila brzo posle rastanka sa mužem.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

 

Pročitajte još

Povezane teme

Film

Putujemo od kuće: Serije koje nam otkrivaju nove svetove

Izdvojili smo nekoliko fantastičnih originalnih dokumentarnih serija, filmova i emisija posvećenih prirodi, istoriji, nauci, društvenim fenomenima, svim onim temama koje vas fascin...

Umetnost

Uručena tradicionalna nagrada Telekom Srbija studentu Fakulteta likovnih umetnosti

Kompanija Telekom Srbija nagradila je šestu godinu za redom najbolji studentski rad na odseku Novi mediji, na otvaranju godišnje izložbe nagrađenih radova studenata Fakulteta likov...

Film

Neobičan par proslavio deset godina braka i obnovio zavete

Glumac Aron Tejlor-Džonson i 23 godine starija rediteljka Sem Tejlor Džonson, zaljubljeni su kao prvog dana.

Muzika

Bili Ajliš otkrila da bi radije umrla nego nemala decu

Pevačica se osvrnula i na nedavne pucnjave u američkim školama i priznala da se plaši za budućnost dece.

Film

Ko je sve bio na beogradskoj premijeri "Elvisa"?

Film leta opravdao je sva očekivanja.

Muzika

5 LGBTQ muzičara koji su ušli u istoriju

Slavimo njihov doprinos muzičkoj industriji.

Film

Ovo smo svi čekali: Veliki povratak Džona Snoua

Kit Harington je potpisao ugovor sa kućom HBO, a uskoro kreće sa snimanjem serije koju će pisati Džordž RR Martin.

Film

5 filmova u kojima ćete pronaći inspiraciju za italijanski letnji stil

Ukoliko vam je italijanski stil oduvek bio zanimljiv, u ovim nostalgično-prelepim filmovima pronaći ćete potrebnu inspiraciju da ovog leta svoje stajlinge podignete na viši nivo.

Film

Prvo pojavljivanje Amber Herd u javnosti nakon suđenja

Glumica je gostovala u televizijskoj emisiji i osvrnula se na tok suđenja sa bivšim suprugom.

Film

Srećan rođendan, Džoni!

Slavni holivudski glumac puni 59 godina.

Muzika

Madona je pronašla glumicu koja će je igrati

Pevačica je vagala između nekoliko glumica i izbor je pao na mladu Džuliju Garner.