grazia

Film

Džoni Dep i film koji je sniman i u Srbiji, na pragu osvajanja Oskara?

Film "Minamata", sa Džonijem Depom u glavnoj ulozi, jedan je od favorita za osvajanje posebne nagrade na osnovu glasova publike na tviteru, koju Američka filmska akademija zvanično uvodi od ovogodišnje dodele Oskara. Ovo ostvarenje reditelja Endrua Levitasa rađeno je u koprodukciji kompanija "Samuel Goldwyn Films" i "Iervolino & Lady Bacardi Entertainment". Segmenti ovog filma snimani su u Beogradu tokom 2019, a "Minamata" je premijerno prikazana u našoj zemlji na Festu 2021. godine.

Posebna kategorija po imenu "Fan Favourite Award", omogućiće publici širom sveta da do 3. marta glasa za svoj omiljeni film, koristeći hešteg #OscarsFanFavorite na tviteru ili putem stranice OscarsFanFavorite.com, a dnevno je moguće glasati do 20 puta. Film "Minamata" zasnovan je na istinitoj priči i istoimenoj knjizi Ejlin Mioko Smit i Judžina Smita. Radnja se odvija 1971. godine, kada Judžin Smit, proslavljeni fotoreporter čiji lik tumači Džoni Dep, dobija zadatak da otputuje u japanski grad Minamatu, mesto opustošeno trovanjem živom. Kako bi otkrio istinu i razotkrio hemijsku kompaniju odgovornu za katastrofu, on koristi moćne fotografije, kako bi šira javnost saznala o Minamati.

Podsećamo da je Džoni Dep bio gost Beograda u oktobru 2021. godine, kada je promovisan "Puffins Impossible", prvi animirani serijal u celini proizveden u Srbiji, u kojem Dep pozajmljuje karakter i glas junaku Džoniju Pafu. Serijal je kreiran u "Iervolino Studios (IES)", dok produkciju potpisuje Archangel Digital Studios (ADS) Miloša Bikovića. Na osnovu učešća u lokalnim projektima, kao i na osnovu kontinuirane promocije umetničke zajednice Srbije u svetskim medijima, Depu je 15. februara ove godine dodeljena Zlatna medalja za zasluge Republike Srbije.

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Minimata/Promo 

 

Pročitajte još

Povezane teme

Film

Nort Vest postaje Holivudska zvezda

Bilo je samo pitanje vremena kada će najstarija ćerka Kim Kardašijan i Kanje Vesta krenuti stopama slavnih roditelja

Film

10 serija i filmova koje gledamo u februaru

Od nove sezone "You" do najnovijeg trilera Sebastijana Stana "Sharper" evo šta možete da pogledate ovog februara.

Film

Zašto je zlatno doba striminga prošlo

Izgleda da će zabrana deljenja šifri oterati Netflix u zaborav

Knjige

5 dnevnika velikih umetnika, pisaca i revolucionara u koje želite da zavirite

Intimni zapisi jedne Fride Kalo, Virdžinije Vulf, Kafke...

Film

Treći u spavaćoj sobi

Pornografija je zanimljiva industrija koja raste, bogati se I ne odstupa, ali je zavisnost od njihovih proizvoda vrlo lična I intimna stvar.

Muzika

Selena Gomez prošetala sa novim dečkom

Pevačica je uslikana u izlasku sa pevačem Druom Tagartom.

Film

5 stvari koje niste znali o Florens Pju

Neke od njih će vas potpuno šokirati

Film

Emili Blant otkrila slatki razlog zašto još čuva jedan modni promašaj 

Ne nosim je, ali je nisam bacila. To je tako užasna jakna - rekla je glumica koju su starije generacije zapamtile iz filma “Đavo nosi Pradu”, a mlađe iz “Meri Popins” i “Tiho mesto...

Film

Zašto je Džejms Kameron "cenzurisao" Avatar 2?

Evo šta kaže tvorac jednog od najgledanijih filmovaa u istoriji.

Film

Nastavci koji su nadmašili original

Predstavljamo druge delove filmova koji su, po mnogima, bolji nego njihovi prethodnici.