SCENA / Film

Film

Svi pričaju o Florens Pju! Pogledajte ovih deset filmova i otkrijte po čemu je ova mlada glumica posebna.

Engleskinja Florens Pju, koja nas je prvo oduševila svojim I’m Just a Woman monologom u filmu Male žene, a onda i “free the nipple” postom na instagramu, u kome je objasnila zašto je degutantno da ljudi komentarišu njene grudi, trenutno je jedna od  najangažovanijih glumica u Holivudu

Uskoro je gledamo kao princezu Irulan Corrino u nastavku filma Dune, kao i u najiščekivanijem filmu godine, posebno kod fanova Harija Stajlsa, Don’t Worry Darling, u kojem ona i engleski muzičar igraju bračni par.

Don’t Worry Darling je drugi film koji kao rediteljka potpisuje američka glumica Olivija Vajld, a nakon što bude prikazan na Venecijanskom filmskom festivalu, imaće svetsku premijeru 23. septembra.

Pre nego što je vidite u ulozi nesrećne američke domaćice, pogledajte deset filmova u kojima je Florens Pju apsolutno maestralna.

The Falling

Ovo je glumičin debi, a u pitanju je misterija-drama, rediteljke Kerol Morli. Pjuova i Mejsi Vilijams, koju znate kao Arju Stark iz serije Game of Trones, igraju najbolje prijateljice, Ebi i Lidiju, učenice u jednoj engleskoj, ženskoj školi koju pogađa čudna epidemija. 

Lady Macbeth

Radnja ove mraćne erotske drame smeštena je u ruralnu Englesku devetnaestog veka, a Florens igra Ketrin, nasilnu ženu koja je upletena u strastvenu aferu sa čovekom koji radi na imanju njenog muža. Ova uloga joj je donela nominaciju za BAFTA nagradu. 

The Commuter

Pjuova u ovom trileru iz 2018. godine ne igra glavnu ulogu, ali je i malo prostora dovoljno da briljira. Ona je gotičarka Gven, a prisiljena je da podržava nasilnog dečka koji ima lažnu legitimaciju, dok se susreće sa bivšim policajcem, sada prodavcem osiguranja, kojeg tumači Lijam Nison.

King Lear

Ovaj televizijski film predstavlja adaptaciju jedne od najpoznatijih Šekspirovih drama, ali je smeštena u distopijski, moderni London. Ova uloga je visoko pozicionirala Florens na listi mladih i uspešnih holivudskih glumica.Ona je Kordelija, najmlađa ćerka kralja Lira, kojeg igra Entoni Hopkins.

Outlaw King

U ovoj istorijskoj drami čija je radnja smeštena u XIV vek, Florens igra Elizabet de Burg, ženu škotskog kralja Roberta, kojeg glumi Kris Pajn, a zatičemo ih u trenutku kad Robert želi da sruši englesku monarhiju. U filmu igraju i Aron Tejlor – Džonson i Toni Kjuran, a svi zajedno čine ovaj film nezaboravnim epskim iskustvom.

Malevolent

U hororu Olafa de Fleur Johannesona iz 2018, Florens igra sestru koja zajedno sa bratom vara ljude, nudeći im razne usluge svojim lažnim paranormalnim sposobnostima. Kad dobiju zadatak da se usele u zaposednutu kuću na polju, stvari poprimaju neočekivan obrt.

Fighting With My Family

Zasnovan na dokumentarcu The Wrestlers: Fighting with My Family, obaj sportski film iz 2019. godine predstavlja biografski portret rvača, sestre Pejdž i njenog brata Zaka Zodiaka. Ovaj film dopustio je Florens da zasija i da je vidimo u dirljivim, dramskim momentima, ali i komičnim.

Midsommar

Ovaj film je lansirao Florens od zvezde indie filmova do mainstrim tražene glumice. Ona je Dani, američka studentkinja koja sa svojim dečkom (Džekom Rejnorom) odlazi na proslavu letnje dugodnevice u jednu švedsku komunu. Ovo nije samo horor film već je i priča o tuzi i prekidanju intimnosti između dvoje ljudi.

Little Woman

U Malim ženama Grete Gervig, filmu zasnovanom na istoimenom romanu Lujze Mej Alkot, Florens igra najmlađu sestru, Ejmi Marč, koja je u ranijim verzijama ovog filma bila najmanje voljena, a sada postaje jedan od najdražih likova, posebno kad održi svoj I’m Just a Woman monolog.

Black Widow

Ulazak u Marvelov filmski univerzum, istovremeno označava dospevanje u grupu A-listera. U Crnoj udovici, Pjug tumači mlađu sestru glavne junakinje, Jelenu Belovu, a radnja celog filma se vrti zapravo oko njih dve.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, YouTube