grazia

Film

Imamo li sledećeg Bonda?

Rege-Žan Pejdž

Imamo “Nema vremena za umiranje”, poslednji film o Džemsu Bondu, ali u pandemijskom karantinu, gde premijeru čeka, evo, već celu godinu. Dok se distributeri nadaju datumu oko Uskrsa, sigurno je jedno - Danijel Krejg se odriče monopola nad najpoznatijim agentom na svetu. Kladionice već licitiraju ko će ga naslediti, a producenti, kao što znamo, osluškuju glas naroda. Znao je to i Džimi Falon kada je u emisiji “Noćni šou” ugostio svežu filmsku zvezdu Rege-Žan Pejdža.

Danijel Krejg napušta tron

Skupljajući armiju obožavateljki ulogom vojvode Sajmona Baseta u seriji “Bridžerton”, britanski glumac sa korenima iz Zimbabvea naglo je skočio na vrh liste. - Internet je odlučio da ste vi glavni kandidat za sledećeg Džemsa Bonda. Svi žele da se to dogodi, želim i ja. Hoćete li nešto da nam kažete? - pitao je Falon.

- Čim ste Britanac i radite nešto što je poznato, što ljudi pozdravljaju, onda počinju da pominju reč na “B”. To je poput značke za zasluge. Ali, mislim da nije mnogo više od toga. Veoma mi je drago što imam tu značku, drago mi je da budem u tom divnom društvu. Ipak, to je samo značka - diplomatski je odgovorio gost.  

Rege-Žan Pejdž je zapravo pogodio suštinu: kad god neki mlađi glumac, poželjno Britanac, dostigne određenu lestvicu međunarodne privlačnosti, stekne pravo na glasine da je sledeći Bond. Samo pitajte Idrisa Elbu kao večitog kandidata ili Roberta Patinsona, koji se peo na listi sve dok nije postao novi Betmen. A posle Lašane Linč, koja u poslednjem filmu igra agenta 007 (mada ne Bonda), u konkurenciju ulaze i žene.

Tom Hardi je već dugo na vrhu liste

Nedavno je Pejdž na Twitteru pomenuo Bonda kroz čuvenu frazu  „Promućkan, ne promešan”. To je bilo dovoljno da filmska kladionica Ladbrokes objavi rang listu i Pejdža popne sa dotadašnje kvote 1:40 na jedan prema pet: "Tom Hardi je i dalje favorit, Džejms Norton je na drugom mestu. Ali svi ostaju u trci za 007, a RJP ima velike šanse, ako takva šansa postoji”.

Iako ova lista još ništa ne znači, Pejdž jeste najuzbudljiviji izbor za Bonda. Kostimirana sapunica “Bridžerton” mu je pružila proboj među zvezde, što je on iskoristio da pokaže veće glumačke bravure od onih koji su potrebni za agenta 007. Kao zanosni vojvoda od Hejstingsa, on spretno uravnotežuje prefinjenost, misterioznost, agoniju i sirovu seksualnu energiju, smatra kritičar Esquirea. A šta misli Pejdž? - Sajmon je visok, taman, zgodan, tajanstven, zamišljen i slomljen na mnogo načina - sasvim problematičan antijunak. Izuzetno je inteligentan i velikodušan, ali ne može da se oslobodi onih osobina. Ne zna kako da voli druge ljude ili da se oslobodi gordosti koja ga sputava, kao ni projekcije snage koji ga zapravo čini slabijom - objašnjava mladi glumac.

Idris Elba - večiti kandidat

Podseća li vas ovaj opis na nekoga? Pejdž je dodao još nešto, sasvim bondovsko: - Jedna od najuzbudljivijih stvari u ovom projektu bila je dekonstrukcija onoga što se smatra muškom snagom, jer se o tome priča. Pitamo se šta je to muškost i mnogo toga otpada iz uobičajene slike dominacije. Sajmon poseduje autodestruktivno nezadovoljstvo, a jedini način da pobedi je da prizna ranjivost. Još uvek smišljamo kako da muškarcima dopustimo da budu ranjivi, da shvatimo da u ranjivosti ima snage i da na taj način ispunjavate krug muškosti - zaključuje Pejdž. To zvuči upravo kao ono što treba novom Bondu. Krejg je razvio portret nove muške ikone, čineći ga čovečnijim i ranjivijim. Još nije savršeni muškarac, ali je ipak unapredio Bonda koji je ranije bio obležen toksičnim mačizmom i zastarelim rodnim pogledima. Pejdž razume kako trebaju da izgledaju budući muškarci na filmu. I to je doneo u “Bridžerton”. Takođe znamo da sjajno izgleda i u smokingu. Šta više treba narednom Bondu?  

Tekst: Milica Đorđević

Fotografije: Profimedia

Tags:

Pročitajte još

Povezane teme

Umetnost

Slavni francuski glumac poginuo na skijanju!

Gaspar Ulijel imao je samo 37. godina.

Film

Donosimo listu najiščekivanijih filmova u 2022.

Moramo da priznamo da 2022. već obećava!

Film

Ako su vam se dopali "Gučijevi" svideće vam se i ovi modni filmovi

Ako su vam se dopali Gučijevi, ova ostvarenja o modi ćete obožavati.

Film

I dalje ne verujemo: Zašto u filmu Love Actually Natali nazivaju buckom?

Nakon 18 godina, otkad je film Ričarda Kertisa prvi put prikazan u bioskopima, jedan detalj posebno bode oči.

Film

Filmovi koje ćemo gledati u prvoj polovini 2022. godine

Bioskopski hitovi u najavi - Pirs Brosnan kao Luj XIV, Džared Leto kao vampir, Robert Patison kao Betmen.

Film

Nove serije koje sa nestrpljenjem iščekujemo

Ako je sudeći prema najavama, ovo će biti uzbudljiva godina!

Film

Ovo su najbolje i najlošije serije koje smo gledali u 2021.

Neke su definitivno spasile godinu, dok smo od nekih očekivali mnogo više.

Film

Najlepši praznični filmovi za romantičan kraj 2021. godine

Želimo da se smestite udobno, ušuškate se i makar na ta dva sata odlutate u svet u kom vas naposletku ipak čeka srećan kraj.

Film

Donosimo vam kompletan januarski program na Netflixu

Novi i naslovi koji bude nostalgiju - jedva čekamo!

Film

Pre nego što pogledate "And Just Like That...": Najbolje "Sex and the City" epizode kojih se treba podsetiti

Podsetite se nekih od najboljih "Sex and the City" epizoda koje će vas na pravi način uvesti u nastavak priče...

Film

Potcenjeni praznični filmovi koje definitivno treba da pogledate ove zime

Filmova na temu praznika, Božića i Nove godine zaista ima mnogo, ali nekako se naša lista uvek svede na nekoliko istih...

Film

Da li je zaista zasluženo? Ovo je najbolja glumica u 2021.

"Sve ovo zaista dugujem vama", izjavila je prilikom preuzimanja nagrade.

Film

Filmska rekapitulacija: Najbolja ostvarenja u 2021.

Dodajemo ih na listu filmova za gledanje!