Film

Imamo li sledećeg Bonda?

Rege-Žan Pejdž

Imamo “Nema vremena za umiranje”, poslednji film o Džemsu Bondu, ali u pandemijskom karantinu, gde premijeru čeka, evo, već celu godinu. Dok se distributeri nadaju datumu oko Uskrsa, sigurno je jedno - Danijel Krejg se odriče monopola nad najpoznatijim agentom na svetu. Kladionice već licitiraju ko će ga naslediti, a producenti, kao što znamo, osluškuju glas naroda. Znao je to i Džimi Falon kada je u emisiji “Noćni šou” ugostio svežu filmsku zvezdu Rege-Žan Pejdža.

Danijel Krejg napušta tron

Skupljajući armiju obožavateljki ulogom vojvode Sajmona Baseta u seriji “Bridžerton”, britanski glumac sa korenima iz Zimbabvea naglo je skočio na vrh liste. - Internet je odlučio da ste vi glavni kandidat za sledećeg Džemsa Bonda. Svi žele da se to dogodi, želim i ja. Hoćete li nešto da nam kažete? - pitao je Falon.

- Čim ste Britanac i radite nešto što je poznato, što ljudi pozdravljaju, onda počinju da pominju reč na “B”. To je poput značke za zasluge. Ali, mislim da nije mnogo više od toga. Veoma mi je drago što imam tu značku, drago mi je da budem u tom divnom društvu. Ipak, to je samo značka - diplomatski je odgovorio gost.  

Rege-Žan Pejdž je zapravo pogodio suštinu: kad god neki mlađi glumac, poželjno Britanac, dostigne određenu lestvicu međunarodne privlačnosti, stekne pravo na glasine da je sledeći Bond. Samo pitajte Idrisa Elbu kao večitog kandidata ili Roberta Patinsona, koji se peo na listi sve dok nije postao novi Betmen. A posle Lašane Linč, koja u poslednjem filmu igra agenta 007 (mada ne Bonda), u konkurenciju ulaze i žene.

Tom Hardi je već dugo na vrhu liste

Nedavno je Pejdž na Twitteru pomenuo Bonda kroz čuvenu frazu  „Promućkan, ne promešan”. To je bilo dovoljno da filmska kladionica Ladbrokes objavi rang listu i Pejdža popne sa dotadašnje kvote 1:40 na jedan prema pet: "Tom Hardi je i dalje favorit, Džejms Norton je na drugom mestu. Ali svi ostaju u trci za 007, a RJP ima velike šanse, ako takva šansa postoji”.

Iako ova lista još ništa ne znači, Pejdž jeste najuzbudljiviji izbor za Bonda. Kostimirana sapunica “Bridžerton” mu je pružila proboj među zvezde, što je on iskoristio da pokaže veće glumačke bravure od onih koji su potrebni za agenta 007. Kao zanosni vojvoda od Hejstingsa, on spretno uravnotežuje prefinjenost, misterioznost, agoniju i sirovu seksualnu energiju, smatra kritičar Esquirea. A šta misli Pejdž? - Sajmon je visok, taman, zgodan, tajanstven, zamišljen i slomljen na mnogo načina - sasvim problematičan antijunak. Izuzetno je inteligentan i velikodušan, ali ne može da se oslobodi onih osobina. Ne zna kako da voli druge ljude ili da se oslobodi gordosti koja ga sputava, kao ni projekcije snage koji ga zapravo čini slabijom - objašnjava mladi glumac.

Idris Elba - večiti kandidat

Podseća li vas ovaj opis na nekoga? Pejdž je dodao još nešto, sasvim bondovsko: - Jedna od najuzbudljivijih stvari u ovom projektu bila je dekonstrukcija onoga što se smatra muškom snagom, jer se o tome priča. Pitamo se šta je to muškost i mnogo toga otpada iz uobičajene slike dominacije. Sajmon poseduje autodestruktivno nezadovoljstvo, a jedini način da pobedi je da prizna ranjivost. Još uvek smišljamo kako da muškarcima dopustimo da budu ranjivi, da shvatimo da u ranjivosti ima snage i da na taj način ispunjavate krug muškosti - zaključuje Pejdž. To zvuči upravo kao ono što treba novom Bondu. Krejg je razvio portret nove muške ikone, čineći ga čovečnijim i ranjivijim. Još nije savršeni muškarac, ali je ipak unapredio Bonda koji je ranije bio obležen toksičnim mačizmom i zastarelim rodnim pogledima. Pejdž razume kako trebaju da izgledaju budući muškarci na filmu. I to je doneo u “Bridžerton”. Takođe znamo da sjajno izgleda i u smokingu. Šta više treba narednom Bondu?  

Tekst: Milica Đorđević

Fotografije: Profimedia

Tags:
Povezane teme

Film

Zvanično je: 15 najpopularnijih filmova na Netflix-u

Streaming kompanija je otkrila svoje ocene.

Muzika

Britanska pevačica Eli Golding je trudna

Britanska pevačica Eli Golding, koja se ranije zabavljala sa princom Harijem, najavila je da će uskoro postati majka.

Muzika

Kraj ere: sastav "Daft Punk" više ne postoji

Posle 28 godina uspešne kaijere.

Muzika

Zaustavljen u koraku i snu – poslednje zbogom panonskom mornaru

Omiljeni kantautor, pevač, pesnik, tekstopisac, kompozitor, umetnik, za prijatelje, ali i brojne obožavaoce cele bivše Jugoslavije, jednostavno Đole, napustio je ovaj svet iznenada...

Film

Ema Stoun u trejleru za film "Cruella"

Sjajne vesti: glumica Ema Stoun daće novi život kultnom Diznijevom negativcu Krueli De Vil.

Film

Žudnja za lepotom: sve voljene žene Džejsona Stejtama

Džejson Stejtam je dugo ponosno nosio titulu ne samo jednog od najbrutalnijih muškaraca u Holivudu, već i najzavidnijeg neženje.

Film

„Nećemo je ubiti, već samo ukloniti iz kruga prijatelja“: kako su kreatori serije objasnili nestanak Samante iz „Seksa i grada“

Kako će kultna serija opravdati odsustvo jednog od glavnih likova? I da li će imati zamenu?

Film

Nove fotografije Džereda Letoa u liku Džokera

Iznenađenje nas očekuje 18. marta: film „Justice League“, autora Zeka Snajdera, biće objavljen na HBO Max-u.

Muzika

Najbolji stajlinzi poznatih ličnosti u istoriji Super Bowla

Super Bowl je jedna od najpopularnijih sportskih igara na svetu koja određuje titulu prvaka američke Nacionalne fudbalske lige, ali se zahvaljujući legendarnoj emisiji između polu...

Film

Hju Grant u 10 kultnih romantičnih scena

Svojim jarko plavim očima i šarmantnim osmehom, Hju Grant uspeo je da stvori sliku klasičnog srcelomca.

Film

Neverovatna počast Sofiji Loren u novom dokumentarcu

86-godišnja glumica ikona je svetske kinematografije.

Film

Prva fotografija Kristen Stjuart u ulozi princeze Dajane

Na jesen 2021. godine izlazi biografski film „Spencer“ - film o princezi Dajani, gde će glavnu ulogu igrati glumica Kristen Stjuart.

Muzika

Pevačica Holsi je trudna

Baby boom se nastavlja!