Film

Ljubavna priča koja inspiriše ceo svet

Proslavljeni filmski glumac i stvaralac Ron Haurd snimio je dokumentarni film “Pavaroti” koji govori o životu velikog italijanskog tenora Lučana Pavarotija. Ono što je u ovom ostvarenju umetnika koji iza sebe ima tako značajne naslove kao što su “Blistavi um”, “Apolo 13” u kojima je glumuo ili “Inferno” i “Anđeli i demoni” koje je režirao, posebno interesantno jeste pojavljivanje i ispovest Pavarotijeve supruge.

Nikoleta Mantovani nije samo publici i poštovaocima Pavarotija učinila još bližim već je inspirisala mnoge žene. Danas, ona ima 49 godina a sa Pavarotijem je provela poslednjih 13 godina njegovog života. Interesantno je da su u braku zvanično bili samo poslednje četiri godine svoje veze. Venčali su se 2003.godine. Nikoleta je rođena u Bolonji a u tom gradu je i upoznala Pavarotija. Bila je studentkinja prirodnih nauka kada su se sreli. Tada je imala 23 godine. Pavaroti je u tom trenutku bio u 57. ali ovo nije priča o ljubavima među partnerima koji su generacijski veoma daleko jedno od drugog. Pavaroti nikada nije bio čovek klišea a po svoj prilici ni poslednjoj ženi u njegovom životu razlika u godinama nije predstavljala nikakvu važnost.

Ronu Hauardu Pavarotijeva supruga koja iz ove veze ima ćerku ispričala je nešto sasvim drugo. Danas filmska producentkinja koja je u mladosti planirala da se bavi naukom opisala je sve najbitnije momente njihovog odnosa. Od zaljubljivanja i njene bojazni da će biti pogrešno shvaćena i da će u očima javnosti njeni motivi za ovu vezu biti svedeni na interes za novac i drustvenu poziciju do teških dana Pavarotijeve borbe sa bolešću ali i izazovima sa kojima se sama suočavala. Posebno teška godina je bila 2006. kada je operisao tumor pankreasa. Nekoliko godina ranije mladoj Nikoleti dijagnostkovana je multipla skleroza. Bio je to jedan od najstrašnijih udaraca koji je doživela u životu posebno kada joj je rečeno da neće moći da bude majka. Uprkos tvrdnjama lekara i zahvaljujući ogromnoj ljubavi koju je imala za čoveka sa kojim je živela, na svet je donela ćerkicu Alis i sina Rikarda koji nije uspeo da preživi. Bitka za potomstvo obeležila je odnos sa Pavarotijem i produbila njihovu vezu. 

- Doktor mi je rekao da ću za nekoliko godina biti u kolicima. Rekla sam mu da ne možemo ostati zajedno jer ću mu biti teret. On mi je rekao sledeće: Do sada sam te voleo, ali te od sada obožavam. Zajedno ćemo sve pobediti. Plakala sam. On je bio moja pokretačka snaga.- priseća se Nikoleta Pavaroti trenutka kada je uvrdjeno od čega boluje.

Poslednju godinu zajedničkog života pamti po jednoj drugoj borbu. Borbi za život supruga. 

-Pokušavali smo da budemo pozitivni jer je Alis bila veoma mala. Borili smo se sa njegovom bolešću baš kao i sa mojom. Svi smo bili jaki jedni zbog drugih. Sve do samog kraja je bio raspoložen.- kaže žena koja se sada sprema da otvori muzej u čast jedinog muškarca kog je volela. Smatra da je to način da ga održi živim i prisutnim. Njena najsnažnija poruka odnosi se na samu ljubav. Sigurna je da je jedna ljubav u životu dovoljna i da je ona svoju proživela. Potpuno je u miru sa tim. Jedino što je pokreće zapravo je stalno oživljavanje uspomena.

Ovo je priča o ljubavi koja je ispunjena najtežim životnim izazovima. Uprkos istinskim tragedijama nije se od nje odustalo. Nije se ugasila. Bol ju je činio većom i potvrđivao je nhenu vrednost.

Povezane teme

Film

Koronavirus nije prepreka: filmski festival u Veneciji biće održan prema uobičajenom rasporedu

Septembarski filmski festival u Veneciji obećava da će biti veoma bogat imenima slavnih zvezda.

Muzika

Tizer za novi video Lejdi Gage i Ariane Grande

Lejdi Gaga ume da zaintrigira fanove.

Film

Luka Guadanjino režira rimejk filma "Lice sa ožiljkom"

Luka Guadanjino snima novu verziju krimi filma "Lice sa ožiljkom" za Universal Pictures.

Film

Robert Patinson - o ljubavi prema muzici, teškim odnosima sa Njujorkom i omiljenom mirisu

Dok naučnici nazivaju asteroide u čast Roberta Patinsona, saznajemo šta budući Betman i nepromenjeno lice Dior Homme voli i mrzi.

Film

Milanski modni filmski festival biće održan online

Organizatori Fashion Film Festival Milano odlučili su da ne rizikuju.

Muzika

Plejlista: kultne pesme Adel

Britanska pevačica i tekstopisac Adel 2008. godine upisala se u istoriju muzike, dobivši pozitivne kritike za svoj debitantski album "19", kao jedan od najupečatljivijih glasova po...

Film

VELIKI KORAK ZA HOLIVUD: Tom Kruz će prvi glumiti u svemiru

Zbog dobrovoljne samoizolacije koju je pandemija koronavirusa izazvala širom planete, industrija zabave je primorala glumce da ostanu kod kuće, a produkciju da se zaustavi.

Film

Disney priprema rimejk animiranog filma Herkules

Prema nekim medijskim izveštajima, Disney je započeo rad na rimejku animiranog filma o Herkulesu iz 1997. godine.

Film

5 filmova o legendarnim ženama

Ove filmove ne smete propustiti!

Muzika

Madona ima koronavirus?

Test za antitela na COVID-19 popularne pevačice pokazao je pozitivan rezultat.