Film

Ljubavna priča koja inspiriše ceo svet

Proslavljeni filmski glumac i stvaralac Ron Haurd snimio je dokumentarni film “Pavaroti” koji govori o životu velikog italijanskog tenora Lučana Pavarotija. Ono što je u ovom ostvarenju umetnika koji iza sebe ima tako značajne naslove kao što su “Blistavi um”, “Apolo 13” u kojima je glumuo ili “Inferno” i “Anđeli i demoni” koje je režirao, posebno interesantno jeste pojavljivanje i ispovest Pavarotijeve supruge.

Nikoleta Mantovani nije samo publici i poštovaocima Pavarotija učinila još bližim već je inspirisala mnoge žene. Danas, ona ima 49 godina a sa Pavarotijem je provela poslednjih 13 godina njegovog života. Interesantno je da su u braku zvanično bili samo poslednje četiri godine svoje veze. Venčali su se 2003.godine. Nikoleta je rođena u Bolonji a u tom gradu je i upoznala Pavarotija. Bila je studentkinja prirodnih nauka kada su se sreli. Tada je imala 23 godine. Pavaroti je u tom trenutku bio u 57. ali ovo nije priča o ljubavima među partnerima koji su generacijski veoma daleko jedno od drugog. Pavaroti nikada nije bio čovek klišea a po svoj prilici ni poslednjoj ženi u njegovom životu razlika u godinama nije predstavljala nikakvu važnost.

Ronu Hauardu Pavarotijeva supruga koja iz ove veze ima ćerku ispričala je nešto sasvim drugo. Danas filmska producentkinja koja je u mladosti planirala da se bavi naukom opisala je sve najbitnije momente njihovog odnosa. Od zaljubljivanja i njene bojazni da će biti pogrešno shvaćena i da će u očima javnosti njeni motivi za ovu vezu biti svedeni na interes za novac i drustvenu poziciju do teških dana Pavarotijeve borbe sa bolešću ali i izazovima sa kojima se sama suočavala. Posebno teška godina je bila 2006. kada je operisao tumor pankreasa. Nekoliko godina ranije mladoj Nikoleti dijagnostkovana je multipla skleroza. Bio je to jedan od najstrašnijih udaraca koji je doživela u životu posebno kada joj je rečeno da neće moći da bude majka. Uprkos tvrdnjama lekara i zahvaljujući ogromnoj ljubavi koju je imala za čoveka sa kojim je živela, na svet je donela ćerkicu Alis i sina Rikarda koji nije uspeo da preživi. Bitka za potomstvo obeležila je odnos sa Pavarotijem i produbila njihovu vezu. 

- Doktor mi je rekao da ću za nekoliko godina biti u kolicima. Rekla sam mu da ne možemo ostati zajedno jer ću mu biti teret. On mi je rekao sledeće: Do sada sam te voleo, ali te od sada obožavam. Zajedno ćemo sve pobediti. Plakala sam. On je bio moja pokretačka snaga.- priseća se Nikoleta Pavaroti trenutka kada je uvrdjeno od čega boluje.

Poslednju godinu zajedničkog života pamti po jednoj drugoj borbu. Borbi za život supruga. 

-Pokušavali smo da budemo pozitivni jer je Alis bila veoma mala. Borili smo se sa njegovom bolešću baš kao i sa mojom. Svi smo bili jaki jedni zbog drugih. Sve do samog kraja je bio raspoložen.- kaže žena koja se sada sprema da otvori muzej u čast jedinog muškarca kog je volela. Smatra da je to način da ga održi živim i prisutnim. Njena najsnažnija poruka odnosi se na samu ljubav. Sigurna je da je jedna ljubav u životu dovoljna i da je ona svoju proživela. Potpuno je u miru sa tim. Jedino što je pokreće zapravo je stalno oživljavanje uspomena.

Ovo je priča o ljubavi koja je ispunjena najtežim životnim izazovima. Uprkos istinskim tragedijama nije se od nje odustalo. Nije se ugasila. Bol ju je činio većom i potvrđivao je nhenu vrednost.

Povezane teme

Muzika

Šta gledati, slušati i čitati u karantinu? Selena Gomez sastavila je listu za fanove

Jedna od prednosti prisilne samoizolacije - slobodno vreme, koje uvek tako nedostaje.

Film

Poznati preporučuju šta da pogledate na festivalu MOJ OFF

Veliki broj domaćih kulturnih poslenika, uspešnih u različitim oblastima kulture i umetnosti, u trenucima kućne izoalacije prati Prvi Online filmski festival MOJ OFF.

Film

Erotski filmovi za gledanje sa partnerom kako biste probudili strast (dok traje policijski čas)

Seksi, vrući i romantični: erotski filmovi su tu kako bi probudili strast.

Film

10 filmova za gledanje kada ste tužni (za podizanje raspoloženja)

Deset filmova za gledanje kada ste tužni, jer ne postoji ništa lepše od filma koji bi vam odvratio pažnju i vratio dobro raspoloženje.

Film

Kanski filmski festival odložen je prvi put u svojoj istoriji

Francuski Oskar će biti održan najverovatnije tokom leta!

Film

Duhoviti citati legendarne lepotice Đine Lolobriđide

Đina Lolobriđida je italijanska glumica poznata po svojoj lepoti, čija je slava bujno cvetala sredinom dvadesetog veka.

Film

#Ostanikodkuće: filmovi za one koji vole modu

U ovim nedeljama kada je potrebno ostati kod kuće, zašto ne pogledati (ili ponovo pogledati) neke od najlepših modnih filmova?

Pozorište

Sada možete besplatno gledati brodvejske mjuzikle

Vreme u kući možete iskoristiti i otkriti gomilu zabavnih melodija i poboljšati raspoloženje sebe i svojih najbližih.

Umetnost

Izložba "Srpski kraljevski portreti" u Domu Jevrema Grujića dostupna online

Izložba "Srpski kraljevski portreti", koja je nažalost usled situacije sa korona virusom morala biti obustavljena, od 19.marta dostupna je virtuelno...

Film

Besplatan filmski online festival od 27.marta

Svetske premijere, filmovi sa najnovijih festivala uključujući i pobednički film FEST-a kao i dobitnika OSKARA, na online festivalu!

Film

5 filmova sa Netflixa koje možete pogledati dok ste u karantinu

Da li provodite večeri kod kuće? Niste jedini!