grazia

Film

Šta ako savršen muškarac zaista postoji?

Da se većina žena pita, savršen muškarac bi bio onaj koji tačno zna kad treba da pokloni pažnju, kad podršku, kad da pokaže osećanja, a kad čvrstoću. Kad uvečete dođete kući s posla, on bi bio taj koji najčešće spremi večeru, a posle toga opere sudove… Odabere savršeni film i onda pred spavanje satima priča o onome što ste pogledali...

Savršen muškarac je sigurno super u krevetu i tačno zna kako i kad da zadovolji ženu… Savršen muškarac deluje kao neki lik iz bajke, mita, a opet – zamislite da postoji recept za to kako postati savršen? Zar se onda ne bi svi muškarci potrudili da se ponašaju po tačno određenim pravilima kako bi usrećili svoju dragu? A opet, šta ako taj savršen muškarac po receptu nije savršen baš svakoj ženi? Ili, ako je skrojen po meri jedne, šta ako ne odgovara drugoj? 

Devedeset i tri odsto Nemica složilo bi se sa gore navedenim opisom savršenog muškarca, ali – šta je sa preostalih sedam? Film Čovek po tvojoj meri (Ich bin dein Mensch / I’m Your Man), koji se upravo prikazuje u bioskopima, bavi se baš ovom temom - šta ako za svaku ženu postoji muškarac napravljen baš po njenoj meri. 

Film rediteljke Marije Šrejder, premijerno je prikazan na ovogodišnejm Berlinalu, kada je glavna glumica, Maren Egert, koja igra naučnicu Almu,  dobila Srebrnog medveda za najbolju žensku ulogu.

Ovo je ljubavna komedija, mnogi bi rekli potresna ljubavna komedija, ali da ne otkrivamo previše, sve što treba da znate je sledeće: kako bi finansirala svoje studije, naučnica pristaje da učestvuje u neuobičajenom eksperimentu - tri nedelje mora da živi sa robotom koji liči na čoveka koji treba da je usreći.

Jeste li se naježile? Savršen muškarac može biti samo robot. A da li je baš tako? Zamislite humanoida koji je napravljen baš po vašoj meri, koji tačno zna kad šta treba da kaže, kakav kompliment da udeli da biste se osećale super i sa kojim nema nikakvih konflikta? Koliko dugo biste mogle da ga zadržite? Mesec dana, dva, pet?

- Priča počinje sastankom na slepo, imate starinski bal, na kome se upoznaje dvoje ljudi od kojih se ne zna ko je čudniji. Alma zna koga će upoznati, tako da je spremila čitav niz pitanja, on je programiran na flert. Bizarna mešavina naivnosti i romantike, rekla je o svom filma Šrejderova.

Možda je ovo priča o budućim ljubavima – ljubavima kakve nas čekaju za jedno deset, dvadeset ili pedeset godina, a možda je i kritika traganja za savršenstvom koje, na kraju dana, nije veoma uzbudljivo. U ulozi humanoidnog robota Toma, našao se glumac Dan Stivens koji je savršeno dočarao šarmntnog, duhovitog i besprekornog robota koji je napravljen po Alminoj meri – ako ni zbog čega drugog, zbog njegove izvezdbe savršenog muškarca vredi pogledati ovo neobično ostvarenje.

Tekst: Jelena M.

Fotografije: Promo 

Pročitajte još

Povezane teme

Film

Podmlađen Harison Ford: Snima se peti deo serijala "Indiana Jones"

Ima 80 godina, a reditelji ga doslovno nasleđuju kada je reč o liku dragog i neustrašivog arheologa

Muzika

Zašto je Rijana supermama

Kako joj polazi za (jednom) rukom da ređa uspeh za uspehom, dok pod drugom nosi sinčića starog ni celu godinu?

Film

Porodica Adams nekad i sad

Evo kako nakon 30 godina izgledaju glumci legendarnih filmova o porodici koja je obeležila čitavu jednu eru

Film

Elegantne kombinacije Ris Viterspun i Dženifer Aniston pravo sa snimanja

Serija “The Morning Show” uskoro dobija svoju treću sezonu, a njene glavne zvezde se ovako oblače za dolazak na set

Film

Svi dokumentarci o Lejdi Dajani koje morate pogledati

Ukoliko se pitate šta da gledate nakon 5. sezone serije “The Crown”, a i dalje vas zanima Lejdi Di, imamo predlog za vas

Film

17 filmova koji uvek popravljaju raspoloženje (a nisu komedije)

Poznati i kao “feel good” ili “comfort” filmovi koji mogu iznova i iznova da se gledaju, čineći da se osećate bolje.

Film

Sve što znamo o povratku Lidzi Lohan na male ekrane

Problematična glumica je konačno sredila svoj život i odlučila je ponovo da stane pred kamere

Umetnost

Umetnost na fudbalskim loptama: Posetite jedinstvenu street art izložbu u SC Stadion

Međunarodna izložba “Street art connection FWC Qatar2022” otvara se u petak 11. novembra.

Muzika

Kako izgleda Rijanin novi svet

Pevačica, preduzetnica i modna kreatorka, znala je da čim bude kročila ispred novinara, neće moći da izbegne neka od gorućih pitanja koja se tiču nove muzike i majčinstva.

Film

Serije i filmovi koji dolaze na striming platforme u novembru

Tu je mnogo novih, atraktivnih naslova, među kojima je i Tim Bartonova "Porodica Adams".

Film

Tarantino: Ovih sedam filmova su za njega remek-dela

Neobičan miks horora, komedije i naučno-fantastičnih naslova - to je izbor proslavljenog reditelja kada je reč o najboljim filmovima svih vremena

Muzika

Adel kreće na fakultet

Pevačica pravi veliki zaokret u karijeri.