grazia

Film

Šta ako savršen muškarac zaista postoji?

Da se većina žena pita, savršen muškarac bi bio onaj koji tačno zna kad treba da pokloni pažnju, kad podršku, kad da pokaže osećanja, a kad čvrstoću. Kad uvečete dođete kući s posla, on bi bio taj koji najčešće spremi večeru, a posle toga opere sudove… Odabere savršeni film i onda pred spavanje satima priča o onome što ste pogledali...

Savršen muškarac je sigurno super u krevetu i tačno zna kako i kad da zadovolji ženu… Savršen muškarac deluje kao neki lik iz bajke, mita, a opet – zamislite da postoji recept za to kako postati savršen? Zar se onda ne bi svi muškarci potrudili da se ponašaju po tačno određenim pravilima kako bi usrećili svoju dragu? A opet, šta ako taj savršen muškarac po receptu nije savršen baš svakoj ženi? Ili, ako je skrojen po meri jedne, šta ako ne odgovara drugoj? 

Devedeset i tri odsto Nemica složilo bi se sa gore navedenim opisom savršenog muškarca, ali – šta je sa preostalih sedam? Film Čovek po tvojoj meri (Ich bin dein Mensch / I’m Your Man), koji se upravo prikazuje u bioskopima, bavi se baš ovom temom - šta ako za svaku ženu postoji muškarac napravljen baš po njenoj meri. 

Film rediteljke Marije Šrejder, premijerno je prikazan na ovogodišnejm Berlinalu, kada je glavna glumica, Maren Egert, koja igra naučnicu Almu,  dobila Srebrnog medveda za najbolju žensku ulogu.

Ovo je ljubavna komedija, mnogi bi rekli potresna ljubavna komedija, ali da ne otkrivamo previše, sve što treba da znate je sledeće: kako bi finansirala svoje studije, naučnica pristaje da učestvuje u neuobičajenom eksperimentu - tri nedelje mora da živi sa robotom koji liči na čoveka koji treba da je usreći.

Jeste li se naježile? Savršen muškarac može biti samo robot. A da li je baš tako? Zamislite humanoida koji je napravljen baš po vašoj meri, koji tačno zna kad šta treba da kaže, kakav kompliment da udeli da biste se osećale super i sa kojim nema nikakvih konflikta? Koliko dugo biste mogle da ga zadržite? Mesec dana, dva, pet?

- Priča počinje sastankom na slepo, imate starinski bal, na kome se upoznaje dvoje ljudi od kojih se ne zna ko je čudniji. Alma zna koga će upoznati, tako da je spremila čitav niz pitanja, on je programiran na flert. Bizarna mešavina naivnosti i romantike, rekla je o svom filma Šrejderova.

Možda je ovo priča o budućim ljubavima – ljubavima kakve nas čekaju za jedno deset, dvadeset ili pedeset godina, a možda je i kritika traganja za savršenstvom koje, na kraju dana, nije veoma uzbudljivo. U ulozi humanoidnog robota Toma, našao se glumac Dan Stivens koji je savršeno dočarao šarmntnog, duhovitog i besprekornog robota koji je napravljen po Alminoj meri – ako ni zbog čega drugog, zbog njegove izvezdbe savršenog muškarca vredi pogledati ovo neobično ostvarenje.

Tekst: Jelena M.

Fotografije: Promo 

Pročitajte još

Povezane teme

Muzika

Nova Harli Kvin: Ledi Gaga igra u nastavku Jokera

Glumica postaje partnerka Hoakina Finiksa u filmu "Joker: Folie à Deux".

Muzika

What Happens in Vegas: Adel ponovo najavila seriju koncerata

Objavljeni su i datumi nastupa, ali i papreno visoke cene karata.

Film

Kako su serije postali novi modni magazini

Novi trendovi sada su na Instagramu, ali i na malim ekranima.

Muzika

Još jedna pa 80: Kako je Mik Džeger proslavio 79. rođendan

Rokenrol legenda, frontmen benda Rolling Stones, više od pet decenija proveo je na bini!

Film

Prve fotke s medenog meseca: Ben Aflek i Dženifer Lopez u gradu ljubavi

Par je otputovao na prvo putovanje nakon venčanja sa decom.

Film

Emilija Klark o bolesti: Fali mi deo mozga, neverovatno je da mogu da pričam

Glumici je na snimanju serije koja ju je proslavila, Igra prestola, dijagnostifikovana aneurizma.

Film

15 najboljih komedija svih vremena

Zato što je uvek vreme za dobar smeh.

Film

Omiljeni Tajkun se vraća: Počelo snimanje druge sezone jedne od najpopularnijih domaćih serija ikada

Posle više od dve godine, autorska ekipa serije Tajkun okupila se i započela snimanje novih deset epizoda.

Film

Neobično obični tata: Kventin Tarantino obožava "Pepu Prase"

Reditelj je otkrio koje sve crtaće gleda sa svojim sinom, Leom.

Film

Predvodi Succession: Predstavljamo serije sa najviše Emi nominacija

Objavljene su nominacije za najbolja televizijska dostignuća.

Film

5 ozbiljno dobrih filmova koji stižu do kraja jula

Ovo su najiščekivaniji letnji naslovi.

Film

Kako Tom Kruz proslavlja 60. rođendan

Glumac je prvo bio na Adelinom koncertu, a onda je otišao da gleda Formulu 1.