SCENA / Film

Sedmominutne ovacije za Džonija Depa

Sinoć je svečano otvoren 76. Filmski festival u Kanu, gde se trenutno nalaze najveće zvezde filmske industrije iz celog sveta. Očekivano, već prvi dan manifestacije doneo je spektakularan glamur na crveni tepih, na kojem se među prvima pojavila Helen Miren, Majkl Daglas (dobio je počasnu Zlatnu palmu) sa suprugom Ketrin Zitom-Džons i ćerkom Keris Zitom-Daglas. Bile su tu lepotice El Faning, Naomi Kempbel, Uma Turman, Alesandra Ambrosio, ali je najveću pažnju od svih privukao Džoni Dep. S razlogom.

Naime, Džonijev “povratnički” film, Jeanne du Barry, otvorio je filmske svečanosti u Kanu, a čim se pojavio na crvenom tepihu izazvao je oduševljenje prisutnih, gde je čak nekolicina fanova nosila transparente “Živeo Johnny”. Nakon prikazivanja filma, emocije su bile još burnije. Dep je doživeo sedmominutne ovacije i toliko se uzbudio zbog reakcije publike, da nije mogao da zadrži suze.

Dep u filmu igra kralja Luja XV, a ovo je njegov prvi veliki projekat nakon prošlogodišnjeg suđenja sa bivšom suprugom Amber Heard, gde je optužen za zlostavljanje, ali je od tih optužbi nakon suđenja oslobođen.

Film je režirala Maïwenn, koja igra i glavnu žensku ulogu. 

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Twitter