SCENA / Film

Film

Sijena Miler, Meril Strip, Kit Harington, Marion Kotiljar: Stiže nam nova serija koja će okupiti velika holivudska imena

Nakon briljantne serije “Anatomy of a Scandal”, Sijenu Miler ponovo ćemo gledati u novoj drami koja istražuje kako će klimatske promene uticati na čovečanstvo.

Ispričana kroz osam međusobno povezanih priča i smeštena u period od 33 godine (počevši od 2037), serija Extrapolations – koju je režirao Skot Z. Berns, zamišljena je da predstavi preživljavanje na Zemlji u bliskoj budućnosti.

O čemu se radi u Extrapolations?

Slojevitija od uobičajene drame sa tematikom „post-apokaliptične katastrofe“, Extrapolations nas uvodi u neposrednu budućnost u kojoj su haotični efekti klimatskih promena odrazili na naš čitav svakodnevni život. Takođe, baviće se i uticajem ekološke katastrofe na „ljubav, posao, veru i porodicu u čitavom svetu”, prikazujući „intimne izbore koji menjaju život i koji se moraju doneti kada se planeta brže menja nego stanovništvo”.

Dovoljno je reći da iza Extrapolations stoji snažna poruka: sudbina čovečanstva je u suprotnosti sa otkucavanjem sata.

Ko je u glumačkoj ekipi?

U seriji će zaigrati neke ozbiljne holivudske zvezde. Pored Sijene Miler – koja igra Rebeku Širer, zaštitnicu prirode koja je postala ‘arhivista’ radeći sa ugroženim vrstama – u prvoj epizodi će se naći Metju Ris, Kit Harington i Heder Grejem. Meril Strip se pridružuje u drugoj epizodi, igrajući Sijeninu majku na ekranu. Kasnije, ekipi će se još priključiti i Edvard Norton, Gema Čen, Dejvid Švimer, Forest Vitaker, Marion Kotijar, Tobi Megvajer i Marej Bartlet iz Belog lotosa. Prava holivudska ekstravagancija A-listera.

Kada izlazi serija?

Premijera je zakazana za 17. mart na Apple Tv. Pogledajte trejler u nastavku.

foto: Profimedia, Youtube

Priredila: T.M.