SCENA / Film

Šta imaju zajedničko Anđelina Džoli, Džeki Kenedi i princeza Diana?

Pabla Larina!

Pablo Larin poznat je holivudski režiser i producent, koji je odgovoran za ekranizaciju priča nekih od najvećih žena u modernoj istoriji, a sledeće godine namerava to da uradi još jednom, ovoga puta u naslovnoj ulozi sa Anđelinom Džoli.

Poznata američka glumica naći će se u ulozi najveće operske dive svih vremena – Marije Kalas.

Film će biti zasnovan na istinim događajima, a većinski deo radnje odvijaće se tokom njenih poslednjih dana života, u periodu 1970-ih godina u Parizu.

Ova filmska priča približiće nam privatni život, ali i sam lik grčke operske dive rođene u Njujorku, koja je umrla sa svega 53 godine od srčanog udara. Prilično turbulentan, uzbudljiv, ali i nesrećan privatni život, punio je novinske stupce tokom čitave karijere ove lepe Grkinje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by (@instaicons.it)

“Veoma ozbiljno shvatam odgovornost koja mi je dodeljena kroz ulogu o pričaju životne priče o Mariji Callas, kao i o njenom nalseđu. Daću sve što mogu od sebe da odgovorim na ovaj izazov. Pablo Larin režiser je kome se dugo divim. Ostavarenje sna je rad na ovom projektu”, izjavila je  Anđelina Džoli.

Zanimljivo je da je život Marije Kalas na neki način povezan sa životom Džeki Kenedi, s obzirom da su obe imale vezu sa grčkim milionerom Aristotelom Onazisom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OPERAWIRE (@operawire)

Ne znamo da li je Larin dobio inspiraciju za priču o operskoj divi, dok je radio na scenariju o Džeki, niti da li će shodno tome u ovom filmu možda pojaviti i Natali Portman (koja je tumačila ulogu Džeki Kenedi) ali sigurni smo da film izazavati ogromnu pažnju.

Imati šansu da spojim svoje dve najveće lične strasti: film i operu, za mene je ostavarenje sna. Raditi na ostavarenju ovog sna sa Anđelinom koju smatram izuzetno hrabrom i radoznalom umetnicom, fascinatana je prilika”, rekao je Pablo Larin.

Tekst: M.Bunčić

Foto: Profimedia