grazia

Muzika

Bijonse objavila sedmi album

Šest godina nakon što je snimala album Lemonade, koji su podjednako dobro prihvatili i publika i kritika, Queen B vraća se sedmim albumom, Reneissance.

Jedna od najvećih pop zvezda današnjice, na novom albumu počela je da radi tokom pandemije, a ceo proces nastanka pesama i šta ju je inspirisalo na to da album, na kojem je 16 novih numera, nazove Renesansa, ispričala je u intervjuu za Harper’s Bazaar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

- Uz svu izolaciju i nepravdu tokom prošle godine, mislim da smo svi spremni da pobegnemo, putujemo, volimo i smejemo se ponovo. Osećam da dolazi renesansa i želim da budem deo tog bekstva na svaki mogući način. Bila sam u studiju godinu i po dana, otkrila je Bijonse.

Poslednjih godina pevačica je tek povremeno objavljivala neke nove pesme. Lansirala je zajednički album sa svojim mužem, Everything Is Love, pa saundtrek za film Kralj lavova i singl Be Alive za film Kralj Ričard, a sada publici da je ono što čeka već duže vreme – solo album.

Na vodeći singl Break My Soul publika je odlično reagovala (dosad ima 20 miliona i 658 hiljada), a u ostalim pesmama može da očekuje još mnogo disko zvuka inspirisanog Dianom Ross i Donnom Summer, afro-ritmove, haus, sving, fanki zvuk.

Bijonse je na ovom projektu radila sa vrhunskim muzičarima među kojima su Grejs Džouns i Drejk, a oni koji su album već preslušali kažu da je savršen za đuskanje.

Tekst: J.M.

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Pročitajte još

Povezane teme

Muzika

Tipična mama: Rijana deli smešne snimke svoje bebe

"Dečak se ljuti jer ne ide na Dodelu Oskara".

Film

10 filmova i serija koje gledamo u martu

U duhu proleća, unosimo svežinu novim kinematografskim izdanjima.

Knjige

Kijanu Rivs napravio je strip po sopstvenom liku

A prva zemlja van Amerike koja je otkupila prava na objavljivanje je Srbija

Film

Snima se film o moćnom italijanskom paru Ferari

Jedni su ih poštovali skoro koliko i papu, a drugi mrzeli zbog despotizma