SCENA / Muzika

Muzika

Jelena Gavrilović: Dizni princeza maestralnog glasa

Glumica Jelena Gavrilović dobila je ovacije publike na dva koncerta “Dizni 100” (Disney100”), održana 5. novembra 2023. u MTS Dvorani. Jelena je izvela čuvene numere iz oba dela popularnog animiranog hita “Zaleđeno kraljevstvo” (“Frozen”), po čemu je poznata i van granica naše zemlje: “Sad je kraj” (Let It Go”) i “Meni neznano” (“Into the Unknown”). Ona je dala glas za srpsku verziju Elze, a Dizni studio je upravo Jelenu Gavrilović uvrstio među 25 najboljih glasova za tu ulogu.

Jelena je nosila glamuroznu haljinu koju je specijalno za ovu priliku dizajnirala Amina Hasanbegović. Za šminku je bila zadužena Sanja Orlandić, a za frizuru Katarina Marinković (Studio Kat).

Na bajkovitoj bini koja je odisala duhom Diznija, pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića, Simfonijski orkestar RTS-a pratio je desetoro izvođača, koji su se za ovu priliku izveli numere iz Diznijevih klasika. Tokom svake pesme na video bimu su se nizali inserti iz Diznijevih klasika. Sam kraj koncertnog spektakla, obeležila je grupna pesma svih izvođača, koji su otpevali temu iz “Kralj lavova”: “Hakuna matata”, na oduševljenje publike. Između dva koncerta bio je priređen crveni tepih i susret sa medijima.

Dizni koncert

Naredno, treće, izvođenje koncertnog spektakla “Dizni 100” zakazano je za 7. novembar 2023. u MTS Dvorani.

Fotografije: Branko Koljajić i MTS Dvorana promo