SCENA / Muzika

Muzika

Kijanu Rivs nakon 20 godina ponovo zasvirao sa svojim bendom

Kijanu Rivs je prvi put posle 20 godina nastupio sa svojim nedavno okupljenim alternativnim rok bendom na BottleRock festivalu u dolini Nape.

Dogstar bend – koji takođe uključuje Roberta Mejlhausa i Breta Domrouza – izveo je pesme sa albuma Our Little Visionary iz 1996. i Happy Ending iz 2000. godine. Takođe su svirali pesme sa svog predstojećeg albuma pod nazivom „Glimmer“ i „Flowers“.

Kijanu je bio pomalo nervozan zbog nastupa, ali ga je Mejlhaus smirio: „Bio je samo super pozitivan. Ponavljao je: ‘Slušaj muziku. Samo budi prisutan u pesmi, i odatle će sve samo ići’“, prema pisanju San Francisco Chronicle.

Dogstar je osnovan sredinom 90-ih sa Rivsom kao basistom i pratećim vokalom, Mejlhausom kao bubnjarom i perkusionistom, Domrouzom kao gitaristom i vokalom. Greg Miler je takođe svirao gitaru i pevao sa bendom do svog odlaska 1995. godine.

Prvi EP benda Quattro Formaggi objavljen je 1996. godine, a zatim su usledila dva albuma, Our Little Visionary iz 1996. i Happy Ending iz 2000, kao i jednokratna obrada pesme Mr. Biga “Shine” 2004.

Tokom inicijalnog rada Dogstar-a, bend se pojavio u filmovima uključujući Me and Will iz 1999. i Ellie Parker iz 2005. Takođe, svirali su kao predgrupa na koncertima Dejvida Bouvija i Bon Džovija.

Foto: Profimedia

Tekst: T.M.