Najskuplji hotel na svetu ponudio je besplatan smeštaj lekarima i medicinskim sestrama

Kako turistička industrija podržava lekare tokom krize?

Hotel Four Seasons u Njujorku dom je milijardera sa najskupljom cenom u gradu: pre pandemije, hotel je objavio vesti o novom bajnom penthausu po ceni od 45 000 dolara dnevno.

Međutim, došlo je teško vreme za turistički posao širom sveta. Uprava hotela sa najboljim pogledom na Central park pridružuje se borbi sa pandemijom Covid-19. Prema zvaničnom saopštenju, hotel pruža 368 soba potpuno besplatno medicinskim radnicima, lekarima i medicinskim sestrama koji rade non-stop kako bi lečili pacijente sa novom dijagnozom.

U normalnim vremenima, ovde prosečna cena po danu košta hiljadu dolara. Pored prekovremenog rada, mnogi medicinski radnici moraju da putuju nekoliko sati da bi radili od kuće. A sada – mogu uštedeti vreme i trud. Hotel Four Seasons nalazi se u neposrednoj blizini više gradskih bolnica. Pored toga, hotel je zvanično zatvoren za turiste i posetioce do 15. aprila.

Trenutno se globalni epicentar koronavirusa u Sjedinjenim Državama nalazi u Njujorku, gde je registrovano više od 30.000 slučajeva i više od tri hiljade ljudi je hospitalizovano.

Medicinski radnici, lekari i medicinske sestre rade svakodnevno, stalno suočeni sa kritičnim nedostatkom maski i kreveta.

foto:elle.ru