U fokusu

7 činjenica o drugom detetu princa Harija i vojvotkinje Megan

Uprkos pokušajima Saseksa da svoju privatnost čuvaju u tajnosti, o njihovoj drugoj bebi, koja će se uskoro roditi i  budućnosti zna se mnogo.

Princ Hari i vojvotkinja Megan objavili su da ponovo očekuju bebu. Odlučili su da vest objave na romantičan datum - Dan zaljubljenih. Međutim, supružnici i dalje pokušavaju da zadrže privatnost i minimiziraju svoje prisustvo u javnosti.

Kažu da je čak i fotografiju kojom je objavljena dobra vest fotograf Mizan Harriman snimio na daljinu. Supružnici još uvek sprečavaju autsajdere da previše saznaju o njihovom novom životu, ali nešto se sada može reći o njihovom drugom detetu.

Sentimentalna tradicija

Princ Hari i vojvotkinja Megan najavili su za Dan zaljubljenih da očekuju svoje drugo dete. Stručnjaci su skrenuli pažnju na činjenicu da je par kopirao sličnu izjavu princeze Dajane, izrečenu pre 37 godina, 14. februara, kada je princeza bila trudna sa svojim najmlađim sinom.

Ime

Kao i uvek, ovo pitanje je od posebnog interesa za širu javnost, a samim tim i za aktivnosti u kladionicama. Treba napomenuti da su opklade retko opravdane, ali je svejedno zanimljivo upoznati se sa popularnim opcijama. Alfie je najpopularnije muško ime (po svemu sudeći, po analogiji sa Arčijem), a od ženskih imena Diana je za mnoge najočiglednija opcija.

Prezime

Arči nosi prezime Mountbeten-Vindsor, koje se nalazi na njegovom rodnom listu. Najverovatnije će ga imati njegov mlađi brat ili sestra.

Mesto u liniji britanskog trona

Iako se Saseksi više ne smatraju aktivnim članovima kraljevske porodice, princ Hari nastavlja da se svrstava u redove britanskog trona. To znači da njegova deca moraju da zauzmu mesta u liniji nasledstva prestola odmah iza njega. Srećom, mesto drugog deteta princa neće zavisiti od njegovog pola - kraljica je ukinula ovu tradiciju. Sada je mali Arči sedmi u redu za presto, a njegov mlađi brat ili sestra zauzeće osmo mesto.

Državljanstvo

Saseksi su se preselili u Kalifrniju i izgleda da uskoro neće napustiti sunčanu državu. S tim u vezi, stručnjaci očekuju da će se vojvotkinja poroditi u Sjedinjenim Državama. Kao i sama Megan, i njeno drugo dete mora postati Amerikanac. Supruga princa Harija prekinula je postupak za dobijanje britanskog državljanstva, a mnogi sumnjaju da će par tražiti bilo kakve privilegije za svoje drugo dete.

Braća i sestre

Fanovi krljevske porodice i dalje se pitaju da li će Saseksi biti ograničen na dvoje dece. Mnogi se sećaju prinčevog intervjua iz 2019. godine. Tada je Njegovo Visočanstvo objavilo da namerava da ima „najviše dvoje“ dece, imajući u vidu klimatske promene i rast svetske populacije.

Kraljevska porodica

2021. obećava da će biti jedna od najoptimističnijih za Vindsore. Prvorođenče princeze Eugenie i Džeka Bruksbenka već je rođeno. Harijeva druga rođaka, Zara Tindal i njen suprug Majk uskoro će dobiti treće dete. Uzimajući u obzir drugu bebu iz Saseksa, ove godine će se broj praunuka Elizabete i princa Filipa povećati sa osam na jedanaest.

 

Povezane teme

U fokusu

Šta je Elizabeta II poklonila praunuku za Božić i koja je prva reč koju je Arči izgovorio: otkriva princ Hari

A takođe šta vas čeka ako ste otišli iz palate? Spoiler: divan i miran život.

U fokusu

Sada je zvanično: Paris Hilton se udaje

Glumica, pevačica i bivša naslednica carstva Hilton je 17. februara proslavila 40. rođendan.

U fokusu

Princeza Eugenia je pokazala svog sina

Kraljičina unuka podelila je dirljiv snimak na Instagramu.

U fokusu

Zvanično je: Kim Kardašijan i Kanje Vest se razvode nakon sedam godina braka

Glasine o razdvajanju para su potvrđene - Kim Kardašijan podnela je zahtev za razvod.

U fokusu

Princ Hari i Megan Markl podneli su ostavke na sve kraljevske dužnosti

Bakingemska palata saopštila je da se vojvoda i vojvotkinja od Saseksa neće vratiti svojim kraljevskim dužnostima.

U fokusu

Kit Harington i Rouz Lesli prvi put su postali roditelji

Kit Harington i Rouz Lesli venčali su se u junu 2018. godine, a sada je postalo poznato da su zvezde popularne TV serije "Game of Thrones" prvi put postali roditelji.

U fokusu

Oponašajući Dajanu: zašto su Hari i Megan najavili da očekuju bebu 14. februara

Vojvode od Saseksa su želeli da vojvotkinjinu trudnoću objave određenog datuma, a ovde se uopšte ne radi o Danu zaljubljenih.

U fokusu

Zvanično je: Megan Markl i princ Hari očekuju drugo dete

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa podelili su srećne vesti.

U fokusu

Zauvek mlada: kakve je plastične operacije radila Dženifer Lopez

Čini se da vreme nema moć nad lepom Dženifer Lopez.

U fokusu

Princeza Eugenija je prvi put postala majka

Kraljičina unuka podelila je srećne vesti i dirljivu fotografiju na Instagramu.

U fokusu

Elizabeta II više nije najpopularnija osoba kraljevske porodice

Ko je zauzeo prvo mesto u oceni simpatija među britanskim članovima? Vilijam ili Kejt?

U fokusu

Kejt Midlton otkriva detalje svog braka sa princom Vilijamom

Vojvotkinja od Kembridža otvoreno je govorila tokom video konferencije.

U fokusu

Više nije prva dama: šta se dešava u životu Melanije Tramp nakon Bele kuće?

Bivša prva dama Melanija Tramp, iako je ćutala veći deo predsedničkog mandata svog supruga, nije izgubila političke ambicije.

Intervju

Biljana Cvijetinović – Lepota sa stavom

U ekskluzivnom intervjuu za Grazia Serbia, svetski poznat model Biljana Cvijetinović govori o svojim počecima u Novom Sadu, najtežim aspektima modelinga ali i prihvatanju kritike k...