grazia

U fokusu

7 činjenica o drugom detetu princa Harija i vojvotkinje Megan

Uprkos pokušajima Saseksa da svoju privatnost čuvaju u tajnosti, o njihovoj drugoj bebi, koja će se uskoro roditi i  budućnosti zna se mnogo.

Princ Hari i vojvotkinja Megan objavili su da ponovo očekuju bebu. Odlučili su da vest objave na romantičan datum - Dan zaljubljenih. Međutim, supružnici i dalje pokušavaju da zadrže privatnost i minimiziraju svoje prisustvo u javnosti.

Kažu da je čak i fotografiju kojom je objavljena dobra vest fotograf Mizan Harriman snimio na daljinu. Supružnici još uvek sprečavaju autsajdere da previše saznaju o njihovom novom životu, ali nešto se sada može reći o njihovom drugom detetu.

Sentimentalna tradicija

Princ Hari i vojvotkinja Megan najavili su za Dan zaljubljenih da očekuju svoje drugo dete. Stručnjaci su skrenuli pažnju na činjenicu da je par kopirao sličnu izjavu princeze Dajane, izrečenu pre 37 godina, 14. februara, kada je princeza bila trudna sa svojim najmlađim sinom.

Ime

Kao i uvek, ovo pitanje je od posebnog interesa za širu javnost, a samim tim i za aktivnosti u kladionicama. Treba napomenuti da su opklade retko opravdane, ali je svejedno zanimljivo upoznati se sa popularnim opcijama. Alfie je najpopularnije muško ime (po svemu sudeći, po analogiji sa Arčijem), a od ženskih imena Diana je za mnoge najočiglednija opcija.

Prezime

Arči nosi prezime Mountbeten-Vindsor, koje se nalazi na njegovom rodnom listu. Najverovatnije će ga imati njegov mlađi brat ili sestra.

Mesto u liniji britanskog trona

Iako se Saseksi više ne smatraju aktivnim članovima kraljevske porodice, princ Hari nastavlja da se svrstava u redove britanskog trona. To znači da njegova deca moraju da zauzmu mesta u liniji nasledstva prestola odmah iza njega. Srećom, mesto drugog deteta princa neće zavisiti od njegovog pola - kraljica je ukinula ovu tradiciju. Sada je mali Arči sedmi u redu za presto, a njegov mlađi brat ili sestra zauzeće osmo mesto.

Državljanstvo

Saseksi su se preselili u Kalifrniju i izgleda da uskoro neće napustiti sunčanu državu. S tim u vezi, stručnjaci očekuju da će se vojvotkinja poroditi u Sjedinjenim Državama. Kao i sama Megan, i njeno drugo dete mora postati Amerikanac. Supruga princa Harija prekinula je postupak za dobijanje britanskog državljanstva, a mnogi sumnjaju da će par tražiti bilo kakve privilegije za svoje drugo dete.

Braća i sestre

Fanovi krljevske porodice i dalje se pitaju da li će Saseksi biti ograničen na dvoje dece. Mnogi se sećaju prinčevog intervjua iz 2019. godine. Tada je Njegovo Visočanstvo objavilo da namerava da ima „najviše dvoje“ dece, imajući u vidu klimatske promene i rast svetske populacije.

Kraljevska porodica

2021. obećava da će biti jedna od najoptimističnijih za Vindsore. Prvorođenče princeze Eugenie i Džeka Bruksbenka već je rođeno. Harijeva druga rođaka, Zara Tindal i njen suprug Majk uskoro će dobiti treće dete. Uzimajući u obzir drugu bebu iz Saseksa, ove godine će se broj praunuka Elizabete i princa Filipa povećati sa osam na jedanaest.

 

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

Porodično stablo Guči: Ko su članovi modne imperije?

Baš kao feniks, i Guči je više puta morao da izgori da bi se ponovo izdigao iz pepela, a ovo ciklično ponavljanje istorije traje sada već tačno 100 godina.

U fokusu

Madona još jednom dokazuje da je oličenje seksa, ali ljudima to smeta - zašto?

Madona mora da počne da se ponaša u skladu sa svojim godinama, glasi samo jedan od brojnih negativnih komentara.

U fokusu

Budućnost je prisutna: Novi broj magazina Grazia od danas je u prodaji!

Finale godine je pred vratima i u decembarskom broj magazina Grazia nudimo vam nešto drugačije.

U fokusu

Redak selfi Džulije Roberts nosi važnu poruku o zahvalnosti

Džulija Roberts podelila je svoju fotografiju na Instagramu kako bi obeležila američki praznik Dan zahvalnosti.

Intervju

Amer Mohamad - Eklektika u službi futurizma

Inspirisan nadrealizmom, živopisnim bojama i vibrantnim motivima fotograf Amer Mohamad vodi nas na vanvremensko modno putovanje.

U fokusu

Ovo je Eva: Ćerka Stiv Džobsa koja neće naslediti njegovo bogatstvo

To nije sprečilo Evu da živi luksuznim životom, a sa svojim dosadašnjim dostignućima, verovatno je i više nego spremna da napravi ime za sebe.

U fokusu

Udaje se Dženifer Lopez?

“Znate me, ja sam romantična.”

U fokusu

Zvanično je! Ovaj 28-godišnjak je novi partner Kim Kardašijan

Pit Dejvidson će zvanično morati da drži korak sa Kardašijanovima.

U fokusu

Britni Spirs priznaje: Pokret "Oslobodite Britni" spasao mi je život

Pevačica će uskoro gostovati kod čuvene Opre, gde se očekuju dodatni detalji o njenom životu u prethodnih 13 godina.