grazia

U fokusu

7 činjenica o drugom detetu princa Harija i vojvotkinje Megan

Uprkos pokušajima Saseksa da svoju privatnost čuvaju u tajnosti, o njihovoj drugoj bebi, koja će se uskoro roditi i  budućnosti zna se mnogo.

Princ Hari i vojvotkinja Megan objavili su da ponovo očekuju bebu. Odlučili su da vest objave na romantičan datum - Dan zaljubljenih. Međutim, supružnici i dalje pokušavaju da zadrže privatnost i minimiziraju svoje prisustvo u javnosti.

Kažu da je čak i fotografiju kojom je objavljena dobra vest fotograf Mizan Harriman snimio na daljinu. Supružnici još uvek sprečavaju autsajdere da previše saznaju o njihovom novom životu, ali nešto se sada može reći o njihovom drugom detetu.

Sentimentalna tradicija

Princ Hari i vojvotkinja Megan najavili su za Dan zaljubljenih da očekuju svoje drugo dete. Stručnjaci su skrenuli pažnju na činjenicu da je par kopirao sličnu izjavu princeze Dajane, izrečenu pre 37 godina, 14. februara, kada je princeza bila trudna sa svojim najmlađim sinom.

Ime

Kao i uvek, ovo pitanje je od posebnog interesa za širu javnost, a samim tim i za aktivnosti u kladionicama. Treba napomenuti da su opklade retko opravdane, ali je svejedno zanimljivo upoznati se sa popularnim opcijama. Alfie je najpopularnije muško ime (po svemu sudeći, po analogiji sa Arčijem), a od ženskih imena Diana je za mnoge najočiglednija opcija.

Prezime

Arči nosi prezime Mountbeten-Vindsor, koje se nalazi na njegovom rodnom listu. Najverovatnije će ga imati njegov mlađi brat ili sestra.

Mesto u liniji britanskog trona

Iako se Saseksi više ne smatraju aktivnim članovima kraljevske porodice, princ Hari nastavlja da se svrstava u redove britanskog trona. To znači da njegova deca moraju da zauzmu mesta u liniji nasledstva prestola odmah iza njega. Srećom, mesto drugog deteta princa neće zavisiti od njegovog pola - kraljica je ukinula ovu tradiciju. Sada je mali Arči sedmi u redu za presto, a njegov mlađi brat ili sestra zauzeće osmo mesto.

Državljanstvo

Saseksi su se preselili u Kalifrniju i izgleda da uskoro neće napustiti sunčanu državu. S tim u vezi, stručnjaci očekuju da će se vojvotkinja poroditi u Sjedinjenim Državama. Kao i sama Megan, i njeno drugo dete mora postati Amerikanac. Supruga princa Harija prekinula je postupak za dobijanje britanskog državljanstva, a mnogi sumnjaju da će par tražiti bilo kakve privilegije za svoje drugo dete.

Braća i sestre

Fanovi krljevske porodice i dalje se pitaju da li će Saseksi biti ograničen na dvoje dece. Mnogi se sećaju prinčevog intervjua iz 2019. godine. Tada je Njegovo Visočanstvo objavilo da namerava da ima „najviše dvoje“ dece, imajući u vidu klimatske promene i rast svetske populacije.

Kraljevska porodica

2021. obećava da će biti jedna od najoptimističnijih za Vindsore. Prvorođenče princeze Eugenie i Džeka Bruksbenka već je rođeno. Harijeva druga rođaka, Zara Tindal i njen suprug Majk uskoro će dobiti treće dete. Uzimajući u obzir drugu bebu iz Saseksa, ove godine će se broj praunuka Elizabete i princa Filipa povećati sa osam na jedanaest.

 

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

Arina Maksimova: Stilski bunt by Amer Mohamad

Arina Maksimova, zvevda naše digitalne majske naslovnice, uspela je da svoje "fizičke nedostatke" pretvori u prednosti kada je posao modela u pitanju.

U fokusu

Sve ljubavne veze Amber Herd

Glumica je pre Džonija Depa vodila prilično buran ljubavni život.

U fokusu

Da li je ok što je Kim Kardašijan ovoliko smršala?

Zvezda je oslabila osam kilograma za 3 nedelje, kako bi ušla u haljinu koju je nosila Marilyn Monroe.

U fokusu

Kako zaista izgleda Dženifer Lopez bez šminke i filtera?

Da li može da sakrije svoje godine bez makeup-a?

U fokusu

Džulija Roberts: Konstantno ljubljenje tajna je mog srećnog braka!

54-godišnja glumica u srećnom je braku sa snimateljem Danielom Moderom već dve decenije.

U fokusu

Madona na meti kritika: Preterano korišćenje fotošopa ili botoksa?

Pevačica je izašla sa prijateljima i postavila slike sa večere na kojoj izgleda svežije nego ikad.

U fokusu

Tragedija koja je potresla planetu: Kristijano Ronaldo i Heorhina Rodriges izgubili sina

Fudbaler je tužne vesti podelio na instagramu i otkrio šta mu daje veru u teškim trenucima.

U fokusu

Ko je dečko Tamare Kalinić?

Najuticajnija srpska influenserka odlučila je otkrije dečka.

U fokusu

Posetite proletnje izdanje „Serbia Fashion Week-a“ u ovom Sadu

Proletnje izdanje „Serbia Fashion Week-a“, koji je ove godine deo projekta „Evropska prestonica kulture 2022“, održaće se od 26. do 30. aprila u Novom Sadu.

U fokusu

Trend mini suknji nije samo za mlade devojke

Evo zašto su pogodne i za starije dame.

U fokusu

Da li su Dženifer Lopez i Ben Aflek vereni?!

Prsten veličine kamena osvanuo na ruci pop zvezde.