grazia

U fokusu

7 osnovnih postulata dobrog izgleda Anđeline Džoli

Lepa, besprekorna lica slavnih dama nas zapljuskuju sa svih strana i teško je ostati imuni na njihov besprekoran izgled.


Ma koliko mislili da smo iznad situacije, neopterećeni tuđim životom i izgledom, priznaćete da se bar delićem mozga zapitate da li je sve stvar genetike ili se nešto krije u načinu nege. I kako ta nega izgleda, odnosno da li je reč o skupim proizvodima koji imaju magično dejstvo. 

Anđelina Džoli je jedna od prirodnih lepotica sa predivnim tenom, koji je spoj genetike ali i brige o koži lica. Svesna da mnoštvo faktora utiče na kožu, od načina ishrane, spoljnih faktora, sna... njen pristup lepoti je holistički, te se briga o izgledu ne svodi na puko nanošenje kozmetičkih preparata.
Otkrivamo vam neke od postulata koje 46-gpdišnja glumica praktikuje:

1. Počnite mladi sa negom

Briga o koži je veoma važna i od rane mladosti potrebno je negovati se i biti redovan u tome, kao i voditi računa o tome šta jedete i šta stavljate na kožu. Kada to usvojite, na dobrom ste putu, a Anđeline je još kao tinejdžerka počela da se neguje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @queenangie.jolie.75

2. Minimalna šminka

Šminka je sastavni deo Anđelininog posla, ali kada ne radi nikada se ne šminka. A kada se šminka, obavezno je temeljno ukloni pre odlaska u krevet. O obrvama uvek vodi računa jer smatra da one omekšavaju izgled lica i same po sebi su ukras.

3. Uravnotežite boju usana i očiju

Anđelina izbegava tamne boje karmina kako bi pojačala ili istakla prirodni sjaj očiju. Dakle, ako usne obojite tamnim ružem, šminka na očima neka bude diskretna, a ako se odlučite za smokey eyes, koristite ruž u prirodnoj boji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @queenangie.jolie.75

4. Nikada ne preskačite negu

Budući da mnogo putuje, Anđelina pazi da nikada ne preskoči svoju rutinu nege kože, i svoje osnovne proizvode uvek nosi sa sobom. Ona koristi proizvode sa antioksidantima i alfa-hidroksilima, kao i antioksidativne kreme za sunčanje bez hemikalija. Naravno, SPF krema joj je primarna još od mladosti, a sada pogotovu jer želi da izbegne, između ostalog, probleme sa pigmentacijom.

5. Život je kratak, neka bude maksimalno ispunjen

Brojni su angažmani koje glumica s radošću preuzima i vešto balansira između roditeljstva, privatnih problema s jedne strane i glume, režije, humanitarnog rada, s druge.  "Zapamtite, život je kratak, iskoristite ga maksimalno za sve no što želite. Dajte sve od sebe. Slušajte svoje srce".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @queenangie.jolie.75

6. Lepi maniri i saosećajnost uvek su u modi

Šestoro dece koje Anđelina ima sa Bredom Pitom, uprkos materijalnim mogućnostima, putovanjima, iskustvima, privatnim učiteljima, potpuno su pristojna, ljubazna i normalna deca. "Bez obzira na vaše poreklo ili prihode, nemojte razmaziti svoju decu. Naučite ih empatiji, pružite im iskustva umesto materijalnih stvari i pokažite im da su lepi maniri uvek u modi, bez obzira na to koliko ste bogati".

7. Čuvajte svoje zdravlje, jer bez njega nemate ništa

Anđelinina majka je umrla usled raka jajnika kada je imala samo 56 godina. Nakon što je otkrila da je nosilac gena za rak BRCA1, glumica je preventivno uradila dvostruku mastektomiju i uklonili su joj jajnike. Prošle godine joj je dijagnostikovana i Bellova paraliza, i uspešno je lečena, ali to je podsetnik da svi moramo da usporimo i brinemo o sebi. "Možete raditi i imati toliko novca u banci da ga ne možete izbrojati, ali ako nemate zdravlje, nemate ništa. Zapamtite, vaše telo će vas opomenuti ako dugo ignorišete zdravlje, a nekada može biti kasno".

Tekst: Redakcija magazina Grazia

Foto: Profimedia

 

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

Da li zaista želimo da gledamo Keri Bredšo sa novim muškarcem?

Nedavno objavljene slike sa seta "And Just Like That" prikazuju kako Sara Džesika Parker ljubi novog lika koji je uneo najviše pometnje među fanovima, do sada...

U fokusu

Ženske priče iz Avganistana: Koliko košta kada se sloboda osvoji pa izgubi?

Dok žene širom zemlje beže i pokušavaju da se sakriju, donosimo vam priče o Avganistankama koje su pokazale koliko košta kada se sloboda osvoji pa izgubi.

U fokusu

Džoni Dep i Miloš Biković okupili srpski glumački krem na promociji zajedničkog projekta

Mladi srpski glumci prisustvovali su događaju u centru Beograda u čast animirane serije sa Depom kao jednim od glavnih likova.

U fokusu

Ne sanjamo: Džoni Dep privatnim avionom stigao u Beograd

Razlog je promocija glumčeve nove serije koju je producirala kompanija Miloša Bikovića.

U fokusu

Nova seks igračka Gvinet Paltrou već je osvojila poznate dame

Gvinet Paltrou ponovo oduševljava svojim poslovnim potezima!

U fokusu

Mesec borbe protiv raka dojke: Zbog čega je #RozeOktobar najvažnija tema svakog dana oktobra?

Rak dojke je najčešći oblik karcinoma i mesec borbe protiv ove bolesti ima za cilj podizanje svesti o učestalosti oboljenja i važnosti prevencije i pregleda, odnosno rane dijagnost...

U fokusu

Omaž slavnoj majci: Retko pojavljivanje ćerke Nikol Kidman i Toma Kruza oduševilo javnost

Retko pojavljivanje ćerke bivšeg bračnog para kojim je demonstrirala novi izgled.