grazia

U fokusu

Više od advokatice? Ko je žena koja strastveno brani Džonija Depa na sudu?

Osim Amber Heard, bivše supruge Džonija Depa, sa kojom se sudi ovih dana, uz glumčevo ime sve češće se pominje Kamila Vaskez - zgodna, lepa i pametna 37-ogodišnja advokatica, koja ga strastveno brani na sudu

Još na početku suđenja Džonijevi fanovi primetili su da među njima ima nešto više od poslovnog odnosa - stidljivo se smejulje jedno drugom, nežno dodiruju ispod stola, grle po izlasku iz suda. 

Kada su se Džoni Dep i Amber Herd, nakon sedmodnevne pauze, vratili u sudnicu kako bi nastavili suđenje za porodično nasilje i klevetu, središnje mesto u glumčevom timu zauzela je upravo Kamila. 

Ko je lepa advokatica i šta znamo o njoj?

Zaposlena je u Brown Rudnick, velikoj međunarodnoj advokatskoj firmi, stručnjak je za unakrsno ispitivanje, zbog čega ju je, prema pisanju američkih medija, unajmio Depov pravni tim.

Kamila je 1984. rođena u Los Anđelesu, a diplomu pravnog fakulteta stekla je na Univerzitetu Južne Kalifornije. 2010. postala je doktor nauka, završivši Southwestern Law School.

Strani mediji izveštavaju dvojako o potencijalnoj romansi između glumca i njegove advokatice – jedni pišu da je lepa Kamila u vezi sa agentom za nekretnine, Britancem, i da odnos između nje i Džonija nije ništa drugo do profesionalni.

- Džoni Dep je generalno prijateljski nastrojen i veoma je blizak sa ljudima koji rade u njegovom pravnom timu. Ne može se poreći da je Kamili Vaskez Džoni Dep interesantan, o čemu svedoče i njene fotke u javnosti na kojima se vidi da se smeje i da je veoma dobro raspoložena kada je u njegovom društvu, piše. 

Zanimljivo je da upravo Vaskez ovih dana “rešeta” Amber na sudu i da je nekoliko puta bila vrlo oštra prema njoj. Prenosimo samo deo dijaloga, koji se odnosi na svađu iz 2015. godine – između Amber i Džonija, koja se dogodila u Australiji i koja je već nekoliko puta pominjana u sudnici, jer Amber tvrdi da ju je tada glumac seksualno zlostavljao flašom, a Dep da ga je ona flašom gađala i odsekla mu deo prsta.  

Tokom ročišta u utorak, Vaskezova je pitala Herd zašto nije tražila pomoć lekara iako je tvrdila da je tokom svađe zadobila posekotine i masnice.

- Vi ste, u stvari napali nekog tom flašom u Australiji, zar ne gospođice Herd?

- Nikada nisam napala Džonija, odgovorila je Amber, iako je ranije rekla da je u nekoliko navrata udarila Depa, ali da se to desilo jer se “godinama nije branila”, te da je bilo u samoodbrani.

Neke od Kamilinih izjava koje će se pamtiti sa ovog suđenju su da je Herd smislila ulogu žrtve - u pokušaju da izbegne poniženje, jer ju je Dep molio da se razvedu. Vaskezova je rekla i to da je Amber opsednuta vlastitim imidžom u javnosti, te da već godinama "živi ovu ulogu" i da je sprema da odigra predstavu svog života. 

A pamtiće se i njena slatka domunđavanja sa Depom: 

Pretpostavlja se da će suđenje trajati još nedelju dana, kada je na poroti da donese odluku. Podsetimo, Dep je već jednom izgubio na sudu zbog  Amber - bilo je to u Velikoj Britaniji, kada je 2018. tužio magazin Sun jer ga je nazvao "tabadžijom supruge".

Inače, Depove šanse za uspeh bile su bolje u Engleskoj nego u SAD – tu oklevetana strana treba da dokaže da ono što je rečeno o njoj nije istina, a sa druge strane Atlantika je suprotno: teret dokazivanja je na klevetniku, koji mora da dokaže da je izrečeno tačno.

Ipak, Dep je izgubio jer je britanski sudija presudio da velika većina optužbi Amber Herd za zlostavljanje može da se dokaže prema građanskim standardima - što znači da je verovatnije da se zlostavljanje desilo nego da nije.

Pomama oko suđenja nije ostavila puno prostora za koherentnu i produktivnu raspravu o porodičnom nasilju, a nejasno je hoće li nakon donošenja odluke ta tematika dodatno da se razmatra. Ovaj slučaj je delimično bacio svetlo na muške žrtve porodičnog nasilja, ali opet, mnogi sumnjaju da bi ceo slučaj mogao da baci ozbiljnu senku na "me too" postignuća odnosno – ako se ispostavi da je Amber lagala, mnoge žene koje progovore o nasilju moraće da se bore da bi im iko poverovao.  

Tekst: J.M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

 

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

Prvi je dostigao 500 miliona pratilaca na Instagramu: Kristijano Ronaldo nije najbolji samo u fudbalu

Fudbaler je prestigao neke od najpoznatijih influensera na svetu kao što su Kajli Džener, Arijana Grande, Selena Gomez.

U fokusu

Lažnoj najlmađoj milijarderki preti duga robija

Iako joj je krivica sudski dokazana, Elizabeth Holmes i dalje uživa sa suprugom, decom i dva psa na raskošnom imanju u Kaliforniji. Pravni stručnjaci tvrde da neće još dugo

U fokusu

Ko je nova devojka Breda Pita? Slavni glumac ljubi bivšu suprugu svog kolege

Bred je novu devojku izveo na dejt i na koncert, a upoznao ju je i sa prijateljima.

U fokusu

Dženifer Aniston prvi put iskreno o borbi za potomstvo

Glumica je otkrila da je u tridesetim i četrdesetim pokušavala da postane majka.

U fokusu

Bono Voks: Kako je slavni pevač neplanirano zanoćio u Beloj kući

Sklonost Bona Voxa, frontmena čuvenog benda U2, ka političkom aktivizmu dobro je poznata, ali je on krio šta se dešavalo iza kulisa takvih događaja.

U fokusu

Ova mlada glumica imala je najburniji ljubavni život u Holivudu i sada ga je ostavila za sobom

Glumica Mišel Vilijams je u 42. godini postala mama treći put, a njeni obožavaoci mogu da odahnu, jer je završila sa potragom za pravim čovekom. Bar nama tako izgleda.

U fokusu

U sigurnim rukama: Novembarsko izdanje magazina GRAZIA je u prodaji!

Novembarski broj smo posvetili ženama koje  preuzimaju stvari u svoje ruke.

U fokusu

Prvi pogled na memoare princa Harija

Omiljeni unuk kraljice Elizabete otkriva kako je to biti "rezerva" u kraljevskoj porodici.