grazia

U fokusu

Da li je noćna mora završena? Otac Britni Spirs pristao je da se odrekne nasilnog starateljstva

Nakon 13 godina i nastanka celog jednog društvenog pokreta, pevačica Britni Spirs će možda dobiti priliku da sama odlučuje o svom životu i karijeri.

Ovo leto obeležile su dve reči: FREE BRITNEY. Najveća pop ikona sa početka novog milenijuma je 2008. godine doživela krah koji je rezultirao scenama poput onih koje su nam se urezale u pamćenje - kako brije sebi glavu i kišobranom razbija kola paparaca koji su je pratili u stopu. Budući da je tada već bila majka dva mala dečaka, njen otac, Džejmi Spirs je nad njom preuzeo nasilno starateljstvo.

To je značilo da ona više neće moći da donosi odluke o svom životu, svojoj karijeri kao ni o njenom bogatstvu koje je procenjeno na 60 miliona dolara. 13 godine kasnije - ništa se nije promenilo i tridesetdevetogodišnja Britni nema moć da odluči da li želi da ostane trudna. Navevši to kao jedan od razloga, ona je rešila da prestane da ćuti i sa javnošću podeli da je sve ove godine prolazila kroz pakao, što je rezultiralo tužbom protiv svog oca da bi se se nasilno starateljstvo prekinulo i kako bi ona svoj život dobila nazad.

Iako su svi mediji preneli da je Britni konačno slobodna, to nije tačno. Džejmi Spirs je izjavio da želi da izbegne javnu sudsku bitku i da će se povući sa mesta staratelja - ali ne odmah već kada se pronađe nova osoba koja bi se starala o njegovoj ćerci. Ipak, Britnini advokati su zadovoljni odgovorom i već pripremaju papire kako bi se starateljstvo prebacilo na njenog sudskog savetnika. 

"Radujemo se što ćemo nataviti rigorzno da istražujemo ponašanje gospodina Spirsa tokom ovih 13 godina u toku kojih je proneverio više milonara dolara od svoje ćerke", rekao je advokat poznate pevačice.

Ona je na prethodnom suđenju iznela po prvi put kako je njen život izgledao prethodne decenije. U svojoj izjavi za sud, navela da je konstrantno bila podvrgnuta teškim lekovima da bi bila u nesvesnom stanju, da joj nije bilo dozvoljeno da ukloni spiralu i započne novi život sa svojim partnerom kao i da joj je bila uskraćena sloboda kretanja, ali i govora.  Izjavila je da nije imala snage da glasno progovori, ali da više ne može da živi u zaključanom kavezu. 

 “Lagala sam ceo svet da sam dobro i da sam srećna. Mislila sam da će, ako ponovim dovoljno puta, to postati istina. U šoku sam. Istraumirana sam. Užasno sam ljuta i više ne verujem ljudima.”, izjavila je pevačica na sudu.

Tada je rekla sve što su njeni verni fanovi znali i zato su pokrenuli pokret #freebritney koji je već godinama tvrdio da ona svojim ponašanjem daje znake da živi u zatočeništvu. Oni su i dalje njena najveća podrška i ne propuštaju nijedan trenutak da poruče: Oslobodite Britni.

Tekst: Tamara Mladenović

Fotografije: Profimedia

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

Gde je nestala Dženi Hamfri?

Pre 15 godina, debitovala je u kultnoj tinejdžerskoj seriji, a onda je odlučila da male ekrane zameni muzičkom binom.

U fokusu

Sve boje izazova: Oktobarsko izdanje magazina GRAZIA je u prodaji!

Sloboda. Živi, spontani, divni trenutak ili samo nedosanjani cilj s one strane obećane zemlje? A može li slobode biti previše? 

U fokusu

Zašto je ona bila najveća sutkinja svih vremena?

Ovog septembra navršava se dve godine od kako je svet napustila velika Rut Bejner Ginsberg - žena koja je sudila nepravdi.

U fokusu

Četvrta beba na putu: Blejk Lajvli i Rajan Rejnolds čekaju bebu

Glumica blista od sreće i lepote u novoj trudnoći.

U fokusu

Top 10 modnih naloga na TikToku koje morate pratiti

Bilo je samo pitanje vremena kada će moda preuzeti TikTok, pa vam stoga predstavljamo 10 naloga koja morate dodati na svoju listu ukoliko volite modu.

U fokusu

Pobednica svakog takmičenja: Selma Bler uskoro u Plesu sa zvezdama

Borba s teškom bolešću još uvek traje, ali glumcia se ne predaje.

U fokusu

Da li je u redu nazvati nekoga ružnim?

Ako pitate Emili Ratajkovski, jeste

U fokusu

Sergej Trifunović napunio 50! Najbolje uloge poznatog glumca

Srećan rođendan jednom od najpoznatijih srpskih glumaca koji danas proslavlja jubilej!

U fokusu

Zašto Elena Ferante i Benksi kriju identitet?

Kult misterioznih umetnika postaje sve veći.

U fokusu

Zašto se poznate ličnosti više ne hvale svojim bogatstvom?

Nekada su poznati voleli da pokazuju svoje bogatstvo, ali im je sada sigurnost na vrhu liste. Da bi sačuvali privatnost i miran san, u stanju su da potroše milione na najluđe ideje...

U fokusu

Povratak u školu: Septembarsko izdanje magazina GRAZIA je u prodaji!

Pogrešno su nas učili da je biti štreber nešto loše.

U fokusu

Zašto volimo Kleopataru, a uskoro ćemo još više

Možda glumica Gal Gadot u novoj verziji kraljice Egipta i ikone pop kulture ne bi bila na meti tolikih kritičara, da se u umetnost nisu umešali istoričari.