U fokusu

DIZNI OTVARA ZABAVNI PARK U ŠANGAJU: Dugi redovi, mnoštvo dece i mnogo toga da se dodirne

Primer kako će se planeta oporavljati od pandemije ne treba tražiti dalje od Šangaja, u kojem američki gigant Disney ima jedan od zabavnih parkova. Shanghai Disney Resort će svoje kapije širom otvoriti 11. maja, ali je ograničen pristup dozvolio nešto ranije, što je već privuklo reku  posetilaca. Deca, odrasli i stariji građani - svi su nosili maske za lice i strpljivo čekali u redu, da im se izmeri telesna temperatura i dezinfikuju ruke pre ulaska, javlja Reuters. Dok je matična zemlja kompanije, SAD, još u režimu “ostajemo kod kuće”, nestrpljivi su i investitori i budući posetioci da vide kako će Walt Disney Co - koja dobija trećinu prihoda upravo od parkova i njihovih proizvoda - prilagoditi svoja “najsrećnija mesta na Zemlji” za svet posle koronavirusa.

Disney parkovi su, naime, mesto gde se susreće mnoštvo dece, a njima je nemoguće objasniti da drže socijalnu distancu i ne dotaknu sve što im se dopada, a što dotiču i hiljade druge dece. Upravo je to rizično ponašanje u još aktuelnoj pandemiji. Disney će, dakle, biti na velikim mukama da održi imidž svog brenda kao sinonima za bezbedno uživanje cele porodice. Onako kako budu prošli u Aziji, proći će nešto kasnije i u SAD i Francuskoj, a sve to će biti snažan putokaz kako će se i ostatak sveta vraćati u normalu pošto se obračuna sa kovidom-19. 

- Ovo je najveći izazov sa kojim se industrija (zabave) ikada susrela - upozorio je Fil Hetema, osnivač The Hettema Group, koja dizajnira zabavne parkove. Disney je ostao bez komentara, ali su u upravi nedavno objavili da će merenje temperature posetilaca ostati rutina. Ostale promene se još razmatraju. Na primer, da se za rolerkostere na temu planinarenja po Mesecu naprave zasebne rakete za svakog posetioca, kako bi se sprovelo distanciranje. Gosti bi mogli da se obaveštavaju putem aplikacija kada ima slobodnih mesta u nekoj vožnji ili u restoranu, kako bi se izbeglo čekanje u redovima. I gosti i osoblje će morati da nose maske, s tim da će, u maniru Disneya, maske zaposlenih biti maštovito dizajnirane, “zabavne, a ne zastrašujuće”, rekao je izvor Reutersa. Kompanija je počela i on-lajn prodaju maski sa likovima Mikija Mausa, Bebi Jode i ostalih iz njihove radionice, a milion dolara od zarade će obećano u dobrotvorne svrhe. Maske su već sveprisutne u celoj Kini, pa tako i u šoping zoni oko Shanghai Disney, gde radnici svakog dana dezinfikuju igrališta za decu, dok su merenja temperature takođe redovna obaveza.

Povezane teme

U fokusu

Poznate ličnosti su se pridružile protestima u Americi

Ariana Grande, Emili Ratajkovski i druge poznate zvezde na protestima nakon smrti Džordža Flojda.

U fokusu

Ljubavna priča Prijanke Čopre i Nika Džonasa

Prošle su dve godine otkako su Prijanka Čopra i Nik Džonas otišli na prvi sastanak.

U fokusu

Ljubavna priča Kim Kardašijan i Kanjea Vesta u fotografijama

Poznati holivudski par Kim Kardašijan i Kanje Vest proslavili su šestu godišnjicu braka.

U fokusu

Tajanstveni i najnepristupačniji delovi sveta

Destinacije gde samoizolacija nije potrebna...

U fokusu

Glasine kažu: Runi Mara i Hoakin Finiks očekuju bebu

Zapadni mediji navode da će glumica Runi Mara i Hoakin Finiks po prvi put postati roditelji.

U fokusu

Meri-Kejt Olsen i Olivje Sarkozi se razvode

Par je odlučio da se razvedu nakon pet godina braka.

U fokusu

Sicilija se bori da privuče turiste

Ukoliko želite da posetite Siciliju, ovaj članak je namenjen vama.

U fokusu

Adel je rođendan proslavila u vrhunskoj formi

Adel je proslavila svoj 32. rođendan, a dan kasnije je na svom Instagramu podelila rođendansku fotografiju.

U fokusu

ZA SADA SAMO KNJIGA: Stiže nam nastavak “Igre gladi”

Ako volite trilogiju “Igre gladi”, bilo u formatu knjige ili serijala, napravili ste odličan izbor: na top listama najuticajnijih dela u minuloj dekadi, ostvarenje Suzan Kolins sig...

Film

VELIKI KORAK ZA HOLIVUD: Tom Kruz će prvi glumiti u svemiru

Zbog dobrovoljne samoizolacije koju je pandemija koronavirusa izazvala širom planete, industrija zabave je primorala glumce da ostanu kod kuće, a produkciju da se zaustavi.

U fokusu

Mattel novom kolekcijom lutki zahvaljuje svakodnevnim herojima Covid-19

Iako su mnogi od nas širom sveta u karantinu unutar zidova naših domova tokom ove epidemije Covid-19, nekolicina je na frontu ove nevidljive bitke za javno zdravlje, boreći se za...

U fokusu

HOLIVUDSKI DERMATOLOG UNAPRED POPUNIO TERMINE: Viktorija, Bijonse i Kim staju u red za podmlađivanje

Da se lepota može stručno negovati i u karantinu, dokazao je vrhunski američki dermatolog Harold Lanser.

U fokusu

ŠVEDSKA EKO RATNICA PONOVO U MISIJI: Greta, pomozi nam!

Dvomilionski grad Manaus u Amazoniji je jedna od najcrnjih tačaka u pandemiji, jer su bolnice i hitne službe pretrpani ljudima obolelim od covid-19, a samo tokom aprila je umrlo sk...

U fokusu

Holivudski osmeh: 10 zvezda sa savršenim zubima

Otkrili smo koja od zvezda može da se pohvali osmehom od milion dolara (bukvalno i figurativno), i koja je njihova tajna.