U fokusu

DIZNI OTVARA ZABAVNI PARK U ŠANGAJU: Dugi redovi, mnoštvo dece i mnogo toga da se dodirne

Primer kako će se planeta oporavljati od pandemije ne treba tražiti dalje od Šangaja, u kojem američki gigant Disney ima jedan od zabavnih parkova. Shanghai Disney Resort će svoje kapije širom otvoriti 11. maja, ali je ograničen pristup dozvolio nešto ranije, što je već privuklo reku  posetilaca. Deca, odrasli i stariji građani - svi su nosili maske za lice i strpljivo čekali u redu, da im se izmeri telesna temperatura i dezinfikuju ruke pre ulaska, javlja Reuters. Dok je matična zemlja kompanije, SAD, još u režimu “ostajemo kod kuće”, nestrpljivi su i investitori i budući posetioci da vide kako će Walt Disney Co - koja dobija trećinu prihoda upravo od parkova i njihovih proizvoda - prilagoditi svoja “najsrećnija mesta na Zemlji” za svet posle koronavirusa.

Disney parkovi su, naime, mesto gde se susreće mnoštvo dece, a njima je nemoguće objasniti da drže socijalnu distancu i ne dotaknu sve što im se dopada, a što dotiču i hiljade druge dece. Upravo je to rizično ponašanje u još aktuelnoj pandemiji. Disney će, dakle, biti na velikim mukama da održi imidž svog brenda kao sinonima za bezbedno uživanje cele porodice. Onako kako budu prošli u Aziji, proći će nešto kasnije i u SAD i Francuskoj, a sve to će biti snažan putokaz kako će se i ostatak sveta vraćati u normalu pošto se obračuna sa kovidom-19. 

- Ovo je najveći izazov sa kojim se industrija (zabave) ikada susrela - upozorio je Fil Hetema, osnivač The Hettema Group, koja dizajnira zabavne parkove. Disney je ostao bez komentara, ali su u upravi nedavno objavili da će merenje temperature posetilaca ostati rutina. Ostale promene se još razmatraju. Na primer, da se za rolerkostere na temu planinarenja po Mesecu naprave zasebne rakete za svakog posetioca, kako bi se sprovelo distanciranje. Gosti bi mogli da se obaveštavaju putem aplikacija kada ima slobodnih mesta u nekoj vožnji ili u restoranu, kako bi se izbeglo čekanje u redovima. I gosti i osoblje će morati da nose maske, s tim da će, u maniru Disneya, maske zaposlenih biti maštovito dizajnirane, “zabavne, a ne zastrašujuće”, rekao je izvor Reutersa. Kompanija je počela i on-lajn prodaju maski sa likovima Mikija Mausa, Bebi Jode i ostalih iz njihove radionice, a milion dolara od zarade će obećano u dobrotvorne svrhe. Maske su već sveprisutne u celoj Kini, pa tako i u šoping zoni oko Shanghai Disney, gde radnici svakog dana dezinfikuju igrališta za decu, dok su merenja temperature takođe redovna obaveza.

Povezane teme

U fokusu

Megan Markl govorila je otvoreno o gubitku bebe

Život Megan Markl i princa Harija ne može se nazvati smirenim i stabilnim

U fokusu

Tužna princeza: 11 dokaza da Dajana nije bila srećno udata

Život poznatih ljudi je težak jer se ni dobro ni loše ne može sakriti od znatiželjnih očiju.

U fokusu

Pre i posle: poznati i plastične operacije

Da li vam se ikada desilo da listate stare slike koje poznati neretko objavljuju na društvenim mrežama i da potom budete ubeđeni da je neko od njih imao neki estetski zahvat na svo...

Intervju

Za ljubitelje skijanja - Nove staze i gondola na Kopaoniku

U toku su završni radovi na gondoli od Brzeća do Malog Karamana i intezivno se priprema zimska sezona, i sve to nakon uspešno završene letnje sezone tokom koje su oboreni rekordi p...

Intervju

Ekskluzivni intervju sa Anastasiom Everall

Anastasija Everal, jedna od glavnih junakinja u nastavku filmskog hita koji smo dugo čekali, govori za Grazia.rs

U fokusu

Amal Kluni dobija specijalnu novinarsku nagradu

Nagradu će supruzi Džordža Klunija uručiti glumica Meril Strip.

U fokusu

Intervju sa Natalie Dahn

Oduvek mi je prioritet bio da budem "kapetan sopstvenog broda", čije ostvarenje sam videla u sferi biznisa i ekonomije, čime sam počela s mnogo strasti da se bavim u Berlinu.

U fokusu

Supermodel Krisi Tajgen uradila je tetovažu u znak sećanja na dete koje je izgubila

Crtanje na telu sa najžalosnijim i najdirljivijim značenjem.

U fokusu

Stiže „rijaliti šou“ o Dejvidu i Viktoriji Bekam

Dejvid i Viktorija Bekam potpisali su ugovor sa Netfliks-om za seriju koja će otkriti pozadinu njihovog porodičnog života.

U fokusu

Skarlet Johanson i Kolin Džost su se venčali

Par je za venčanje napravio neobičan poklon!