grazia

U fokusu

DIZNI OTVARA ZABAVNI PARK U ŠANGAJU: Dugi redovi, mnoštvo dece i mnogo toga da se dodirne

Primer kako će se planeta oporavljati od pandemije ne treba tražiti dalje od Šangaja, u kojem američki gigant Disney ima jedan od zabavnih parkova. Shanghai Disney Resort će svoje kapije širom otvoriti 11. maja, ali je ograničen pristup dozvolio nešto ranije, što je već privuklo reku  posetilaca. Deca, odrasli i stariji građani - svi su nosili maske za lice i strpljivo čekali u redu, da im se izmeri telesna temperatura i dezinfikuju ruke pre ulaska, javlja Reuters. Dok je matična zemlja kompanije, SAD, još u režimu “ostajemo kod kuće”, nestrpljivi su i investitori i budući posetioci da vide kako će Walt Disney Co - koja dobija trećinu prihoda upravo od parkova i njihovih proizvoda - prilagoditi svoja “najsrećnija mesta na Zemlji” za svet posle koronavirusa.

Disney parkovi su, naime, mesto gde se susreće mnoštvo dece, a njima je nemoguće objasniti da drže socijalnu distancu i ne dotaknu sve što im se dopada, a što dotiču i hiljade druge dece. Upravo je to rizično ponašanje u još aktuelnoj pandemiji. Disney će, dakle, biti na velikim mukama da održi imidž svog brenda kao sinonima za bezbedno uživanje cele porodice. Onako kako budu prošli u Aziji, proći će nešto kasnije i u SAD i Francuskoj, a sve to će biti snažan putokaz kako će se i ostatak sveta vraćati u normalu pošto se obračuna sa kovidom-19. 

- Ovo je najveći izazov sa kojim se industrija (zabave) ikada susrela - upozorio je Fil Hetema, osnivač The Hettema Group, koja dizajnira zabavne parkove. Disney je ostao bez komentara, ali su u upravi nedavno objavili da će merenje temperature posetilaca ostati rutina. Ostale promene se još razmatraju. Na primer, da se za rolerkostere na temu planinarenja po Mesecu naprave zasebne rakete za svakog posetioca, kako bi se sprovelo distanciranje. Gosti bi mogli da se obaveštavaju putem aplikacija kada ima slobodnih mesta u nekoj vožnji ili u restoranu, kako bi se izbeglo čekanje u redovima. I gosti i osoblje će morati da nose maske, s tim da će, u maniru Disneya, maske zaposlenih biti maštovito dizajnirane, “zabavne, a ne zastrašujuće”, rekao je izvor Reutersa. Kompanija je počela i on-lajn prodaju maski sa likovima Mikija Mausa, Bebi Jode i ostalih iz njihove radionice, a milion dolara od zarade će obećano u dobrotvorne svrhe. Maske su već sveprisutne u celoj Kini, pa tako i u šoping zoni oko Shanghai Disney, gde radnici svakog dana dezinfikuju igrališta za decu, dok su merenja temperature takođe redovna obaveza.

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

Pod sjajem zvezda: Decembarsko izdanje magazina GRAZIA od sutra je u prodaji!

Iza nas je godina u kojoj je pandemija ustuknula pred novim izazovima, posle kojih svet definitivno neće biti isti.

U fokusu

Prvi je dostigao 500 miliona pratilaca na Instagramu: Kristijano Ronaldo nije najbolji samo u fudbalu

Fudbaler je prestigao neke od najpoznatijih influensera na svetu kao što su Kajli Džener, Arijana Grande, Selena Gomez.

U fokusu

Lažnoj najlmađoj milijarderki preti duga robija

Iako joj je krivica sudski dokazana, Elizabeth Holmes i dalje uživa sa suprugom, decom i dva psa na raskošnom imanju u Kaliforniji. Pravni stručnjaci tvrde da neće još dugo

U fokusu

Ko je nova devojka Breda Pita? Slavni glumac ljubi bivšu suprugu svog kolege

Bred je novu devojku izveo na dejt i na koncert, a upoznao ju je i sa prijateljima.

U fokusu

Dženifer Aniston prvi put iskreno o borbi za potomstvo

Glumica je otkrila da je u tridesetim i četrdesetim pokušavala da postane majka.

U fokusu

Bono Voks: Kako je slavni pevač neplanirano zanoćio u Beloj kući

Sklonost Bona Voxa, frontmena čuvenog benda U2, ka političkom aktivizmu dobro je poznata, ali je on krio šta se dešavalo iza kulisa takvih događaja.

U fokusu

Ova mlada glumica imala je najburniji ljubavni život u Holivudu i sada ga je ostavila za sobom

Glumica Mišel Vilijams je u 42. godini postala mama treći put, a njeni obožavaoci mogu da odahnu, jer je završila sa potragom za pravim čovekom. Bar nama tako izgleda.