grazia

U fokusu

Dokle je stiglo suđenje decenije?

Nakon sedmodnevne pauze, suđenje decenije, kako ga mnogi nazivaju, između bivših supružnika, glumaca Amber Herd i Džonija Depa, nastavljeno je.

U drugoj rundi očekuje se unakrsno ispitivanje i svedočenje njihovih prijatelja, poznanika i porodice.

Neke stvari i iskazi se neminovno ponavljaju, pa je Amber ponovo govorila o tome kako je naučila da prikriva masnice koje su nastale nakon Džonovih udaraca. Doneloa je šmiku i detaljno objašnjavala šta je radila.

-Kad vas partner udari, najpre se pojave crvene masnice. Njih prekrijete zelenim tonovima. Nakon nekoliko dana crvenilo postaje ljubičasto, pa se tragovi prekrivaju crvenim ili narandžastim tonovima. Usne su najzahtevnije jer pucaju i krvare, rekla je Amber, ali, prisetimo se, kad je šminka kojom je prikrivila masnice u pitanju, neke stvari joj ne idu u prilog – otkriveno je da se proizvod koji je, navodno, koristila na tržištu pojavio tek 2017, a Džoni ju je, prema svedočenjima, tukao od 2012. do 2016.

Imai  drugih nelogičnosti u njenom tvrdnjama – brojne komšije para svedočile su da nikad nisu videli Amber sa modricama na licu, a da Džonija jesu. Takođe, Amber je prvo izjavila kako ju je Dep prvi put udario 2013. godine, da bi sada izjavila kako je to ipak bilo 2012. godine, ali da to dosad to nije priznala zbog srama.

Zanimljivo je i ovo - glumac još nijednom tokom suđenja nije pogledao Herdovu u oči, a i ona sama je priznala kako je to primetila.

-Obećao vam je da više nikad nećete videti njegove oči. Je l’ istina?, pitala je Džonova advokatica Amber, koja je rekla da se toga ne seća.

Na snimku koji se nastao 2016, nakon što je Amber tražila zabranu prillaska za Džonija Depa, čuje razgovor između njih dvoje, u kome ona traži od Džonija da priđe, kako bi ga zagrlila jer joj nedostaje.

-Više se nikada nećemo videti. Više nikada nećeš videti moje oči, čuje se glumac, koji upozorava Amber da mu ne skida naočare sa lica.

Novi detalj sa drugog dela suđenja su i takozvani ljubavni žurnali, odnosno dnevnici koje su supružnici vodili dok su bili u braku, kao i pisma koja je Amber slala Džoniju nakon navodnih udaraca

-Daj da pokušam ovo da popravim, daj da probam ovo da zakrpim. Zaslužuješ. Trebam te... Ti si moj kamen temeljac, moje srce, moje sve. Mrzim kad se svađamo. Volim te više od svega. Trebam te, volim te, pisala je Amber Džoniju.

Nova su i neka svedočenja, a jedno od njih je svedočenje Amberine mlađe sestre, Vitni Enrikez, koja je neko vreme živela sa parom.  Vitni je potvrdila da je Amber udarila Džonija tokom tuče u martu 2015, u njihovom domu u Los Anđelesu, kao i to da je od nje (Herdove) tražio da potpiše sporazum o tajnosti podataka, ali da je Amber to odbila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by whit heard (@whitheard)

Vitni je Depa upoznala 2012. godine, a opisala ga je kao 'vedrog, prekrasnog, ljubaznog i velikodušnog'.

-Svi smo se na prvu zaljubili u njega, rekla je Vitni, i dodala da su njena sestra i glumac bili 'ludo zaljubljeni': “Kad je bio trezan, sve je bilo divno. Kad nije bio trezan, bilo je strašno. Ako je konzumirao drogu ili ako je pio, gotovo je uvek dolazilo do svađe, izjavila je Enrikez i detaljno opisala incident iz marta 2015. Godine (kada je Amber udarila glumca).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by whit heard (@whitheard)

Prema sestrinim rečima, Amber ju je probudila usred noći i rekla da ju je Dep varao nakon čega se bračni par potukao.

- Govorili su jedno drugome jako gadne stvari, izjavila je Vitni i dodala da je Džoni trčao uz stepenice, prišao joj s leđa i udario je.

Prema jenim rečima Amber je Džonija udarila nakon što je on udario Vitni.

 -Čula sam Amber kako viče 'Ne udaraj moju je*** sestru!' Tada ga je udarila, prepričala je.

Dodala je da je Deppov telohranitelj tada krenuo u intervenciju, ali je glumac već jednom rukom zgrabio Amber za kosu, dok ju je drugom više puta udarao po licu. Telohranitelj ih je tada razdvojio, ispričala je Amberina sestra i dodala da je Dep nakon toga počeo da razbija stvari po kuhinji i da baca Amberinu odeću.  

Nakon sestre, kao svedok pozvana je poznata glumica Elen Barkin, koja je pre nekoliko decenija bila u vezi sa Depom, a iz koje ne nosi lepe uspomene. Njeno svedočenje bacilo je senku na glumca.

Elen i Džoni upoznali su se 1990, a počelo je prijateljstvom. Tvrdi da se ljubav rodila oko 1994. godine, kada se preselila u Holivud.

-Od čisto platonskog je postalo romantično, rekla je, pa zamolila da se zapis ispravi: "Možete li to promeniti u seksualno?".

Kako Elen tvrdi, veza je trajala svega nekolikomeseci i viđali su se ili kod nje ili kod njega, tri iličetiri puta nedeljno. Rekla je i da je uvek bila svesna da Dep previše pije, te da je uglavnom pio crno vino, kao i da ga je videla da konzumira kokain, marihuanu i halucinogene droge.

- Uvek je pio ili pušio džoint, rekla je glumica.

Na pitanje da li je ikad bio agresivan, Elen je dala neočekivani odgovor.

-Gospodin Dep je jednom prilikom bacio flašu vina preko hotelske sobe, dok smo snimali ‘Paranoja u Las Vegasu’. Tada se svađao s pomoćnicima i prijateljima u sobi, izjavila je Elen, ali rekla i to da se ne seća da li je flaša bila puna, već samo da, srećom, nikoga nije pogodila.

Vezu sa Depom opisala je kao punu njegove ljubomore i branjenja "nemoj ovo, nemoj ono". Kada je završila s njim, više nisu čuli.

-On je jednostavno ljubomoran čovek. Kontroliše gde i s kim ideš, šta si radila sinoć... Jednom sam imala ogrebotinu na leđima, a on se naljutio jer je mislio da je nastala tokom seksa s drugom osobom.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

Zato volimo jul! Novi broj magazina GRAZIA od danas je u prodaji

Dodir romanse pri slučajnom susretu, ukus slobode, zvuci talasa i miris soli, boje sunčanih dana i zvezdanih noći - sve je to leto, sezona uživanja koju treba intenzivno provest...

U fokusu

Roze bajka nije tako roze: Mašin Gan Keli pokušao da se ubije

Muzičar je u novom dokumentarcu otkrio svoju mračnu stranu.

U fokusu

Amerika na nogama: Protesti zbog odluke Vrhovnog suda o zabrani abortusa

Vrhovni sud SAD ukinuo je zakon koji je donet pre 50 godina.

U fokusu

Hana Selimović: Za kratki film potrebni su veština, ideja i ozbiljan fokus

Ovog leta, na Bašta Festu u Bajinoj Bašti, koji se održava od 30. juna do 3. jula, biće prikazan i kratkometražni film “Nula” rediteljke Lee Filipovski, gde je Hana Selimović odigr...

U fokusu

Horoskopski znak Nikol Kidman otkriva zašto ona ne stari

Može li astrologija zaista objasniti način na koji starimo?

U fokusu

Ko je novi dečko Demi Mur?

Glumica već neko vreme uživa u novoj ljubavi.

U fokusu

Mali, ali moćan: Gvinet Paltrou predstavila vibrator

Glumica je snimala krajnje interesantnu reklamu za novi proizvod svoje kuće Goop.

U fokusu

Kiki Palmer - prva crnkinja u ulozi Pepeljuge

Nakon Toni Brekston koja je igrala Belu na Brodveju, Kiki je druga afroamerička glumica koja tumači junakinju iz neke poznate bajke.

U fokusu

Najbolji tata na svetu: Dejvid Bekam na odmoru sa Harper

Fudbaler uživa na odmoru u Veneciji, a društvo mu pravi desetogodišnja ćerka.

U fokusu

(Lažni) moralista Čarli Šin: Da je ćerka živela pod mojim krovom ne bi završila na OnlyFansu

Glumac kritikuje bivšu suprugu Deniz Ričards za postupke njihove ćerke Sami.

U fokusu

Za vikend na Kalemegdanu prvi regionalni festival pasa

U petak 17.juna u podne na Kalemegdanu ( kod fontane Ribar ) počinje prvi regionalni festival pasa svih rasa pod nazivom “Ulični psi”.