grazia

U fokusu

Za vikend na Kalemegdanu prvi regionalni festival pasa

U petak 17.juna u podne na Kalemegdanu ( kod fontane Ribar ) počinje prvi regionalni festival pasa svih rasa pod nazivom “Ulični psi”.

Festival koji za cilj ima da okupi  ne samo vlasnike pasa i pse , već i sve one koji vole pse i imaju svest o tome da je pas čovekov najbolji prijatelj i zaštitnik! Podiže se svest o značaju pasa u svakodnevnom životu kao i da promoviše humanost ,zaštitu životinja, udomljavanje.

Tokom vikenda na Kalemegdanu možete saznati sve o odabiru, odgajanju, tretiranju psa. Uživati u raznim kreativnim radionicama, upoznati se sa šetačima psa, grumerima, kinološkim sudijama…

  • Animal Rescue Srbija će držati predavanja u okviru projekta MJAU VAU EKSPERT čiji je osnovni cilj kako da nam deca budu bezbednija u susretu sa psima na ulici kao i Temptation takmičenje na kom učešće mogu uzeti svi psi sa svojim vlasnicima. Ovo takmičenje izaziva najviše smeha kod publike i pokazuje koliko je pas povezan sa svojim vlasnikom i koliko je poslušan.
  • Javno komunalno preduzeće „Veterina Beograd“ sa psima iz gradskih prihvatilišta će promovisati usvajanje napuštenih pasa pozivajući sve zainteresovane građane koji žele da udome neku od napuštenih kuca da mogu da dođu i izaberu jednu od onih koje će toga dana Veterina Beograd dovesti na usvajanje.
  • Na festivalu kuce mogu isprobati razne poligone da proverite njihovu spretnost, možete saznati kako se pravilno tretira higijena različitih vrsta pasa. Na licu mesta ćete moći da se posavetujete sa veterinarima i da saznate koji su trendovi i inovacije na tržištu prehrambenih proizvoda za vaše ljubimce.
  • U okviru Kids Zone će biti radionice namenjene onima koji životinje vole najviše. Naučićete koliko je važno da životinje budu deo nege dece sa posebnim potrebama.
  • Šnaucer Pinčer Klub Srbija će organizovati reviju na kojoj će vlasnici svojih ljubimaca moći da nauče od kinoloških sudija kako se pas izvodi na takmičenje. Saznaćete i po nešto zanimljivo o svom psu iz ugla renomiranih kinologa. Revija je humanitarnog karaktera, svi prihodi idu u fondaciju Budi Human.
  • Od posebnih zanimljivosti na festivalu je i dog spa na točkovima, kabina koja meri koliko glasno laje vaš pas, razna kozmetika za ljubimce, aksesoari, čak  poslastičarnica za pse.

Gradska opština Stari grad, partner festivala, prošle godine pokrenula je eko patrolu čiji je zadatak da održavaju čistoću centralne gradske opštine. Eko patrola pre svega radi na uklanjanju psećeg izmeta sa gradskih ulica ali i na poziv građana radi na uklanjanju svih vrsta nečistoća. Putem sajta ili društvenih mreža možete poslati Vaš zahtev eko patroli ukoliko imate potrebe.

Festival je otvoren za posetioce u petak 17. juna od 12h do 20h, a tokom subote i nedelje od 10h do 20h. Sigurni smo da ćete uživati u ovom porodičnom, društveno – odgovornom i zabavnom festivalu . Povedite porodicu, čekamo Vas!

“ULIČNI PSI” FESTIVAL PASA SVIH RASA  Kalemegdan 17.do 19.juna 2022.

Dobrodošli!

Foto: Promo

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

Roze bajka nije tako roze: Mašin Gan Keli pokušao da se ubije

Muzičar je u novom dokumentarcu otkrio svoju mračnu stranu.

U fokusu

Amerika na nogama: Protesti zbog odluke Vrhovnog suda o zabrani abortusa

Vrhovni sud SAD ukinuo je zakon koji je donet pre 50 godina.

U fokusu

Hana Selimović: Za kratki film potrebni su veština, ideja i ozbiljan fokus

Ovog leta, na Bašta Festu u Bajinoj Bašti, koji se održava od 30. juna do 3. jula, biće prikazan i kratkometražni film “Nula” rediteljke Lee Filipovski, gde je Hana Selimović odigr...

U fokusu

Horoskopski znak Nikol Kidman otkriva zašto ona ne stari

Može li astrologija zaista objasniti način na koji starimo?

U fokusu

Ko je novi dečko Demi Mur?

Glumica već neko vreme uživa u novoj ljubavi.

U fokusu

Mali, ali moćan: Gvinet Paltrou predstavila vibrator

Glumica je snimala krajnje interesantnu reklamu za novi proizvod svoje kuće Goop.

U fokusu

Kiki Palmer - prva crnkinja u ulozi Pepeljuge

Nakon Toni Brekston koja je igrala Belu na Brodveju, Kiki je druga afroamerička glumica koja tumači junakinju iz neke poznate bajke.

U fokusu

Najbolji tata na svetu: Dejvid Bekam na odmoru sa Harper

Fudbaler uživa na odmoru u Veneciji, a društvo mu pravi desetogodišnja ćerka.

U fokusu

(Lažni) moralista Čarli Šin: Da je ćerka živela pod mojim krovom ne bi završila na OnlyFansu

Glumac kritikuje bivšu suprugu Deniz Ričards za postupke njihove ćerke Sami.

U fokusu

Intimna ispovest: "Odluka je pala - smanjiću grudi"

Svoju priču posvećujem svim ženama koje se i dalje dvoume.