grazia

U fokusu

Finaliziran razvod decenije: Šta dobijaju, a šta gube Kim Kardašijan i Kanje Vest

Brakorazvodna parnica, pokrenuta prošle godine u februaru, između influenserke Kim Kardašijan i repera Kanjea Vesta, koji je nedavno zakonski promenio ime u Je, konačno je završena. Stavljena je tačka na brak dug sedam godina, a koji je započeo raskošnim venčanjem u Italiji 2014. godine.

S obzirom na to da su potpisali predbračni ugovor – čiji detalji nisu poznati, podela imovine je verovatno protekla jednostavno, nešto komplikovanija bila su pitanja starateljstva nad decom i dogovor oko alimentacije.

Kim i Kanje imaće zajedničko starateljstvo nad četvoro dece: devetogodišnjom Nort, šestogodišnjim Seintom i četvorogodišnjom Čikago i trogodišnjim Psalmom. Kim će većinu vremena provoditi sa mališanima, dok će Kanje sa njima biti 20 odsto celokupnog vremena, a reper će morati da isplaćuje i alimentaciju koja iznosi 200 hiljada dolara, svakog meseca, plus pedeset odsto troškova za njihovo školovanje i obezbeđenje.

Zanimljivo je i da su se bivši supružnici složili oko toga da, ako nekada dođe do neslaganja među njima, prevashodno po pitanju dece, krenu na medijaciju, odnosno proces mirenja putem posrednika. Ukoliko se na takvim sastancima jedno od njih ne pojavi, prisutni roditelj imaće dozvolu da donese samostalnu odluku.

Kim ostaje da živi u porodičnoj kući koju je nekad delila sa Kanjeom, koju je nakon razvoda rešila malo da preuredi i time se odmah pohvali na instagramu (slika gore). 

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

Budućnost se može dizajnirati

Zanimanja sutrašnjice nisu nešto što nas tek očekuje, ona su već prisutna. Treba ih samo pronaći. Ako to nije moguće, onda ih valja izmisliti

U fokusu

Diskretni šarm mangupa

Cirkusku školu je iskoristio da razvije naročiti stil glume, a drskim humorom osvaja neke od najlepših žena sveta. Ružnim ga nazivaju samo zavidljivci.

U fokusu

Nova moda bez roda

Iako smo još od osamdesetih navikli da muške rokenrol zvezde poput benda Kiss, Dejvida Bouvija, Olivera Mandića i mnogih drugih koketiraju sa odećom za žene, ovaj fenomen nas šokir...

U fokusu

Samo dva meseca nakon razvoda, oženio se Kanje Vest

Reper se sa dizajnerkom Bjankom Censori venčao na privatnoj ceremoniji.

U fokusu

Kejt Hadson se uključila u raspravu o nepo bebama

Pošto je jedan njujorški magazin 2022. proglasio godinom nepo beba, debata se zahuktava između korisnika društvenih mreža, i poznatih koji se osećaju prozvanima

U fokusu

Kijanu Rivs: Bajker sa kojim bi se svaka žena rado provozala

Glumac novogodišnje pripreme obavlja na svom omijenom prevoznom sredstvu.

U fokusu

Hoće li Ilon Mask dati ostavku na mesto šefa Twittera?

Korisnici ove mreže to očigledno žele, čeka se njegov potez.

U fokusu

Margo Robi je najplaćenija glumica na svetu

Ali i dalje zarađuje 10 puta manje od Toma Kruza.