grazia

U fokusu

Raznežili smo se: Govor Havijer Bardema na dodeli Goya nagrada posvećen Penelope Kruz

Na dodeli Goya nagrada za 2022. – španskom ekvivalentu Oskara, crvenim tepihom događaja prošetale su neke od najvećih, kako španskih, tako i svetskih zvezda. Među njima neizostavno našao se i voljeni par Penelope Kruz i Havijer Bardem.

Besprekornog izgleda, Havijer u crnom smokingu, a Penelope u Chanel toaleti boje lavande koju su krasili detalji u vidu raznobojnih cvetića, pozirali su foto-reporterima, uz Pedro Almodovara i Kejt Blanšet. Glumac je po šesti put osvojio nagradu za najboljeg glumca, igrajući u filmu Fernanda Leona de Aranoa “El buen patron”.

Nakon objave da zlatna statua odlazi u njegove ruke, Javier se popeo na scenu i održao (možda najlepši do sada) govor. Sa suzdržavanjem emocija, pre svega podsetio se ostalih kolega (Luis Tosar, Eduard Fernandez i Havijer Camara) koji su takođe bili nominovani za istu nagradu, smatrajući velikom čašću da se nađe u takvoj grupi glumaca. Zatim je nastavio u istom maniru, zahvaljujući se dalje režiseru filma i ostalim kolegama.

Havijer je zeleo ovu nagradu da posveti i svojoj porodici, gde je prvo pomenuo svoju ženu “Ovu nagradu želim da posvetim Penelope, ženi koju volim, poštujem, kojoj se divim i koju slavim svakog dana. Volim te puno”. Divan momenat izjave ljubavi kroz govor, zaokružio je posvetom i njihovoj deci, Leonardu i Luni. “Vas dvoje ste najlepši poklon koji nam je život dao, vole vas mama i tata.”

Govor je završio pomenom svoje preminule majke, zvezde španske kinematografije Pilar Bardem: “Zahvaljujem se još jednoj ženi, koja me je rodila i koja me je naučila da živim i preživim, koja mi je prenela ljubav i poštovanje prema ovoj profesiji. Ovo je za tebe. Volim te”

Reakcije i emocije ostalih zvanica, a posebno Penelope, tokom govora glumca pogledajte u videu u nastavku. Kako je sve to izgledalo u slikama, kao i njihovi stajlinzi na crvenom tepihu - posetite našu galeriju.

Foto: Profimedia

Priredila: T.Mišović

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

Kad se sretnu bivša i sadašnja žena - kako to izgleda u slučaju Orlanda Bluma

Kejti Peri i Miranda Ker prisustvovale su gala manifestaciji u Los Anđelesu.

U fokusu

Budućnost se može dizajnirati

Zanimanja sutrašnjice nisu nešto što nas tek očekuje, ona su već prisutna. Treba ih samo pronaći. Ako to nije moguće, onda ih valja izmisliti

U fokusu

Diskretni šarm mangupa

Cirkusku školu je iskoristio da razvije naročiti stil glume, a drskim humorom osvaja neke od najlepših žena sveta. Ružnim ga nazivaju samo zavidljivci.

U fokusu

Nova moda bez roda

Iako smo još od osamdesetih navikli da muške rokenrol zvezde poput benda Kiss, Dejvida Bouvija, Olivera Mandića i mnogih drugih koketiraju sa odećom za žene, ovaj fenomen nas šokir...

U fokusu

Samo dva meseca nakon razvoda, oženio se Kanje Vest

Reper se sa dizajnerkom Bjankom Censori venčao na privatnoj ceremoniji.

U fokusu

Kejt Hadson se uključila u raspravu o nepo bebama

Pošto je jedan njujorški magazin 2022. proglasio godinom nepo beba, debata se zahuktava između korisnika društvenih mreža, i poznatih koji se osećaju prozvanima

U fokusu

Kijanu Rivs: Bajker sa kojim bi se svaka žena rado provozala

Glumac novogodišnje pripreme obavlja na svom omijenom prevoznom sredstvu.

U fokusu

Hoće li Ilon Mask dati ostavku na mesto šefa Twittera?

Korisnici ove mreže to očigledno žele, čeka se njegov potez.