grazia

U fokusu

Hoće li nam virus vratiti Oasis?

Obožavaoci već godinama priželjkuju da se britanska grupa Oasis ponovo okupi, ali je to sprečavao sukob između 47-godišnjeg Lijama Galagera i njegovog pet godina starijeg brata Noela. Međutim, u vreme širenja pandemije koronavirusa, Lijam je nedavno dao tračak nade, jer je pozvao brata da ostave po strani nesuglasice radi većeg dobra. Predložio mu je da pokrenu Oasis i odsviraju, za početak, jedan humanitarni koncert kada se završi izolacija zbog pandemije. To duguju svetskoj javnosti, kako bi podigli duh ljudi nakon teških vremena, preneli su Lijamove reči britanski mediji.

Podsetimo, braća Galager ne razgovaraju više od cele jedne decenije. Noel je prošle godine u intervjuu za Guardian nagovestio zašto ne može da podnese brata. - Intervjui su uvek rizični i dovode vas u čudne situacije. Sedite u istoj sobi s nekim ko je novinar i koga niste ranije sreli, a on vas pita o vašoj majci. To je glupost, jer je iskren odgovor na to pitanje: “Kakve to veze ima s tobom?”. Ali, pametan odgovor je: “Voleo sam je sve dok nije rodila Lijama” - rekao je Noel. Njegov odnos s bratom se pogoršao po raspadu benda 2009. godine. Ali, ni Lijam nije propuštao priliku da se obruši na brata, pa je uoči dodele jedne nagrade, na pitanje novinara o tome ko bi mogao da bude “negativac godine”, odgovorio: - Mora da bude Noel. Ozbiljno govorim. Vi se smejete, ali on je gori od Kim-Džun Tunga ili kako se već zove. Gori je i od Donalda Trampa. On je najveći lažov u poslu, gori je i od Pirsa Morgana - bio je oštar mlađi brat Galager.  

Stvari su se pogoršale sredinom prošle godine, nakon što je Noel objavio poruke koje je Lijam slao njegovoj ćerki. Poruke su se zapravo odnosile na Noelovu suprugu i pomajku ćerke Anais: “Poruči joj da bude veoma pažljiva”. - To nije prvi put da porukama uznemirava moju ćerku. Sličnu stvar je radio i mojoj supruzi, kada joj je ostavljao poruke uznemirujućeg sadržaja na telefonskoj sekretarici -  rekao je Noel tada javnosti, koja je ostala zapanjena. Prošle jeseni Lijam je odgovorio na ove optužbe objavljujući da je Noelova supruga Sara Mekdonald “povredila moja osećanja” tako što je uvrdljivo aludirala na njegovu kilažu, ali da joj on nije pretio, kao i da se izvinio jer je poslao poruku svojoj bratanici Anais. - On je rekao da sam pretio njegovoj ženi. Nisam to uradio. Ako nekome pretiš, onda moraš da kažeš: Ako to i to uradiš, ovo i ovo će se dogoditi - rekao je Lijam.

Šta god da je u središtu svađe među braćom, nadamo se da će ih pandemija podsetiti da su razlozi verovatno ništavni, te da će ponovo sastaviti nekada slavne mančesterske muzičare. 

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

Kad se sretnu bivša i sadašnja žena - kako to izgleda u slučaju Orlanda Bluma

Kejti Peri i Miranda Ker prisustvovale su gala manifestaciji u Los Anđelesu.

U fokusu

Budućnost se može dizajnirati

Zanimanja sutrašnjice nisu nešto što nas tek očekuje, ona su već prisutna. Treba ih samo pronaći. Ako to nije moguće, onda ih valja izmisliti

U fokusu

Diskretni šarm mangupa

Cirkusku školu je iskoristio da razvije naročiti stil glume, a drskim humorom osvaja neke od najlepših žena sveta. Ružnim ga nazivaju samo zavidljivci.

U fokusu

Nova moda bez roda

Iako smo još od osamdesetih navikli da muške rokenrol zvezde poput benda Kiss, Dejvida Bouvija, Olivera Mandića i mnogih drugih koketiraju sa odećom za žene, ovaj fenomen nas šokir...

U fokusu

Samo dva meseca nakon razvoda, oženio se Kanje Vest

Reper se sa dizajnerkom Bjankom Censori venčao na privatnoj ceremoniji.

U fokusu

Kejt Hadson se uključila u raspravu o nepo bebama

Pošto je jedan njujorški magazin 2022. proglasio godinom nepo beba, debata se zahuktava između korisnika društvenih mreža, i poznatih koji se osećaju prozvanima

U fokusu

Kijanu Rivs: Bajker sa kojim bi se svaka žena rado provozala

Glumac novogodišnje pripreme obavlja na svom omijenom prevoznom sredstvu.

U fokusu

Hoće li Ilon Mask dati ostavku na mesto šefa Twittera?

Korisnici ove mreže to očigledno žele, čeka se njegov potez.