grazia

U fokusu

Sportske heroine na koje je Srbija ponosna

Posle četiri godine, održano je Evropsko prvenstvo u atletici, a domaćin je i ovog puta bila Nemačka. Naša zemlja najviše pažnje usmerila je ka najtrofejnijoj srpskoj atletičarki Ivani Vuleti – s razlogom.

Ivana je na Olimpijskom stadionu već u prvoj seriji skočila 7,06 metara. Držeći rekord ovim rezultatom do kraja, osvojila je titulu prvakinje Evrope u skoku u dalj u Minhenu. Ovo je njeno drugo evropsko zlato, posle Amsterdama 2016. i ukupno sedma zlatna medalja u karijeri.

„Atmosfera je bila fantastična, sve vreme sam gledala u publiku i nisam mogla da se načudim i nagledam kako to izgleda pred punim stadionom. Želela sam to da iskoristim. Nasuprot mom nastupu u Eugeneu, gde sam pokušala da imam drugačiji pristup i da dođem do medalje, ovaj put sam se vratila izvornoj sebi i načinu na koji pristupam takmičenju“, izjavila je naša zlatna devojka.

S druge strane jedna mlada zvezda zasijala je punim sjajem na ovom takmičenju – Angelina Topić, ćerka srpskog asa Dragutina Topića i Biljane Topić, takođe nekadašnje olimpijke u troskoku, osvojila je bronzanu medalju u skoku u vis. Sa svojih 17 godina obezbedila je sebi bronzu na Evropskom prvenstvu sa prekočenih 193 centimetara iz prvog pokušaja!

Ponosni otac, i evropski šampion iz 1990 u skoku u vis, pratio je i bodrio ćerku na terenu, te je sjajnom rezultatu i euforiji zbog uspeha naše atletičarke, doprineo i emotivni trenutak Dragutina koji je poskakivao od sreće nakon pobedničkog skoka Angeline.

Dragutin je emocije kasnije preneo i u pisanoj formi na svom instagram profilu gde je na dirljiv način proslavio ćerkinu pobedu. "Kažu da je jutro pametnije od večeri...I dalje ne shvatam da je ovo dete, Biljino i moje prvenče, uradilo ono što je nemoguće. Najmlađa osvajačica medalje ikada na evropskim prvenstvima. Sedim i plačem. U glavi mi je samo moj pokojni trener Mika od koga sam upijao svaku reč i tvrdim vam da je on i dalje tu pored mene, sedi i šapuće mi, bodri i ispravlja me, daje mi savete i ne dozvoljava mi da pogrešim. Hvala ti kume na svemu, ova medalja je za tebe, da li će ih biti još ne znam, ali ova je tvoja."

 

Foto: Profimedia, Instagram

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

6 zdravstvenih benefita terapije crvenom svetlošću

Najnoviji wellness trend, koji bi mogao da reši sve vaše psiho-fizičke probleme.

U fokusu

Svi smo osobe u razvoju: Posetite jedinstvenu izložbu u Galeriji Štab

Izložbu dokumentarnih fotografija, čije otvaranje je pratila i revija, možete pogledati do 17. marta.

U fokusu

10 neverovatnih žena koje su ostavile neizbrisiv istorijski trag

U susret 8. martu , prisećamo se onih koje su rušile predrasude i činile čuda za prava žena

U fokusu

Nova energija: Martovsko izdanje magazina GRAZIA je u prodaji!

Novoj energiji, novim impulsima u životu, posvetili smo broj koji je pred nama.

U fokusu

Ko su bile prave ratnice crne Sparte

Ženske elitne trupe iz ilmova Žena kralj, Vakanda zauvek i Crni panter NISU HOLIVUDSKA FANTAZIJA.

U fokusu

Ko je prava žena?

Preplavljeni smo modelima osoba kakve moramo da budemo ako želimo da uspemo u životu, a u srži svih, kriju se rodni stereotipi.

U fokusu

Fotografije koje obećavaju srećan kraj: Keri Bredšo i Ejdan Šo u strastvenom zagrljaju

Ljubavna priča glavne junakinje Seksa i grada, zahuktava se u II sezoni nastavka And Just Like that.